Geleneksel Otçu Göçü Şenliği Keşap’ta Coşkuyla Kutlandı
Geleneksel Otçu Göçü Şenliği Keşap’ta Coşkuyla Kutlandı Giresun’un Keşap ilçesi ve çevre yaylalarında gerçekleştirilen Geleneksel Otçu Göçü Şenliği, bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Keşap …
Geleneksel Otçu Göçü Şenliği Keşap’ta Coşkuyla Kutlandı
Giresun’un Keşap ilçesi ve çevre yaylalarında gerçekleştirilen Geleneksel Otçu Göçü Şenliği, bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Keşap Karabulduk ve Çevre Yaylaları Güzelleştirme Derneği, bölge muhtarlıkları ve dernekleri ile Giresun Doğa Sporları Kulübü (GİDOSK) iş birliğinde düzenlenen etkinlik, geçmişteki Çepni geleneklerini gelecek nesillere aktarmayı amaçladı. Geçit köyünün Karatepe Yaylası İnsafoğlu Çayırı mevkisinde organize edilen etkinlikte, katılımcılar türküler eşliğinde horon oynayarak eğlendi.
Etkinlikler Öncesi Hazırlıklar
GİDOSK tarafından organize edilen ekip, şenlikten bir gün önce Keşap Karabulduk köylü halkı tarafından yaylaya uğurlandı. İlk durakları, Giresun’un Keşap ilçesindeki Şahinkaya Tepesi oldu. Türkiye haritasını andıran yapısıyla doğa tutkunlarının ilgisini çeken Şahinkaya Tepesi’nde GİDOSK Başkanı Ahmet Kılıç bir açıklama yaptı ve Türkiye haritasına benzeyen bu doğal güzelliğin ilgi odakları olduğunu belirtti. Konuşmanın ardından ekip, güzergahına devam ederek kamp alanına ulaştı. Eskiden olduğu gibi kamp alanında bir gece konaklandı, şarkılar söylendi, horonlar oynandı ve yöre halkıyla sohbet edildi.
Şenlik Coşkusu
Ertesi gün, geleneksel otçu göçü şenliği başladı. Şenlikte, yemek yarışmaları, yöresel halk oyunları gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi ve yöre halkının yoğun katılımıyla harika bir şenlik oldu. Etkinlikler sırasında, yöresel lezzetlerin sergilendiği yemek yarışmaları büyük ilgi gördü.
Şenliğe katılan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, otçu göçünün Doğu Karadeniz Bölgesi'nde geçmişi uzun yıllara dayanan önemli kültürel bir değer olduğunu ve değeri gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf edeceklerini, bu etkinlikleri destekleyeceğini belirtti.
Keşap Belediye Başkanı Tuncay Arışan ise bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, "Toplumlar ve devletler gelenekleri ile yaşıyorlar, geleneklerini yaşatanlar da ayakları yere sağlam basarak geleceğe daha emin adımlarla yürüyorlar." diye konuştu.
Karabulduk Köyü ve Çevre Yaylaları Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Selahattin Toslu da otçu göçü kültürünü gelecek kuşaklara taşımak için şenlik düzenlediklerini dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.
Temsili Göç Yürüyüşü
Şenlikte, geçmişten günümüze köprü kurmak amacıyla temsili bir göç yürüyüşü düzenlendi. GİDOSK öncülüğünde gerçekleştirilen bu yürüyüşte, bir at yüklendi ve ekip temsili olarak göç yolculuğuna çıktı. GİDOSK Başkanı Ahmet Kılıç, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu şenlikle amacımız, geçmişteki geleneklerimizi geleceğe aktarmak ve genç nesillere kültürümüzü tanıtmaktır. Yöre halkının katılımı ve desteğiyle şenliğimiz büyük bir başarıyla gerçekleşti” dedi.
Geleneksel Otçu Göçü Şenliği, katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken, bölgenin kültürel mirasını yaşatmak adına önemli bir adım oldu.
Haber: Yeliz Çevik
Benzer Haberler
Bursa' da Otcu Göçü Ateşi Yakılıyor
Bursa'da yer alan Giresun ilçe ve köy derneklerinin katkılarıyla Bursa Giresunlular Derneği...
Yaylada güz...
Yaylalar, stres ve yorgunluğun ilacı
Böyle Otçu Göçü Görülmedi
Bursa'da bu yıl Bursa Giresunlular Derneği tarafından 17.düzenlenen Geleneksel Otçu Göçü Şenliği...
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...
E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...
Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı





