BORSA
BIST 100 14.229,01 %0,73
Altın 6.784,90 ₺/gr %1,69
Bitcoin $77.957 %0,75
Dolar 48,28 ₺ %0,04
Euro 56,01 ₺ %0,20
Sterlin 65,36 ₺ %0,13
Gümüş 101,19 ₺/gr %2,02
Ethereum $2.449,92 %0,71
İsviçre Frangı 59,48 ₺ %0,39
Kanada Doları 34,73 ₺ %0,32
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,09
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,07
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,05
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,69
Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,01
GİRESUN 22°C 6.784,90 ₺/gr 48,28 ₺ 56,01 ₺
Anasayfa Giresun GRÜ’de İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin Ünibutik Açılışı
kahraman

GRÜ’de İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin Ünibutik Açılışı

Sayın Valimiz Hasan Karahan, bugün Giresun Üniversitesinde(GRÜ) ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz olarak verilecek olan kıyafetlerin bulunduğu ÜNİBUTİK’in açılışını gerçekleştirdi. Kızılay Giresun Şube Başkanlığı ile Giresun Üniversitesinin …

· 4 dk okuma · kahraman · 70 okunma
0Yorumlar
GRÜ’de İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin Ünibutik Açılışı
GIMPA Mobilya - Icerik Arasi

Sayın Valimiz Hasan Karahan, bugün Giresun Üniversitesinde(GRÜ) ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz olarak verilecek olan kıyafetlerin bulunduğu ÜNİBUTİK’in açılışını gerçekleştirdi.

Kızılay Giresun Şube Başkanlığı ile Giresun Üniversitesinin organize ettiği ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere “Şehit Piyade Teğmen Furkan Yayla Unibutik”in açılışı 16 Mart 2017 Perşembe günü Saat 11:00’da, Güre Yerleşkesi Karadeniz Konferans Salonunda yapıldı.

Şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, ünibutiğe adı verilen Şehit Piyade Teğmen Furkan Yayla’nın özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Karahan, “Şehidimiz Furkan Yayla Teğmenimiz aynı zamanda Milletvekilimizin yeğeni olurdu. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Herkese nasip olmayan bir makamdır şehitlik. Ahiretin en yüksek makamıdır. Bize de düşen onları rahmet anmak ve onların isimlerini yâd edecek eserler bırakmak. Bu konuda Kızılay’ımız güzel bir kadirşinas örneği gösterdi. Bu konuda Murat Cansız başkanımızla birlikte Giresun’da Kızılay canlandı. Güzel hizmetler veriyor öncülük ediyor. Bizlere de bu yolla hayır yolunda bir mesafe kat etmemize vesile oluyor.  Üniversite çağında ihtiyaç sahipleri gençlerimize bu gibi imkânları sağlamak güzel bir hizmet. Hiç kimseye yüksünmeden, boyun eğmeden gelip alıp kullanacaklar.

İlim yolundaki öğrencilere ne kadar zengin olsalar da zekât düşermiş. Bu konuda bir sıkıntı yok. Gençlerimiz başımızın tacı geleceğimiz. Son anayasa değişikliğiyle seçilme hakkı da veriliyor. Onların heyecanı hareketliliği meclise de yansıyacak.

Hayırlı olsun Ünibutiğimiz. Rektörümüz bu konuda yardımcı oldu. Kızılay’ımız büyük destek sağladı ve güzel bir eser meydana geldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Kızılay’ımız var olsun.  İnsanız her an bir şeylere muhtacız. Dar günümüzde başımıza yardımcı olacak el uzatacak Kızılay’ımız var. Hem bizde hem de dünyada güzel hizmetlere devam ediyorlar. Çok da itibarlı oldular son yıllarda. Onların itibarı bizim itibarımızdır. Çok teşekkür ediyoruz vesile olduğunuz için.” diye konuştu.

İlimiz Milletvekili Cemal Öztürk’de; “Bugün gerçekten güzel bir iş için buradayız vesile olanlara teşekkür ediyorum. Çok kıymetli evladımız yeğenimiz Furkan’ımıza da bir kez daha Allah tan rahmet diliyoruz. Hepimize şehitlik mertebesi nasip olmuyor tabi. hem Giresun’umuza hem bizim ailemize evladımıza bu makam nasip oldu. Bunun için Cenaba Allaha şükrediyoruz ve şehidimizin ismi verildiği için de bunu laik gören düşünen  Kızılay yönetimine Giresun Kızılay şubesine ve  Üniversitemize teşekkür ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Kızılay Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Yurdabekçi Tük Kızlayı’na desteklerinden dolayı Vali Karahan plaket takdim etti.

Hayırlı olsun dilekleriyle “Şehit Piyade Teğmen Furkan Yayla Unibutik”in açılış kurdelesini kesen Vali Karahan, böyle bir hizmeti ihtiyaç sahibi gençlerimizin hizmetine sunan emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışa Vali Hasan Karahan, İlimiz Milletvekili Cemal Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Cin, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Ali İhsan Ersoy, bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Giresun Haberleri

Tümü

Giresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...

1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...

17 saat önce

BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE

Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...

5 gün önce

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...

Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...

18 gün önce

Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...

1 ay önce

Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

1 ay önce

SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...

Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...

2 ay önce

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI

2 ay önce

KAHVERENGİ KOKARCA VE FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI MÜCADELESİ

2 ay önce

BAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...

3 ay önce

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

3 ay önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

3 ay önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

4 ay önce