Esenyurt Üniversitesi’nde öğrencilerin yüzde 89’una burs imkanı
Öğrencilerine eğitim ve istihdam noktasında önemli katkılar sağlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, her 100 öğrenciden 89’unun burs alması sebebiyle de tercih edilen üniversiteler arasında yer alıyor. Lisans …
Öğrencilerine eğitim ve istihdam noktasında önemli katkılar sağlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, her 100 öğrenciden 89’unun burs alması sebebiyle de tercih edilen üniversiteler arasında yer alıyor.
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonun bitmesinin ardından sonuçların açıklanmasıyla adayların tercih dönemi başladı. Bu zorlu süreçte İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı’nda kurulan Üniversite Tercih Fuarı’nda stant açan İstanbul Esenyurt Üniversitesi hem öğrencilere danışma hizmeti veriyor hem de kritik bir zamanda öğrencilere kariyer planlama konusunda yardımcı oluyor.
Öğrencilerin alacakları kararların geleceklerini ciddi anlamda etkileyeceğini belirten İstanbul Esenyurt Üniversitesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Özgür Güler, tercih döneminde öğrencilerin gidecekleri okulun akademik kadrosunu iyi araştırmaları gerektiğine söyledi.
Yerel yönetim desteği
Esenyurt Üniversitesi’nin eğitim kadrosu açısında oldukça dikkat çekici olduğunu dile getiren Güler, Türkiye’de bir ilk olarak da yerel destekli bir üniversite olmalarının önemine vurgu yaparak, “Bizim fiziksel anlamda olsun manevi anlamda olsun arkamızda koskoca bir belediye var. Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu bu projeyi ilk günden bu yana bir çocuğu gibi görmekte ve yapılan şeyler hakikaten bölgemizi gerek kültürel, gerek kimlik, gerekse gelişme anlamında gerçekten çok iyi bir noktaya taşıyor” dedi.
Her öğrenciye kendisine uygun burs
Üniversite olarak verdiklerini burslara dikkat çeken Öğr. Gör. Özgür Güler, “Bizim tanıtım materyellerimizde ‘yüzde 89 burs’ gibi bir sloganımız var. Bize gelen her öğrenci, neredeyse 100 öğrenicinin 89’u kendisine uygun bir bursla okuyor. Bu konuda biz gerçekten başka bir üniversite ile kıyaslanmayacak şekilde eğitime tam destek oluyoruz. Bunu yaparmış gibi yapmıyoruz. Bunun dışında başarıyı destekliyoruz. Bizim üniversitemizde öğrencilerimiz eğitime yöneldikleri ölçüde çok ciddi anlamda geri dönüşler alıyorlar. Öğrencinin üretime bizzat dahil olduğu bir üniversiteyiz. Aslında biliyorsunuz Esenyurt sanayi anlamında güzide kurumların olduğu bir bölge. Öğrencilerin okulu bitiyor ancak istihdam problemleri başlıyor. İnsanların okudukları mesleği icara edebilmek adına bir yerde çalışabilmeleri gerekiyor. Bu konuda da çok başarılıyız” ifadelerini kullandı.
Öğrencilere iş imkanı
İş adamları ile dönem dönem kariyer toplantıları yaparak istihdam sorunlarını da masaya yatırdıklarını anlatan Güler, şunları söyledi:
“Üniversitemizde bir kariyer ofisimiz kurulma planlamaları yapıldı. İş adamlarıyla yaptığımız toplantılarda, onların kariyer anlamında öğrencilerimize desteğini ele aldık. Biz bireysel anlamda da öğrencilerimizi işe yerleştirebiliyoruz. Profesyonel iş talepleri ya da kalkınma ajansları tarafından gelen personel talepleri oluyor. Bunları da takip ediyoruz. Yeni olmak algıda biraz sıkıntılı olabilir ama yeni olmak yapılan her şeyin de yeni olduğuna anlamına gelir. Bugün biz Türkiye’de, bir radyo televizyon stüdyosu olarak birçok fakültede olmayan stüdyoya sahibiz. Bilgisayar atölyelerine ya da laboratuvarlara baktığımızda gerçekten kesenin ağzını açan bir üniversiteyiz.”
Mihrap Düzöz - Sinan Yeniçeri
Benzer Haberler
Bursa Giresunlulardan Eğitime Katkı Gecesi
Bursa Giresunlular Derneği öğrencilere destek sağlamak amacıyla 'Burs Gecesi' düzenledi.
Çamoluk Derneği Burs Çalışmasıyla Takdir Ediliyor
Sosyal sorumluluk bilinciyle yaptığı ve gençlerin geleceğine destek amacı ile Çamoluk'lu ihtiyaç...
10: Burs Sonuçları Belli Oldu
12 yıldır verdiğimiz öğrenci bursları 2012-2013 yılında da verilecek olup, burs almaya hak...
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...
54 Şehirden Biri de Giresun
Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...





