BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.631,92 ₺/gr %0,01
Bitcoin $67.525 %4,84
Dolar 45,97 ₺ %0,01
Euro 53,55 ₺ %0,01
Sterlin 62,05 ₺ %0,00
Gümüş 111,01 ₺/gr %0,01
Ethereum $1.899,22 %4,67
İsviçre Frangı 58,47 ₺ %0,00
Kanada Doları 33,25 ₺ %0,01
Avustralya Doları 33,04 ₺ %0,00
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,00
GİRESUN 15°C 6.631,92 ₺/gr 45,97 ₺ 53,55 ₺
Anasayfa Giresun Giresun Ticaret Borsası Basın Bülteni

Giresun Ticaret Borsası Basın Bülteni

Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını hepimizin uzunca bir zamandan beri yazısal ve işitsel medyadan izlemekteyiz.

· 5 dk okuma · 1 okunma
Giresun Ticaret Borsası Basın Bülteni

GİRESUN

TİCARET BORSASI 

BASIN BÜLTENİ

(2011/2) 

     Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını hepimizin uzunca bir zamandan beri yazısal ve işitsel medyadan izlemekteyiz.  21. yüzyılı yaşadığımız bir dönemde 40 milyona yakın insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu hepimizin malumudur. 

     Bu ülkeler Doğu Afrika'nın en yoksul ve en az gelişmiş ülkeleridir. Neredeyse çeyrek yüzyıldır devam eden ve son zamanlar daha da genişleyen iç savaşlar, bu ülkelerin kaynaklarını büyük ölçüde tahrip etmiştir. 
 
          Türkiye olarak bu bölgeyle Osmanlı’dan gelen ve 3 asırdan uzun süren bir yakınlığa, tarihi birliğe sahibiz. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz şu rahmet ve mağfiret ayında bizlere düşen bir görev bulunuyor

       
         Sefalet içinde ızdırap çeken on binlerce çocuk, kadın ve yaşlıya karşı hem tarihten gelen sorumluluğumuzun ve insanlığın gereği olarak yardımda bulunmak gerektiğine işaret etmek istiyoruz.  
 
        Peygamber Efendimizin "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" Hadis-i Şerîfini hatırlamalıyız. İşte bu çerçevede TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte başlatılan yardım kampanyasına Tüm Giresunlu hemşehrilerimizin de katkı vermesini bekliyoruz.  

         Giresun Ticaret Borsası olarak TOBB önderliğinde yapılan birçok yardım kampanyasında dünyanın değişik coğrafyalarında ve Ülkemizdeki bir çok afetlerde dünya insanlığının ve milletimizin yanında her zaman olmaya çalıştık ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz inşallah.

 
          Şimdi Afrika halkının yanında yer almak, acılarını paylaşmak ve destek olmak istedik. Bu çerçevede TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte başlatılan kampanya Sizlerin de destek vermesini bekliyoruz. Tüm Türk iş alemine, üyelerimize ve halkımıza burandan sesleniyor ve katkılarını bekliyorum. Herkesi Afrika’ya yardıma çağırıyorum.  
Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi nezdinde bugün itibariyle açılan “TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı” tüm hayırseverlerimizin katkılarını beklemektedir.”   
 
Giresun Ticaret Borsası olarak bu kampanyaya öncelikle kendimizin destek verdiğinin bilinmesini istiyoruz. Ancak, takdir edersinizki yapmış olduğumuz yardımın burada bir reklam olarak kullanılmamasını da istediğimizden ve bunu örf ve adetlerimizde öyle emrettiğinden kamuoyunun olumlu karşılayacağını düşünerek açıklamıyoruz.

Mübarek Ramazan ayı  ve Oruç, dinî inanç ve ibadet özelliklerinin yanı sıra, sosyal adalet ve dayanışma konusunda toplumun bağlarını güçlendirir. 
 

 
Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın, gönderilecek yardımların fitre yerine geçeceğini açıklaması da ayrıca isabetli ve olumlu olmuştur. Zamanında alınan bu karar yardım kampanyasına da desteği artıracağını inanmaktayız.  
 
Afrika’ya yardım elimizi uzatıyoruz. Bu kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Başbakanlık’ın 2011/9 genelgesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığına aktarılacak ve resmi kanallar üzerinden Afrika’ya ulaştırılacaktır. 
 
Bizler tarihimiz boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneğimizle tanınmış bir milletiz. Bu yüzden de Afrika’da yaşananlara karşı kayıtsız kalmamalıyız. 
 
Bizler, nefsimizle ve açlık ile susuzlukla mücadele içine girerken, çok daha güç koşullar altında hayat mücadelesi veren Afrika halkını unutmayacağız.  
 
Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Türk iş alemi olarak ve Giresunlular olarak Ramazan ayının rahmet ve bereketini, Afrika’ya yardım elimizi uzatarak göstereceğiz. Yardım kampanyasının hesap numaraları aşağıya çıkarılmış olup, tüm halkımızın bu mübarek ramazan ayında desteklerini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


 
 
 
BANKA HESAP NUMARASI
 
 
Türkiye İş Bankası

TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı : 4375 - 333    
IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33 

       

                Tarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir.  Saygılarımla,

                Yönetim Kurulu Başkanı

            Mustafa KARADERE 



Giresun Haberleri

Tümü

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

10 gün önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

27 gün önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

1 ay önce

MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI

BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...

1 ay önce

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...

2 ay önce

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü

2 ay önce

Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı

Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...

2 ay önce

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

2 ay önce

“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”

Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.

2 ay önce

Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...

3 ay önce

İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı

2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...

3 ay önce

E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...

Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

3 ay önce