Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5773 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   04 Eylül 2013 - 12:06

Yol Çilesi Çeken Yaylacılar, Köprü İstiyor

Büyüt
Küçült
Yol Çilesi Çeken Yaylacılar, Köprü
Güce ilçe sınırları içersine yapılan Aladereçam Barajı nedeniyle pazara gidemeyen ilçe halkı baraj üzerine köprü istiyor.

Yol Çilesi Çeken Yaylacılar, Köprü İstiyor

   GÜCE(Hayri BAHADIR) 02-09-2013 Yol Çilesi Çeken Yaylacılar, Baraj Gövdesine Köprü İstiyor.

Güce ilçe sınırları içersine yapılan Aladereçam Barajı nedeniyle pazara gidemeyen ilçe halkı baraj üzerine köprü istiyor.

 Güce ve çevre ilçeye bağlı mahalle ve köy halkı, Karaovacık Pazarına gidebilmek için 5 kilometre yolu dolaşmak zorunda kaldıklarını belirterek gövde üzerine köprü yapılmasını istediler.

Yaklaşık 2 asırdır yaşamın olduğu Güce ve diğer ilçe yaylalarında yaşayan vatandaşlar, yaylaya yapılan Aladereçam Barajı nedeniyle ihtiyaçlarını giderebilmek için Cuma günleri kurulan halk pazarına gidemediklerini söylediler.

  Güce ilçesi Giyimli Obası sakinlerinden Mehmet Cebeci (95) Pazar yolu üzerine kurulan Aladereçam Barajı nedeniyle yollarının kapandığını ve bu nedenle Cuma Namazı kılmak ve ihtiyaçlarımızı karşılamak için, yaya olarak sürekli 5 kilometre yolu dolaşarak Cuma pazarına gidebildiklerini söyledi.

   Cebeci,”Bu baraj buraya yapılırken acaba bu millet pazara nasıl gidecek? Cuma Namazı kılmak için bu yolu nasıl yürüyecek? ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak diye hiç düşünülmedimi? Gençler nasıl olsa bir şekilde pazara ulaşıyor biz ihtiyarlar her Cuma namaz kılmak için 5 kilometre yolu nasıl yürüyerek gideceğiz? Biz yayla sakinleri olarak acilen bu baraj gövdesi üzerine yaya ulaşımını sağlayacak bir köprü yapılmasını istiyoruz. Gövde üzerine yapılacak bu köprünün sadece bizlere değil 9-10 köy ve mahalle obalarının da ulaşımını sağlayacak. Biz yayla sakinleri olarak her gün yüzlerce kişinin kullandığı bu yol üzerine, acilen yaya geçidi için bir köprü yapılarak bu insanlarımızın bu sorununun çözülmesini ve onlara hak ettikleri değerin verilmesini bekliyoruz” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir