Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7302 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   31 Mayıs 2012 - 18:47

Yeni Caminin Temeli Atıldı

Büyüt
Küçült
Yeni Caminin Temeli
Köyümüze yapılmasına başlanan Yeni Caminin temeli dün yapılan bir törenle atıldı. Bununla birlikte köyde bulunan cami sayısı dörde çıkmış olacak. Camimiz Osmanlı mimari stilinde ve iki buçuk kat olarak planlandı. Giriş katının ramazan ayında ibadete açılması düşünülüyor.

Yeni Caminin Temeli Atıldı


Köyümüze yapılmasına başlanan Yeni Caminin temeli dün yapılan bir törenle atıldı. Bununla birlikte köyde bulunan cami sayısı dörde çıkmış olacak. Camimiz Osmanlı mimari stilinde ve iki buçuk kat olarak planlandı. Giriş katının ramazan ayında ibadete açılması düşünülüyor.

 

Temel atma töreni emekli İmam Hatip Yusuf Uzun Kuran-ı Kerimden okuduğu bir sure ile başladı. Törende konuşan Cami Yaptırma Komitesi Başkanı Eyüp Kamat “ecdadımız o günün şartları dahilinde buraya küçük bir taş mescid yapmıştı. Ancak günümüz ihtiyaçlarına cevap vermeyen mescidimize bir de imam-hatip atanınca bu caminin bir an önce yapılmasını istedik. Başlattığımız bu hayırlı işte siz değerli komşularımız ve dostlarımızın yardımlarına güveniyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu işi başarmak istiyoruz. Gayret bizden, tevfik Allah’tandır. Tüm katılımcılara ve bizi destekleyenlere teşekkür ediyor, yardımlarınızı esirgememenizi istiyoruz” dedi.

 

Daha sonra konuşan Tirebolu Müftülüğü Vaizlerinden Murat Okuyar “Hazreti Adem’den zamanımıza kadar insanlar inançlarının gereklerini yapmışlar ve yaşamaya çalışmışlardır.  Hayatlarının merkezine de camileri yerleştirmişlerdir. Camiler bizlerin huzur bulduğumuz yerlerdir. Birlik ve bütünlüğü ifade eder. Hz. Peygamber’in İki günü birbirine denk olan aldanmıştır” düsturuna imtisal ederek bu hayırlı teşebbüste bulunan kardeşlerimizin hüsnü niyetleri ve çabalarından ötürü yeryüzünde ki mabetlerin sayısı bir tane daha artacak ve gönüllerin manevi imarı da gerçekleşecektir. Bu münasebetle Cenab-ı Mevla’dan bu faaliyetimizi hakkımızda hayırlı, bereketli ve devamlı kılmasını, inşasında çalışacak, emek sarf edecek kimseleri her türlü kaza ve beladan muhafaza eylemesini, Belde ve bölgenin, bütün vatanımızın manevi açıdan gelişmesi ve yücelmesine vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından temele ilk harç hayırlı olsun diyerek konuldu.

 

Törene Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Enver Yiğit, ÇEDAŞ Şefi Lokman Göral, İş Adamı Temel Bektaş ve çok sayıda davetli katıldı. Ak Parti Grup Başkan Vekili Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı ve Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz telgraf göndererek başarı dileklerini ilettiler.

 

Haber: İbrahim Balcıoğlu

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir