Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6952 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2011 - 11:09

Yeni Dekan Sever, okul binasının yetersizliğinden dert yandı

Büyüt
Küçült
Yeni Dekan Sever, okul binasının yetersizliğinden dert
Giresun Üniversitesi bağlı Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ramazan Sever, başta bina ve akademik personel olmak üzere ciddi sorunların bulunduğunu, çözümleri için de Görele halkından destek beklediklerini söyledi.

Yeni Dekan Sever, okul binasının yetersizliğinden dert yandı

Giresun Üniversitesi bağlı Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ramazan Sever, başta bina ve  akademik personel olmak üzere ciddi sorunların bulunduğunu, çözümleri için de Görele halkından destek beklediklerini söyledi.

Sever,  gazetecilerin sorularını değerlendirerek, yaşanan sorunlardan yakındı.  Yaşadıkları en büyük sorunun fakülte ve  yüksekokulun bulunacağı binanın halen tamamlanamaması olduğunu dile getiren Sever, yeterli kaynağın olmamaması nedeniyle binanın yapımının durduğunu anlattı.

  Binanın tamamlanma sürecinin gelecek yıla kaldığını vurgulayan Sever,”İnşaatın ihaleye çıkması ve bunun TOKİ’nin alması ve alma tarihi çok önemli. İhaleye çıkması en az 3 ay sürüyor, yani ihalenin Mart 2012’den önce olacağını sanmıyorum. En erken Nisan, Mayıs'ta inşaata başlanır. 2013 yazına doğru biter. Binanın kaba inşaatı hemen hemen bitmek üzere. Proje tadilatının onaylanması çok önemli aksi taktirde fakülte ve yüksekokula yeni bölümler açmak çok zor”dedi.

  “Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde yeni öğrenci alınacak mı?” sorusuna ise Dekan Sever “Şuanda geçici olarak kullandığımız okul binamızda gece eğitimi için yeterli sınıf olmadığından burada en fazla bir bölüm uygulayabiliriz. Halen 5 sınıfta  eğitim veriliyor. Bu sayı seneye 7 sınıfa çıkarılacak. 100 civarında öğrenci daha Görele'de eğitim-öğretime başlayacak” diye cevap verdi.

  “Yedi sınıfla ancak 2. öğretim olabilir. 2. öğretimin açılabilmesi için öğretim üyesi şart şimdi bizim öğretim üyemiz yok” diyen Sever, sözlerini şöyle sürdürdü:

  “Senatodan geçirebilirsek YÖK’e göndereceğiz olumlu sonuç gelirse '2. öğretim açabiliriz' diye düşünüyorum. Önceliğimiz o eğer bunu başarabilirsek gece bölümünü de aktif hale getireceğiz. Mevcut binanın konumuna göre ancak bunu yapabiliyoruz. Diğer bir çalışmamızda araştırıyoruz şu anda bölüm kurma, yeni bölümler açmak planımız var. Önce 2 sonra toplam 4 bölüm hedefliyorum. Bankacılık ve Finansın dışında Turizm işletmeciliği ve Otelcilik var önceliklerim arasında. Uluslararası Ticaret var. Bu da önemli bir de son yıllarda çok revaçta olan Sigortacılık ve Risk yönetimi diye bir bölüm var. 3’ünü de açarsak 4 bölüm yapıyor. Bu da yetiyor. Şuanda açılacak olan bölümler bunlar. Bu 4 bölümü açmış olsak yaklaşık 2 bin öğrenci olur. Bu da 'Görele’ye yeter' diye düşünüyorum. Bu bölümleri ancak  yapılmakta olan yeni okul binasında gerçekleştirebiliriz. Üniversitelerde YÖK’ün bir kriteri var. YÖK diyor ki 'Bir yere öğrenci alabilmeniz için en az 3 tane öğretim üyesi gerekir.' Şu anda buraya öğretim üyesi gelmez gelmiyor da, getiremiyoruz. Mesela geçen haftalarda kadro çıktı. Ama hiç kimse müracaat etmedi. Gelmez çünkü binamız yetersiz, lojmanımız yok, 2. eğitim yok. Hatta Göreleli öğretim görevlileri de gelmiyor. Çünkü bulunduğu yerde şartlar buraya göre çok iyi o yüzden gelmek istemiyor. Ama burada lojman sorunu çözülürse öğretim görevlisi ancak o zaman gelir”

  Sever, sözlerini şöyle sürdürdü:

  “Herkes açılsın istiyor. Ama bu o kadar kolay değil. Şu anda Görele Güzel Sanatlar Fakülte binası 2 yıl önce başlamasına rağmen Tirebolu İletişim Fakülte binası bir adım önde gidiyor.  Şu anda ilçelerin içinde en kötü durumda olan ilçeler Görele ile Dereli ilçesi. Diğer ilçelerde şimdilik bir sıkıntı yok. 2012 yılında 3 tane öğretim üyesi talep edeceğim. 2. öğretimi açabilirsek birde inşaat biran evvel başlarsa elini eteğini çekmiş ve küsmüş hevesliği iğice azalmış Görele esnafını da halkını da motivasyonu sağlarsak mevcut fakülte binasıyla birlikte bir tane de 10–15 dairelik lojman da yapılırsa işte o zaman öğretim üyesi gelir. Bunlar olmayacak şeyler değil”dedi.

Haber: Turhan Sinirlioğlu





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir