Bulancak'ta Trafik Kazalarına Tepkiler Artıyor
Giresun'un Bulancak İlçesi'nde 23 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen trafik kazasında; yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Yener Usta (20), Ordu'dan Giresun yönüne giden bir otomobilin çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitirmişti.
Bulancak’ta yaşayan vatandaşlar da trafik kazalarına tepki gösterirken, özellikle üst geçit ve alt geçit yetersizliklerine vurgu yaptılar.
Hasan Çakı adında bir vatandaş trafik kazaları sonucu yaşanan bu ölümlere tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:
“Kısa süreli aralıklarla gazete haberlerinde; “Otobanda bir yayaya araba çarptı” haberlerini duya duya alıştık galiba. Ama kimse refüjlerin arasının kapatılması hakkında ya da alt geçit ve üst geçitlerin artırılması için bir çaba sarf ettiklerini zannetmiyorum. Olan bizlere oluyor.
Bu iş kimin yetkisinde onu bilemem ama bildiğim bir şey varsa bu işte bir yanlışlık olduğudur. Bulancak İskelesi’nden Sarayburnu Camii’ne kadar kaç tane geçit var? Aslında kaç tane olması lazım veya kaç vatandaşımızın daha hayatını kaybetmesi lazım?
Buna benzer sorular kafamızda yoksa sıra bize gelmek üzere demektir. Okulların ders programına trafik dersi koymak, ehliyet sınavlarını zorlaştırmak, bu kazaların önüne maalesef geçmiyor. Bazı şeylerin devlet tarafından yapılması gerektiğini biliriz fakat 3-5 kişi bir araya gelip yerel yöneticilere derdimizi anlatmıyoruz.
Kahvede oyun oynarken, kaldırımları sayarken; “Şuraya bir üst geçit yapmadılar” diyerek ya da; “Araç 200 km hızla gidiyormuş” veya “Sağa sola bakmadan yola atlamış” diyerek sorumluluktan kurtuluruz hep.
Gitsek Karayolları Müdürlüğü’ne, Belediye’ye, Vali’ye, Kaymakam’a. Ya da başka kim varsa derdimizi anlatsak, “Bir çare” desek elbet sesimiz duyulacak bir yerden. En azından sorumluluktan kurtuluruz. Vicdanımız rahat eder.
Harekete geçmek için kendi çocuğumuza sıra gelmesini mi bekliyoruz? Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız; ya alt komşu bilirdir ya da üst komşu bir bardak çay içmeye gidersin öğrenirsin.
Biz Karadenizliyiz. Yaz kış demeden deniz kenarına gidip, iskelede bir tur atmazsak rahat etmeyiz. Lütfen güvenliğimizi insan haklarına yakışır, özgürlüklerimizi kısıtlamadan, çözüm yolları bulmaya çalışalım.
Lütfen başka yaşamlar sönmesin. Bu yolda çaba gösterenlere şimdiden teşekkür ediyorum.”
Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net
Benzer Haberler
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yayınlanan Mesajlar
Emniyet ve Jandarma Günlük Olaylar Bülteni
Emniyet ve Jandarma Günlük Olaylar Bülteni
Mv. Karaahmetoğlu Ölümlü Kazaları Meclise Taşıdı
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Giresun’da yaşanan ölümlü trafik...
Giresun Ilceleri Haberleri
TümüGelinliğe sarılı naaşı gözyaşlarıyla uğurlandı
Çarşamba günü beyin ölümü gerçekleşerek organları bağışlanan 23 yaşındaki Burcu Memiş, tabutuna...
Giresun Offroad Yarışı, Bulancak'ta Yapıldı
2025 PETLAS Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 3. ayağı, Giresun Offroad Spor Kulübü tarafından...
Kovanlık'ta Geleneksel Futbol Heyecanı Başlıyor!
Kovanlık Belediyesi ile Bulancak Kovanlık Beldesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği...
TÜGVA Dereli Söyleşilerle Gençlerle Buluştu
TÜGVA Dereli Söyleşilerle Gençlerle Buluştu Sosyolog-Yazar Göktekin Dereli Gençliği ile buluştu
TÜGVA Bulancak Yaz Okulu İçin Eğitmen Alımları Başladı
TÜGVA Bulancak Temsilciliği, her yıl yoğun ilgi gören ve yüzlerce öğrencinin katıldığı Yaz Okulu...
Dr. Enes Eminoğlu TÜGVA Bulancak’ı Ziyaret Etti
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu TÜGVA Bulancak’ı Ziyaret Etti
TÖMBELEKÇİLER YARIŞIYOR!
TÜGVA BULANCAK’TAN RAMAZAN COŞKUSU: TÖMBELEKÇİLER YARIŞIYOR!
Hayvancılığa Destek Projesi Toplantısı Düzenlendi
Dereli İlçesinde Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi Toplantısı Düzenlendi
Alucra Demirözü Köyü’nden, Baz İstasyonu Talebi
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli toplantısı yapıldı
Dereli’de Muhtarlara “Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
40. Dönem Mezuniyet Buluşması Gerçekleşti
Şebinkarahisar İmam Hatip Ortaokulu 40. Dönem Mezuniyet Buluşması Gerçekleşti
Kurdoğlu Hacı Hafız Kabri Başında ve Adının Verildiği...
Milli Mücadele Kahramanı, 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları Müftüsü Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa...





