Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7031 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   02 Eylül 2012 - 19:40

Yılancı'dan Şebinkarahisar gerçekleri...

Büyüt
Küçült
Yılancıdan Şebinkarahisar
Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar gerçeklerini Şebin Gündem'e anlattı.

Yılancı'dan Şebinkarahisar gerçekleri...

HABER LİNKİ İÇİN

Yılancı'dan Şebinkarahisar gerçekleri...

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı Şebin Gündem'e konuştu...

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar gerçeklerini Şebin Gündem’e anlattı. Şebin Gündem ve Boğaziçi Gündem Gazetesi Kurucularından ve Yazı İşleri Müdürü İlhan Çabukol, Başkan Yılancı’ya Şebinkarahisar Gündemine dair önemli sorular sordu, Başkan Yılancı tüm samimiyetiyle cevapladı.

 

Başkan Yılancı, Şebinkarahisar’daki bayram hareketliliği nasıl değerlendiriyor?

Meryemana Manastırı ne zaman turizme açılıyor?

Şebinkarahisar meydan projesi gerçekleşecek mi?

Şebinkarahisar’a yılda kaç turistin gelmesi bekleniyor?

Eğribel Tüneli çalışmaları hangi aşamada?

Şebinkarahisar’ın yol sorunu nasıl çözülecek?

Yeni devlet hastanesi ne zaman açılıyor?

Şebinkarahisar’a şehir kimliğini kazandıracak proje hangisi?

Bölge Cezaevi projesi başka bir yere mi kaydırılıyor?

 

Hepsi ve daha fazlası, Şebinkarahisar Gündeminin takipçisi, Şebinkarahisar’ın güçlü sesi Şebin Gündem’de…

 

Şebin Gündem, Şebinkarahisar gündemini yakından takip ediyor. Masa başında değil yerinde haber ilkesi ile hareket eden Şebin Gündem, ilçemizin yetkililerini, ileri gelenlerini, kanaat önderlerini ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve gündem yaratan haber ve röportajlarını, Şebinkarahisarlı hemşerilerimizle buluşturmaya devam ediyor. İşte Şebinkarahisar Belediye Başkan Şahin Yılancı’nın hiçbir yerde bulamayacağınız, gündem yaratan açıklamaları…

Bayramda beklentimizin üzerinde hemşerimiz Şebinkarahisar’a geldi…

İlhan Çabukol: Başkan, bir bayramı daha geri de bıraktık. Şebinkarahisar yine tıklım tıklım. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Şahin Yılancı: Rahmet ve bereket ayı olan Ramazanı Şebinkarahisarlı hemşerilerimle geçirmenin mutluluğunu ve güzel bir bayramla da uğurlamanın huzurunu yaşıyorum. Bu sene yoğun katılım bekliyorduk ama doğrusunu söylemek gerekirse bu kadarını ben bile düşünmemiştim. Bütün hemşerilerimiz, derneklerimiz burada. Hemşerilerimizin bayramı çocuklarıyla, aileleriyle birlikte Şebinkarahisar’da baba topraklarında, ata topraklarında geçirmeleri bizleri özellikle mutlu etti. Tabi bayramlar toplumsal barış için, huzur için, birlik ve beraberliğimiz için, kardeşlik için önemli bir fırsat, önemli bir vesile. Bayramlar geleceğimiz için çocuklarımız için bir umut bayramıdır. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlar sevgiyi, kardeşliği, izzeti ikramı, belki birilerini sevindirmeyi, ikramda bulunmayı bayramlarda yaşıyorlar, öğreniyorlar. Bu vesileyle bu bayramı bütün Şebinkarahisarlılar olarak dolu dolu yaşamanın huzurunu yaşıyoruz. İşte bayramın birinci günü Karaağaç köyünde, ikinci gün bir başka köyde piknik ve cami minaresi açılışında, Saraycık Köyündeki etkinlikte, bunların ötesinde sokağa çıktığımızda gurbetten gelen hemşerilerimizle görüşerek, bunun yanında esnafımızı ziyaret ederek geçirdik.
Şebinkarahisar’ın tarihini gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz…

 İlhan Çabukol:  Başkan, özellikle yaz aylarında Şebinkarahisar’da iç turizm son derece hareketleniyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Şahin Yılancı: Tabi turizm Şebinkarahisar için önemli bir konu. Şebinkarahisar çok eski tarihlere dayanan bir geçmişi olan, çok farklı kültürleri barındıran tarihi bir yer. Şebinkarahisar geçmişten kalan birçok değerleri de içinde barındırıyor. Hanları, hamamları, camileri, kiliseleri ve birçok daha buna benzer eserleri olan önemli bir şehir. Bizlerde bu elimizdeki değerleri gün yüzüne çıkararak, ülke turizmine kazandırmayı planlıyoruz, hedefliyoruz. Bu bağlamda yaptığımız güzel çalışmalar var. Örneğin Tamdere Camisi onarıldı. Behramşah Camisi ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Fatih Cami’sinin hem iç hem de dış kısımlarının onarımı tamamlandı. Taşhanlar projesi tamamlandı. Kalemizin projesi yapılacak. Yine Hıristiyan âlemi için önemli bir yer olan Meryem Ana Manastırı tadilat projesi devam ediyor. Burası da gerçekten turizm açısından önemli. Geçtiğimiz yıllarda projesi yapılmıştı ve şu anda çalışmalar devam ediyor. Sağ olsun Sayın Bakanımız ve Sayın Valimiz bu projeye ayrı bir önem gösteriyorlar. Şu anda Valimizin bizzat takip ettiği ve il özel idaresi tarafından yaptırılan manastırın dışı ve bu kısma bağlanacak yollar bitme aşamasına geldi.

 

2013 ilkbaharında Meryemana Manastırı turizme açılacak…

 

İlhan Çabukol: Meryem Ana Manastırı projesi ne zaman bitecek, ne zaman turistler buraya gelebilecek?

Şahin Yılancı: Zannediyorum Valiliğimiz tarafından yapılan ve Valimizin de bizzat takip ettiği çalışma on beş, yirmi gün içinde bitecek. Proje köyün içinden, Meryem Ana Manastırı’nın merdivenine ve manastırın içine kadar ışıklandırması olan, kamera ile takip edilecek olan çok güzel bir proje. Muhtemelen önümüzdeki ilkbaharda Meryem Ana Manastırı turizme tamamıyla açılmış olacak. Burası bittiğinde belki sayı vermek doğru olmaz ama sadece bu nedenle elli binin üzerinde turistin Şebinkarahisar’ı ziyaret edeceği beklentisi içerisindeyiz. Bu turistler geldiğinde burada otel işletmecileri, esnaf, köylümüz kısaca herkes bundan faydalanacak. Biliyorsunuz tarihi kentler birliği üyesiyiz. Bununla ilgili olarak ilçemizdeki Atatürk Evi ile ilgili bir düşüncemiz var. Oranın çevre düzenlemesi ile ilgili Şebinkarahisar Belediyesi olarak bir çalışma başlatacağız. Şebinkarahisar’daki yaşantıyı, geçmişte insanlarımız nasıl yaşamış, köy yaşantısı nasıl olmuş dışarıdan gelen insanlara bunları sergilemek için bir şehir müzesi yapmayı düşünüyoruz. İşte bu yapılacak çalışmaları üst üste koyduğumuz da Şebinkarahisar’a turizm açısından var olan değerleri ön plana çıkararak cazibe merkezi olması yönünde çalışmalarımız sürüyor.

Eğribel Tüneli’ni 1880 metre’den 5890 metreye çıkarttık…

İlhan Çabukol: Başkan, Eğribel Tüneli çalışmaları hangi aşamada?

Şahin Yılancı: Eğribel Tüneli tartışmaları devam ederken biz bu işin üstüne samimiyetle gittik. Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım Şebinkarahisar’a geldiğinde kendisi bize 1880 metre uzunlukta bir tünel için söz vermişti. Yapılan çalışmaların neticesinde 1880 metre tünelin buradaki sorunu çizmeyeceği anlaşıldı ve 5890 metre en son gelinen nokta. Şu anda bu 5890 metre uzunluğundaki Eğribel Tünel’inin projesi bitmek üzere. Önümüzdeki günlerde tünelin 2012–2013 yılı yatırım programına alınması ile ilgili olarak bir Ankara ziyaretimiz olacak.

 

Şebinkarahisar Giresun arası bir buçuk saate inecek…

İlhan Çabukol: Giresun ve İstanbul istikametindeki yollarda ciddi sıkıntılar var. Bu konudaki çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Şahin Yılancı: Haklısınız aslında fotoğrafa bütün bakmak lazım ve tamamını ele almak lazım. Sadece Meryem Ana Manastırı’nı turizme kazandırdık veya bütün eserleri ortaya çıkardık, bunlar çok güzel. Ama bunların bir anlam ifade edebilmesi için, insanların buraya gelmesi lazım. Bunun içinde önce yol lazım. Tabi yol bizim için her zaman gündemimizde olan bir problem ve en önemli önceliklerimizden de bir tanesi. Giresun’dan Dereli’ye kadar olan kısımda yol çalışmaları halen devam ediyor. Yine Şebinkarahisar’dan Eğribel Tünel’i girişine kadar olan 14 km’lik bir yol çalışması devam ediyor. Yani Giresun ile Şebinkarahisar arasındaki 110 km’nin 50 km si şu anda ihale edilmiş ve çalışmalar devam ediyor. Geriye kalan 60 km’nin ise önümüzdeki günlerde inşallah kademe kademe yapımları başlayacak. Bu yollar bittiğinde Giresun Şebinkarahisar arası zannediyorum 1 saat 15 dakika da, maksimum bir buçuk saat’e inecek. Bu bizim için çok önemli. Yine batı tarafından bağlantımız olan Şebinkarahisar İstanbul yolunda bir kısım çalışmalar yapıldı. Saraycık tarafında 6 km’lik bir bölüm yapılıyor. Kalan 36 km lik yol ise ihale olacak. Bütün bu yollar yapıldığında ilçedeki bu tarihi eserlerin, turizme yapmış olduğumuz yatırımların bir anlamı ve önemi olacak. Bütün bunlar bitirildiğinde Şebinkarahisar top yekûn bir kalkınma hamlesi içerisinde olacak. Kelkit vadisindeki merkez olma konumunu, tarihin, kültürün, ticaretin merkezi olma konumunu devam ettirecek. Biz samimiyetle çalışıyoruz. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gerçekten gerek Giresun Milletvekillerimiz gerekse İstanbul Milletvekillerimiz Ünal Kaçır Bey Ahmet Baha Öğütken Bey son derece Şebinkarahisar ile ilgililer. Bizim dertlerimiz ile onlarda dertleniyorlar.

 

Şebinkarahisar meydan projesi şehir kimliğini ön plana çıkaracak bir vizyon projesi...

İlhan Çabukol: Meydan projesi hangi aşamada? Çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Şahin Yılancı: Biz bu proje için bir avam proje hazırlatmıştık. Bu sene festivale özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ı davet ettik. Bu festivalin bir kazanımı olsun diye düşündük. Sağ olsun Sayın Bayraktar buraya geldiğinde projemizi kendisine sunduk ve projeyi yerinde kendisine gösterme imkânımız oldu. Projemiz, Sayın Bakanımızın da çok ilgisini çekti ve bize destek sözü verdi. Bildiğiniz üzere şehirleri şehir yapan meydanlarıdır. Buraya yapacağımız bir meydan Şebinkarahisar’a ayrı bir kimlik kazandıracak. Biraz öncede ifade ettik. Şebinkarahisar’a 50 bin turistin gelmesini bekliyoruz dedik. Tur otobüsleri geldi 3 tane 5 tane. Şu anda yolcuları, turistleri indireceğimiz bir mekânımız var mı? Yok. Burada çeşmenin başında indireceksiniz, oradan araçlar geçiyor. Ama mecburen o meydanın kenarında indireceksiniz. Proje tamamlandığında turistlerin indirildiği yerde, turistlerin oturacağı, dinleneceği, ihtiyaçlarını giderebileceği, sosyal alanlar olacak. Onlar yapıldığında diğer yapılanlar bir anlam ifade edecek. Hakikaten meydan projesi bu anlamda bizler için çok önemli. Belediye olarak hizmetlerimiz devam ediyor. Park yapıyoruz, bahçe yapıyoruz, kaldırım yapıyoruz, alt yapı yapıyoruz, yol yapıyoruz ama bunlar olması gereken işler. Fakat buraya şehir kimliğini ön plana çıkaracak şehirleri şehir yapan vizyon projeler olması gerekiyor. Kanalizasyonu hepimiz yaparız, parkeyi hepimiz yaparız. Bizim Şebinkarahisar’ın değerine değer katacak, burayı Kelkit Vadisinin merkezi yapacak, eski günleri geri getirecek projeleri yapmamız gerekiyor. İnşallah bu projeyi hayata geçirdiğimizde Şebinkarahisar çok daha önemli bir merkez olacak. Bununla ilgili avam proje çalışması yaptık. Sayın Valimize de konuyu arz ettim. Orada bildiğiniz gibi eski bir hastanemiz var. O hastanenin yerini alarak, yine orada bir lojman var onu da yıkarak orada güzel bir meydan oluşturacağız. Yine Belediyemizin bir iş merkezi var. Oradaki esnafımıza da başka bir fiziki alan oluşturarak, orayı da tahliye ettikten sonra inşallah meydan projesini hayata geçireceğiz.

 

Yeni Devlet Hastanesi’ni Eylül ayında açmayı planlıyoruz…

İlhan Çabukol: Yeni hastane ne zaman hizmete girecek?

Şahin Yılancı: Yeni hastanede hava şartlarından dolayı bir gecikme yaşandı. Bu nedenle yüklenici firma ek süre aldı. Haziran ayı gibi açılması planlanıyordu. Şu anda TOKİ tarafından geçici kabulleri yapıldı. Eylül ayı gibi açılışı yapılacak. Şu anda içerisindeki malzemeler yerleştiriliyor. Laboratuar malzemeleri diğer eksiklikleri tamamlanmak üzere tahminimiz bir aya kadar yeni hastane binamıza taşınacağız. Gerçekten çok güzel bir hasta hane binamız oldu. Şebinkarahisar’ımıza ayrı bir kimlik katacak.

Yeni hastanemizde MR cihazı ve bazı branşlarda uzman doktor açığımız var…

İlhan Çabukol: Başkan hastaneye gelen vatandaşlar yeni hastanede tam anlamıyla muayene olabilecek mi? Yoksa yine sevkler devam mı edecek?

Şahin Yılancı: Şu anda MR cihazı eksik. Konuyu Sayın Valimize ve milletvekillerimize arz ettik. Teşhis cihazlarının büyük bir çoğunluğu yeni kuruluyor. MR cihazı geldiğinde sevk zinciri azalacak. Ayrıca uzman doktor açığımız var. Şu anda onları tamamlamaya çalışıyoruz. Kadın doğum uzmanımız geldi. Yine Baltalimanı’ndan ortopedist uzmanı atandı. Bu doktorlarımızla birlikte toplam yedi uzman doktorumuz olacak. Bu sayının biraz daha artması gerekiyor. Kardiyolog, göz hastalıkları, kalp damar cerrahı uzmanı eksiklerimiz var.

 

Bölge Cezaevi projesi’nin başka bir yere kaydırılması söz konusu değil…

İlhan Çabukol: Bölge Cezaevi projesi daha önce Şebinkarahisar’a yapılacak diye konuşuluyordu. Ama şu anda bu proje başka bir yere kaydırılıyor söylentileri mevcut. Bu konu ile ilgili bize bilgi verebilir misiniz?

Şahin Yılancı: 2003 yılında AK Parti kurulduğunda, ilçe başkanı olduğum günden bu güne kadar benim özellikle takip ettiğim bir proje bu. O dönemde Biroğul Mahallesinde bir yer tahsisi yaptırmıştık. O zamanlar bize söylenen nüfusu yoğun olan, İstanbul, Ankara İzmir ve Marmara bölgesinde yatırımlar bittikten sonra Şebinkarahisar’ın değerlendirileceği hem yazılı hem de sözlü olarak bize bildirildi. Geçtiğimiz yıl Erzincan ziyaretimizde bu konuyu yine Adalet Bakanımıza arz ettik. Daha sonra Ünal Beyle birlikte Adalet Bakanımızı Ankara’da ziyaret ettik. Görüşmelerimiz neticesinde onlarda konuyla ilgili olarak buraya bir yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi. Şu anda yer tahsisi ile ilgili yazışmalar yapılmış durumda. Bayramdan bir iki gün önce Kırkgöz Mahallesinden arsa tahsisi yaptık. Buranın imar durumu ile ilgili yazışmaları yaptık. Yer tahsisini kaymakamlık, makamımız, valilik kanalı ile Adalet Bakanlığı’na yaptıktan sonra Ankara’da yatırım programına alınması ile ilgili bir dizi çalışmalarımız olacak Ben bu yatırımın yapılması konusunda umutluyum. Bu yatırımın her hangi bir yere kayması söz konusu değil.

 

İlhan Çabukol: Başkan, bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Şahin Yılancı: Teşekkür ediyorum sizlere. Sizlerin vasıtasıyla tüm hemşerilerimin tekrar bayramlarını tebrik ediyorum. Onlara selamlarımı, sevgilerimi, muhabbetlerimi iletiyorum.

http://www.sebingundem.com/





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir