BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.631,92 ₺/gr %0,01
Bitcoin $67.525 %4,84
Dolar 45,97 ₺ %0,01
Euro 53,55 ₺ %0,01
Sterlin 62,05 ₺ %0,00
Gümüş 111,01 ₺/gr %0,01
Ethereum $1.899,22 %4,67
İsviçre Frangı 58,47 ₺ %0,00
Kanada Doları 33,25 ₺ %0,01
Avustralya Doları 33,04 ₺ %0,00
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,00
GİRESUN 15°C 6.631,92 ₺/gr 45,97 ₺ 53,55 ₺
Anasayfa Giresun DOKA Sanayi ve Turizm Altyapı Destekleri

DOKA Sanayi ve Turizm Altyapı Destekleri

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), 2013 yılı mali destek programı kapsamında ''İmalat Sanayi'' ve ''Kültür ve Turizme Yönelik Altyapı'' alanlarında hazırlanacak projelere hibe desteği sağlayacağını açıkladı.

· 3 dk okuma · 4 okunma
DOKA Sanayi ve Turizm Altyapı Destekleri
DOKA Sanayi ve Turizm Altyapı Destekleri


Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), 2013 yılı mali destek programı kapsamında ''İmalat Sanayi'' ve “Kültür ve Turizme Yönelik Altyapı” alanlarında hazırlanacak projelere hibe desteği sağlayacağını açıkladı.

Bu programlara ait proje teklif çağrısının Giresun ili bilgilendirme toplantısı 11.01.2013 tarihinde, saat: 13:30’da Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı. Ajans uzmanları Fatih EGE ve Oğuzhan Şatır’ın programların bütçesi, başvuru koşulları ve yöntemi ile bu teklif çağrıları kapsamında hazırlanabilecek proje konuları hakkında detaylı bilgiler verdiği toplantıya çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör firmaları ve ilgili sivil toplum temsilcileri tarafından katılım sağlanmıştır.
 
Toplantıya, Keşap Kaymakamı Dr. Polat Kara, Giresun Üniversitesi, Fiskobirlik EFİT A.Ş., çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinden yaklaşık 60 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
İmalat Sanayi alanındaki desteklerin KOBİ niteliğindeki, kâr amacı güden ve imalat sanayi alanında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere yönelik olduğu açıklandı. Bu programın amacı, Bölge’de imalat sanayii alanında faaliyet gösteren işletmelerinkurumsal yapısının güçlendirilmesi, üretim kapasitelerinin, ürün çeşitliliğinin, ar-ge, reklam, tanıtım, pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu sayede sağladıkları katma değer ile birlikte rekabet edebilirlik düzeylerinin yükseltilmesi olup, bütçesi 10.000.000 TL’dir.
 
Kültür ve Turizm Altyapı destekleri ise, Kaymakamlıklar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Bölge, İl ve İlçe Müdürlükleri, Bakanlıklara bağlı kurum, kuruluş ve enstitüler, Yerel Yönetimler, 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu doğrultusunda Kurulmuş Birlikler, Üniversiteler, Sanayi ve Ticaret Odaları, Kâr amacı gütmeyen kooperatifler ve STK’lara sağlanacak olup amacı, Bölgenin doğal yapısının ve kaynaklarının korunması, tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması, mekân ve yaşam kalitesinin artırılması, etkin tanıtım politikalarıyla bölgenin ve bölgedeki illerin markalaştırılması, kültürün korunması ve geliştirilmesi, bölgeye gelen turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak turizm sezonunun genişletilmesi ve bu suretle bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesini amaçlamaktadır. Programın toplam bütçesi ise 5.000.000 TL’dir.
 
Programlar hakkında kapsamlı bilgiye ve başvuruda gerekli belge, form ve dokümanlara www.doka.org.tr internet adresinden ulaşılabilmektedir. Programlara başvurular online olarak Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılarak, imzalı çıktıları bir dosya halinde 25 Mart 2013 (Saat: 17.00 ) tarihine kadar Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Gazipaşa Mahallesi, Nemlioğlu Sokak, Taksim Yokuşu, Vakıf İşhanı, No:3, PK: 61100, Trabzon adresine teslim edilebilecektir.
 

 

 



Giresun Haberleri

Tümü

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

10 gün önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

27 gün önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

1 ay önce

MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI

BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...

1 ay önce

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...

2 ay önce

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü

2 ay önce

Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı

Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...

2 ay önce

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

2 ay önce

“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”

Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.

2 ay önce

Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...

3 ay önce

İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı

2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...

3 ay önce

E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...

Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

3 ay önce