GÜNİDER Basın Açıklaması
Derneğimiz GÜNİDER “ Giresun Üniversitesi öğretim üyeleri arasında dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar yapmak ve öncelikli olarak Giresun ilinin ve K
Derneğimiz GÜNİDER “Giresun Üniversitesi öğretim üyeleri arasında dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar yapmak ve öncelikli olarak Giresun ilinin ve Karadeniz bölgesinin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine yönelik çalışmalar yapmak amacı ile 26 Nisan 2012’de kurulmuştur.
Derneğimiz yönetimi kamuoyuna duyurmak istediği ulusal, yerel ve üniversitemize ilişkin görüşlerini Basın Bildirisi halinde kendi sitesi üzerinden yayınlamış ve yayınlamaktadır. Ayrıca yerel ve ulusal bütün haber ajanslarını bilgilendirmiş ve bilgilendirmektedir. Derneğimiz tarafından yapılan bütün basın açıklamaları tarihleri ile birlikte sitemizde yer almaktadır. Bu manada derneğimiz polemiklerle değil, amaçları doğrultusunda eylemleri ile gündem olmayı tercih etmektedir.
Derneğimiz kurulduğu tarihten itibaren kuruluş amacına uygun olarak faaliyetlerde bulunmuş, tüm engellemelere rağmen dik durmuş, eğilmemiş, doğru bildiğini söylemekten, üniversitemizi yönetenleri yaptıkları yanlış uygulamalar nedeni ile uyarmaktan, eleştirmekten çekinmemiştir. Dernek yöneticilerimiz Attar yönetimi tarafından soruşturmalara, haksız cezalara maruz kalmış, YÖK nezdinde yapılan incelemeler sonucunda bu haksız cezai uygulamalar kaldırılmış, aklanmıştır. Eleştiriler Cumhurbaşkanlığı tarafından haklı bulunmuş olacak ki, üniversite yönetimi değişmiş, bir dönem dernek başkanlığımızı yapan sayın Prof. Dr. Cevdet COŞKUN rektör olarak atanmıştır.
Bir önceki yönetime karşı yapmış olduğumuz eleştiriler konusunda haklılığımız ortada iken, iki gün önce aynı konular üzerinden derneğimizin adını kullanarak açıklamalarda bulunanların bilgi kirliliği oluşturarak kamuoyunda yer edinmeye çalıştıklarının; bizleri de buna alet etme gayretinde olduklarının farkındayız. Biz etkimizi, gücümüzü, bazıları için büyük lokma olduğumuzu, hazımsızlık yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Ama ortak paydamız olan Üniversitemize daha fazla zarar vermemek adına yargıya intikal etmiş sürecin sonucunu beklemenin daha uygun olacağını düşünüyoruz.
Devletimizin FETÖ/PDY ile ilgili mücadelesinin ülkemizin geleceğine ait gayret olduğu bilinciyle herkesi bu sürecin tamamlanması aşamasında devletimizin ferasetine güvenerek sabırlı olmaya davet ediyoruz. Ucu kime dokunursa dokunsun er veya geç bu kanserli dokuların bütün unsurlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nden sökülüp atılacağına inancımız tamdır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Benzer Haberler
Giresun Gelenek ve Görenekler
Yöre halkı büyük şehirlere göçe başladığından beri eski gelenekleri az...
Hasan Turan İle Gazi Meclis İzlenimleri
MİLLİ İRADENİN GÜR SESİ HASAN TURAN İLE GAZİ MECLİS İZLENİMLERİ
İlimize Hizmet Eden Önemli Şahsiyetler
HÜSEYİN HÜSNÜ TEKIŞIK 1928 Yılında Şebinkarahisar İlçesinde doğan Hüseyin Hüsnü Tekışık, 1942...
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...
E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...
Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı





