Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7290 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   12 Eylül 2013 - 10:06

Yaban Keçisi Avlayanlar Yakalandı

Büyüt
Küçült
Yaban Keçisi Avlayanlar
Şebinkarahisar İlçe Jandarma Komutanlığına yapılan ihbar sonucu Şebinkarahisar ilçesi, Kayadibi köyü civarında Yaban Keçisi avlayanlar yakalandı.

Konuya ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanlığı/Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü/12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Giresun Şube Müdürlüğünce yapılan açıklama şöyle:

“Giresun’da özellikle kıyıdan uzak kırsal bölgelerde, nesli tehdit ve tehlike altında olan Yaban Keçisi (Capra aegagrus) koruma altına alınması için, “Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları” çalışmaları devam ediyor.

Usulsüz ve kaçak avcılığın önüne geçmek için Orman ve Su İşleri Bakanlığı/Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü/12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Giresun Şube Müdürlüğünce bir dizi önlemler alındı.

Her yöreye özgü bir fauna türü vardır. Şebinkarahisar denilince akla hemen bu yörede Yaban Keçileri gelmektedir. Yöre halkıyla özdeşleşmiş olan bu türe genelde hep sahip çıkılmaktadır. Hatta buralarda yaşayan yaşlı insanlarımız, bu yöreye özgü Yaban Keçilerinin korunması ve kaçak avlanması yönünde daha duyarlı oluyorlar. Yani bir anlamda bu hayvanları kendilerinden bir parçaymış gibi görüp öyle algılıyorlar. Burada yaşayan yaşlı bir köylümüzün koruma ve kontrol çalışmalarına katılan ekibimize söylediği şu söz çok manidardır: “Uşağım, bu dağlarda yaban keçisi gezmezse, bu dağların hiçbir değeri kalmaz!” Bu anlamlı sözde; değer vardır, kıymet vardır ve sessiz bir çığlık vardır.

Ne var ki, doğanın ritmine bu denli duyarlı yaşlı insanımızın bu sessiz çığlığı, bazı kişilerde hâlâ yankısını bulamamış. 9 Eylül 2013 günü Şebinkarahisar İlçe Jandarma Komutanlığına yapılan bir ihbarda, Şebinkarahisar ilçesi, Kayadibi köyü civarında Yaban Keçisi avlandığı haberi alınmıştır. Bu ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ve sonradan onlara katılan Şebinkarahisar DKMP Şefliğimiz koruma ekipleri, Şebinkarahisar/Meryemana mevkiinde bir araç içeresinde başı kesik bir yaban keçisi bulmuştur. Avcılık belgesi olmayan şahsın sınırlandırılmamış yarı otomatik av tüfeğine el konularak şahsa 1236,oo TL İdari Para Cezası uygulanmıştır. Ayrıca, avladığı Yaban Keçisi için 12.000 TL. de tazminat talep etme yoluna gidilecektir.

Kaçak ve usulsüz avlanmada her zaman Şube Müdürlüğümüzün yanında olan ve birlikte hareket eden İlçe Jandarma Komutanlığına özverili desteği için teşekkür ederiz.”

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir