FİSKOBİRLİK’TEN DEV GES YATIRIMI
FİSKOBİRLİK Giresun’da dev bir Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuruyor. FİSKOBİRLİK proje ile hem kendi tesislerinde kullanmış olduğu elektriği kendi üretmek, hem elde edilecek olan gelirle yeni finansman kaynakları oluşturmayı hedefliyor. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı L&uum
FİSKOBİRLİK Giresun’da dev bir Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuruyor. FİSKOBİRLİK proje ile hem kendi tesislerinde kullanmış olduğu elektriği kendi üretmek, hem elde edilecek olan gelirle yeni finansman kaynakları oluşturmayı hedefliyor.
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar yaptığı açıklamada, Giresun ili Şebinkarahisar ilçesi sınırları içerisinde 84 dönümlük arazi üzerine Güneş Enerjisi Santrali yapımı için gerekli izinlerin ve anlaşmaların sağlandığını, önümüzdeki günlerde projenin hayata geçirilmesi için startın verileceğini açıkladı.
Başkan Bayraktar, Doğu Karadeniz Bölgesinde temeli atılan en büyük GES’i olma özelliğini taşıyan proje ile birlikte, yılda yaklaşık 40 milyon TL’nin üzerinde bir tasarruf sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
YATIRIM BEDELİ 100 MİLYON TL
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar; ‘’FİSKOBİRLİK olarak Giresun ili Şebinkarahisar ilçesinde Güneş Enerji Santrali (GES) kurmak için milli emlaktan 29 yıllığına 84 dönüm arazi kiraladık. Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız GES projemiz, Giresun’da bulunan fabrikamızın kurulu gücünün iki katı kapasitede yani 4,5 megavat gücünde olacak. İlgili Bakanlığımızdan ve kurumlardan gerekli izinleri ve işlemleri tamamlamış bulunmaktayız. 100 Milyon TL üzerinde bir yatırım bedelimiz var. İnşallah önümüzdeki hafta Şebinkarahisar’da bulunan arazimizde tesviye işlemleri yapılacak ve tesisin kurulumuna başlanacak. Yaklaşık 3-4 ay içerisinde projemizi tamamlayıp devreye alınmasını planlıyoruz.’’ Açıklamasında bulundu.
PROJEYİ KENDİ KAYNAKLARIMIZLA HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Küresel ısınma ile birlikte yenilebilir enerji kaynaklarının daha da önemli hale geldiğini belirten Başkan Bayraktar, FİSKOBİRLİK olarak bu alanda da sektörün öncülerinden olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Bayraktar açıklamasında; ‘’Bu proje, Giresun’un ve Doğu Karadeniz Bölgesinin temeli atılan en büyük GES projesi. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Tesisin işletmesini FİSKOBİRLİK olarak biz yapacağız. Proje hayata geçtikten sonra enerji maliyetlerimizde yılda yaklaşık 40 milyon TL gibi bir tasarruf sağlamayı planlıyoruz.’’ Şeklinde konuştu.
Açıklamasının devamında Başkan Bayraktar; ‘’GES yatırımımızı kendi kaynaklarımızla hayata geçireceğiz. 4-5 yıl gibi bir sürede inşallah kendini amorti edecek. Aynı zamanda fazladan üretimini gerçekleştirdiğimiz elektrikten de gelir elde edeceğiz. Bölgemize ve FİSKOBİRLİK’e hayırlı olsun.’’ İfadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
GES Bakım İçin Uzman Destek Neden Önemlidir?
Güneş enerji santrallerinde temizlik ve bakım gibi işlemlerin gerçekleştirilmesinde...
FİSKOBİRLİK FINDIK ALIMLARINA BAŞLADI
Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) 50 Kooperatifi aracılığıyla,...
MEMLEKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHARREM İNCE'DEN...
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve beraberindeki heyet FİSKOBİRLİK Genel...
Giresun Haberleri
TümüGiresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...
1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...
BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE
Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...
GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...
Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...
Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...
Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...
Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...
SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI
KAHVERENGİ KOKARCA VE FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI MÜCADELESİ
BAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...
İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...







