BORSA
BIST 100 11.708,58 %3,00
Altın 6.670,07 ₺/gr %0,53
Bitcoin $82.200 %1,16
Dolar 49,53 ₺ %0,11
Euro 55,74 ₺ %0,17
Sterlin 66,06 ₺ %0,37
Gümüş 92,26 ₺/gr %0,97
Ethereum $2.456,14 %3,61
İsviçre Frangı 60,08 ₺ %0,41
Kanada Doları 34,98 ₺ %0,27
Avustralya Doları 34,48 ₺ %0,69
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,23
BAE Dirhemi 13,49 ₺ %0,13
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,43
Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,15
GİRESUN 16°C 6.670,07 ₺/gr 49,53 ₺ 55,74 ₺
Anasayfa Giresun Şebinkarahisar Yeniden İl Olacak / Hikmet Okuyar

Şebinkarahisar Yeniden İl Olacak / Hikmet Okuyar

ŞEBİNKARAHİSAR YENİDEN İL OLACAK / Hikmet OKUYAR

· 3 dk okuma · 102 okunma
0Yorumlar
Şebinkarahisar Yeniden İl Olacak / Hikmet Okuyar
GIMPA Mobilya - Icerik Arasi
Şebinkarahisar mutlaka birgün yeniden il olacak..
 
Antalya'nın Alanya ilçesi  bir akademik çalışma sonucunda il yapılacak ilçelerin en başında yer almış.
 
Genel Seçimler öncesinde konuşulanların öncelikleri arasında; kadınların, gençlerin mecliste yüzde 50 nispetinde yer alması ve emeklilerin, küçük esnafın, işçinin, çiftçinin, üreticinin mecliste daha daha iyi  temsil edilmesi ile Başta Şebinkarahisar olmak üzere Suşehri, Alanya, Tarsus, Çorlu, Bafra, Merzifon, Gebze, Gemlik, Bandırma, Akşehir gibi illik sözü almış ve yıllardan beri bir umut içinde bekleyen en az 100 ilçe konusu var.
 
Bu ilçeler içinde tek Şebinkarahisar müktesabattan söz eden ve hangi yöntemle değerlendirme yapılırsa yapılsın günümüzde de pek akıl erdirilemeyen bir yöntemle ve geliri giderini karşılmadığı gerekçesiyle 20 Mayıs 1933 tarihinde illiği elinden alınan bir ilçe konumunda tekrar il olmayı bekliyor il olacak ilçeler listesinin en başında.
 
Şebinhaber'de okuduğum bir habere göre akademik bir çalışmada AHP yöntemi kullanılarak il olacak ilçelerin belirlenmesindeki soruna çözüm üretilmek istendiği belirtilmiş Alanya Bandırma, Fethiye, Elbistan, Ereğli, Bergama, Ödemiş ve Erciş il olmaya müsait ilçeler arasında sunulmuş.
 
Şebinhaber tarafından yayınlanan ara başlıkta da '' Bilimsel çalışmayla belirlenen il olacak 8 ilçe arasında Şebinkarahisar yer almadı! '' denilmiş.
 
İl yapılacak iller için akademik çalışma yapılmasını; Cumhuriyet Halk Partisi, Hepar,Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Halkın Sesi Partisi  Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi de isteyebilir ya da akademisyenlerden oluşturulan bir komite ile çalışma başlatabilir ve bu çalışmalarını daha gerçekçi daha pratik daha akılcı daha çağdaş yöntemlerle sürdürebilir.Adalet ve kalkınma Partisi ve Hükümet Sözcüsü çalışma raporunu ger çevirerek yeni bir çalışma yaptıklarını söyleyebilir.
 
Çözüm için tek akademik çalışmadan tek yöntemden bahsedilemeyeceğini değişik üniversitelerimizden değişik fakültelerden değişik akademilerden konularının uzmanlarına sorduğunuzda mutlaka farklı cevaplar alınacaktır.
Genel seçimler öncesinde kendilerine illik sözü verilenler de.
Kadınların ve geçnçlerin mecliste daha çok temsil hakkına sahip olmasını savunanlar da emeklilerin 54.hükümet döneminden beri mağdur edildiği iddialarında bulunanlar da kendilerine en yakın olarak gördükleri partilere giderek ya da üyesi bulundukları stk yönetimlerinde bahsi geçen konuları dillendirerek çözümlerin daha çabuk üretilmesine katkı sağlayabilirler.
 
Söylemleri takip ettiğimiz kadarıyla bu seçimlerde aday listelerinin ilk sıraları kadınlara ve gençlere özellikle sanatçılara verilecek.
 
Aksaçlılardan da danışman olarak faydalanılacak.
 
Alanya ve Şebinkarahisar başta olmak üzere en az yüz ilçenin İL yapılacağına söz veren partiler de; kadınlara yönetimlerde yüzde 50 temsil hakkı veren partilerle seçim öcesinde mutlaka bir durum değerlendirmesi yapacak.
Seçim çalışmaları için yapılan ön hazırlıkları da dikkatle izliyoruz.
 
Söylemlerle eylemler ne kadar örtüşecek bakalım.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Giresun Haberleri

Tümü

İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri Koordinasyon Toplantısı...

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bünyesinde, ilçe müdürlerimiz ve şube müdürlerimizin...

23 saat önce

İÇME SUYU İHTİYACI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLASINDA HAYVANLARIN İÇME SUYU İHTİYACI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI...

9 gün önce

Giresun'da Şap Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mustafa Ensar Yılmaz, 21.09.2026 Pazartesi günü il...

22 gün önce

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Su...

25 gün önce

Tirebolu’dan Çevre ve Sağlık Çağrısı

“Kâğıt üstündeki kârlılık, ömrümüzle ödediğimiz en büyük yanlıştır.”

1 ay önce

Giresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...

1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...

1 ay önce

BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE

Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...

1 ay önce

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...

Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...

2 ay önce

Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...

2 ay önce

Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2 ay önce

SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...

Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...

3 ay önce

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI

4 ay önce