BORSA
BIST 100 14.130,51 %0,49
Altın 6.582,24 ₺/gr %0,74
Bitcoin $67.157 %4,10
Dolar 45,96 ₺ %0,04
Euro 53,44 ₺ %0,10
Sterlin 61,89 ₺ %0,06
Gümüş 109,53 ₺/gr %1,33
Ethereum $1.875,65 %5,25
İsviçre Frangı 58,24 ₺ %0,24
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,05
Avustralya Doları 32,94 ₺ %0,16
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,24 ₺ %0,02
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,75
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,11
GİRESUN 20°C 6.582,24 ₺/gr 45,96 ₺ 53,44 ₺
Anasayfa Giresun Kümbet Yoluna 10 Milyonluk Afet yardımı

Kümbet Yoluna 10 Milyonluk Afet yardımı

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Kümbet Yayla Yoluna 10 milyon liralık afet yardımı gönderildiğini acıkladı.

· 3 dk okuma · 7 okunma
Kümbet Yoluna 10 Milyonluk Afet yardımı

 AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Kümbet Yayla Yoluna 10 milyon liralık afet yardımı gönderildiğini bildirdi.

Temür, yaptığı basın açıklamasında, 2010 yılı haziran ayında aşırı yağışlar sonucu Dereli-Kümbet yolumuz sel- heyelan nedeniyle ulaşıma kapanmış, vatandaşlarımızın evleri ve pek çok balıkçı esnafımızın balık tesisi zarar görmüştü. 

      Bizler de yetkili arkadaşlarımızla birlikte olay yerinde incelemeler yaparak vatandaşlarımızla görüşmüş, heyelan ve selin verdiği zararın devletimiz tarafından karşılanacağını ifade etmiştik.

      Giresun valiliğimizin önderliğinde söz konusu afet bölgelerimizde hasar tespiti yapılmış, olumsuzlukların giderilmesi için hükümetimiz her türlü yardım desteğini vermiştir.

      Dereli ilçemiz ile önemli bir turizm merkezimiz olan Kümbeti birbirine bağlayan yolumuz sel ve heyelan nedeniyle büyük hasar görmüş, ulaşım bir süre aksamıştı.

       Sele ve heyelana neden olacak yağmur yağması  durumunda Dereli-Kümbet yolunun, yerleşim yerlerimizin ve balık tesislerimizin bir daha zarar görmemesi için çalışmalarımızı  yoğun bir şekilde sürdürdük.

       Giresun Özel İdare tarafından hazırlanan Kümbet yol güzergâhının istinat duvarlarının yapımı ve dere ıslahları projesi Valiliğimiz tarafından DSİ Giresun İl Müdürlüğüne gönderildi. DSİ Giresun İl Müdürlüğümüz Özel İdare tarafından yapılan projeyi kendi kriterleri çerçevesinde revize edip DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğümüze gönderdi.

      Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, Bakanlık Müsteşarı ve DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmelerle,  Dereli-Kümbet istikametinde taşkınlara neden olan derelerin ıslah edilerek yol güzergâhının zarar görmesini engelleyecek Kotana-Kümbet arasında 5 km uzunluğunda istinat duvarı yapılması için, 10 Milyon TL tutarında istinat duvarı imalatlarının DSİ tarafından yapılmasını karara bağladık.

            Projenin uygulamaya konulup ihalenin yapılarak kısa süre içinde istinat duvarlarının imalatına başlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Giresun’umuza hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum. 

 


Giresun Haberleri

Tümü

BAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...

3 saat önce

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

10 gün önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

27 gün önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

1 ay önce

MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI

BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...

1 ay önce

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...

2 ay önce

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü

2 ay önce

Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı

Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...

2 ay önce

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

2 ay önce

“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”

Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.

2 ay önce

Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...

3 ay önce

İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı

2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...

3 ay önce