Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6675 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   08 Ekim 2012 - 10:49

Yeni Güce Müftüsü Göreve Başladı

Büyüt
Küçült
Yeni Güce Müftüsü Göreve
Giresun'un Güce ilçesine yeni atanan Müftü Mustafa Kayış göreve başladı.

    Yeni Güce Müftüsü Göreve Başladı

GÜCE(Hayri BAHADIR)07-10-2012 Yeni Güce Müftüsü Göreve Başladı.

  Giresun’un Güce ilçesine yeni atanan Müftü  Mustafa Kayış göreve başladı.

Güce Müftüsü İdris Başkıran’ın Manisa İli Demirci ilçe Müftülüğüne atanmasının ardından İlçe Müftülüğü’ne atanan Mustafa Kayış, ilçeye gelerek görevine başladı.

  Danimarka’nın Kopenhag şehrinde 5 yıl görev yaptıktan sonra Güce ilçesine atanan Mustafa Kayış, yeni görev yerinin hayırlı hizmetlere vesile olması temennisinde bulundu.

  Müftülük olarak ilçeye hizmet etmek için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini kaydeden Mustafa Kayış, güzel bir ilçede göreve başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

  İlçedeki görev süresi boyunca çeşitli kuruluşlarla görüşerek, ilçeye hizmet etmek için el birliği ile çalışacaklarını belirten Müftü Mustafa Kayış,”Vatandaşları  daha rahat ve nezih yerlerde ibadet yapmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeni gelmeme rağmen ilçeden ve halktan pozitif bir enerji aldım. Güce çok güzel bir ilçe. Halk da çok cana yakın. İnşallah buradaki sorunları el birliği ile çözeceğimize inanıyorum. Yeni görev yerimiz hem bize hem de Güce’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

  Müftü Mustafa KAYIŞ,

   Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Taşgeçit Köyü'nde 1972 yılında doğdu. Hafızlığını kendi köyünde yaptı. İlkokulu 1986 yılında, Trabzon İmam Hatip Lisesi'ni 1993 yılında, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni 1998 yılında tamamladı. Mezuniyetten sonra Sakarya’nın Kaynarca İlçesi'ne bağlı Gürpınar Köyü'nde kısa bir süre İmam Hatip olarak çalıştı.  
1999 yılında 269. kısa dönem olarak İstanbul Maltepe Küçükyalı Kenan Evren Kışlası’nda levazım çavuş olarak vatani görevini yaptı.  
2000 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı imtihanda başarılı olarak İstanbul Haseki Müftü ve Vaiz İhtisas kursunu kazandı. Buradan mezun olduktan sonra Trabzon’un Of ilçesine vaiz olarak atandı. Bir süre burada vaiz olarak çalıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan görevde yükselme imtihanında başarılı olarak Müftü oldu ve Batman'ın Gercüş İlçesine atandı. 
2007 Yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan yurt dışı sınavını kazandı ve Din Görevlisi olarak Danimarka’nın Kopenhag şehrine gönderildi. 
Buradaki görevinin tamamlamasının ardından Güce İlçe Müftüsü olarak atandı.  
Müftü Mustafa Kayış, Evli ve dört çocuk babasıdır.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir