BORSA
BIST 100 11.721,72 %2,89
Altın 6.633,21 ₺/gr %0,03
Bitcoin $81.478 %1,33
Dolar 49,56 ₺ %0,10
Euro 55,77 ₺ %0,12
Sterlin 66,15 ₺ %0,39
Gümüş 90,76 ₺/gr %0,67
Ethereum $2.430,94 %1,79
İsviçre Frangı 60,17 ₺ %0,47
Kanada Doları 35,06 ₺ %0,44
Avustralya Doları 34,44 ₺ %0,48
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,21
BAE Dirhemi 13,50 ₺ %0,11
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,49
Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,15
GİRESUN 17°C 6.633,21 ₺/gr 49,56 ₺ 55,77 ₺
Anasayfa Giresun ''Giresun-Şebinkarahisar Karayoluna A Sınıfı Asfalt''

''Giresun-Şebinkarahisar Karayoluna A Sınıfı Asfalt''

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli: ''Giresun-Şebinkarahisar Karayoluna A Sınıfı Asfalt''

· 4 dk okuma · 59 okunma
0Yorumlar
''Giresun-Şebinkarahisar Karayoluna A Sınıfı Asfalt''
GIMPA Mobilya - Icerik Arasi

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli:

''Giresun-Şebinkarahisar Karayoluna A Sınıfı Asfalt''

      Karadeniz Sahil Yolunu Sivas’a ve diğer Anadolu kentleri ile GAP’a bağlayacak olan büyük yol çalışmasına start verildi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: 

      “Ulaşımda yaşanan zorluklar, Giresun ilinin gelişmesinin önündeki engellerden biri olarak AK Parti iktidarına kadar değişmeden devam etmiştir. Bu yüzden ilk iş olarak AK Parti iktidarı, yıllardır bitirilemeyen Karadeniz Sahil Yolu’nu tamamlamış ve halkımız, yatırımcımız rahat bir nefes almıştır. Böylece yatırımcının ve ihracatçının ulaşım sıkıntısı büyük ölçüde çözülmüştür. Sahil yolunun tamamlanması, aynı şekilde Giresun Limanının yeniden onarılıp genişletilmesi ilimizin başka illerle, bölgelerle ve hatta dış dünya ile irtibat kurmasını kolaylaştırmıştır. 

      Ancak AK Parti iktidarı olarak bu yapılanlarla yetinmeyi, halkımıza hizmet aşkımıza uygun bulmuyor, çok daha büyük adımlar atmayı arzu ediyoruz.  Geride bıraktığımız hizmet dolu 8,5 yıldan sonra, kurulacak yeni iktidarımızda yani Ustalık Dönemimizde mega projeleri uygulamaya koyacağımıza dair bilgileri halkımızla paylaşmak istiyoruz. Bunlardan en önemlisi Sahil Yolunu İç Anadolu’ya bağlayacak olan ve mevcut Şebinkarahisar yolunu takip edecek olan çalışmadır.  

      116 km’lik bu yolun Dereli-Pınarlar güzergâhının tamamı Aksu Deresi kenarında ilerlediği için olası heyelanları ve selden etkilenmeleri önlemek üzere büyük istinat duvarları ile tahkim etmeye devam ediyoruz. Mevcut yol dar olduğu için, genişletme çalışmalarına da hız vermiş bulunuyoruz.  İstinat duvarları ve genişleme çalışmaları tamamlandıktan sonra bu yola A sınıfı asfalt dökülecek ve tıpkı sahil yolunda olduğu gibi muhkem bir kara yolu üzerinde ulaşımı sağlamış olacağız. Bu yolun etap etap ihalesini yapmaya devam ediyoruz. Dereli’ye kadar olan kısmın ihalesi tamamlandı. Bir kısmı bölünmüş yol şeklinde ihale edilen yol üzerinde 0-26 km arasında çalışmalar yoğun olarak devam ediyor.    

  Bu yoldan yararlanan Dereli ilçemize bağlı Yavuzkemal Beldesi, Bektaş, Kümbet, Tamdere ve Kulakkaya yaylalara, hatta civarda bulunan köylere ulaşımda büyük rahatlama sağlanmış olacaktır. Yolun yapım işi tamamlandığında Giresun-Dereli-Şebinkarahisar yolu hem kısalmış olacak, hem de standardı çok yükselmiş olacaktır. Aynı şekilde Alucra ve Çamoluk ilçelerimize ulaşımın kolaylaşması sağlanacaktır.   

      Bu yolun araç geçişindeki hacmini artırmak ve Anadolu’nun iç kesiminde bulunan şehirlerin Karadeniz sahil ile ulaşımını kolaylaştırmak için yapılacak olan Eğribel Tüneli de söz konusu yolun can damarı olacak. Yolun 71. kilometresinde Evliya Tepesi’nden başlayıp 82.kilometresinde sona erecek, 8 metre genişlik ve 5.700 metre uzunlukta olacak olan Eğribel Tüneli’nin açılışı gerçekleşince bundan çevrenin de etkileneceği kesimdir. Her biri ayrı bir doğa harikası olan yaylalarımıza il dışından gidiş-gelişler artacak, ilimiz turizm pastasından gerektiği gibi yararlanmaya başlayacaktır” dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Giresun Haberleri

Tümü

İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri Koordinasyon Toplantısı...

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bünyesinde, ilçe müdürlerimiz ve şube müdürlerimizin...

2 gün önce

İÇME SUYU İHTİYACI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLASINDA HAYVANLARIN İÇME SUYU İHTİYACI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI...

10 gün önce

Giresun'da Şap Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mustafa Ensar Yılmaz, 21.09.2026 Pazartesi günü il...

24 gün önce

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Su...

26 gün önce

Tirebolu’dan Çevre ve Sağlık Çağrısı

“Kâğıt üstündeki kârlılık, ömrümüzle ödediğimiz en büyük yanlıştır.”

1 ay önce

Giresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...

1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...

1 ay önce

BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE

Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...

1 ay önce

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...

Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...

2 ay önce

Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...

2 ay önce

Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2 ay önce

SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...

Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...

3 ay önce

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI

4 ay önce