BORSA
BIST 100 11.721,72 %2,89
Altın 6.624,44 ₺/gr %0,16
Bitcoin $81.355 %0,84
Dolar 49,53 ₺ %0,11
Euro 55,61 ₺ %0,06
Sterlin 66,02 ₺ %0,29
Gümüş 91,17 ₺/gr %0,23
Ethereum $2.429,94 %0,09
İsviçre Frangı 60,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 34,99 ₺ %0,31
Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,46
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,49 ₺ %0,12
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,49
Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,15
GİRESUN 15°C 6.624,44 ₺/gr 49,53 ₺ 55,61 ₺
Anasayfa Giresun Borsa’dan Konya Borsası’ na Ziyaret

Borsa’dan Konya Borsası’ na Ziyaret

Giresun Borsasının yönetim kurulu ve meclis üyeleri eşliğinde borsamız üyelerinden ve personelerinden oluşan 56 kişilik bir heyetle, Elektronik satış platformu sistemi ile çalışan spot borsayı ve ASLİDAŞ lisanslı depo tesislerinde incelemeler yapmak üzere 17 Ocak 2014 günü Konya Ticaret Borsası'nda bir dizi temas gerçekleştirilmiştir.

· 3 dk okuma · 42 okunma
0Yorumlar
Borsa’dan Konya Borsası’ na Ziyaret
GIMPA Mobilya - Icerik Arasi
Ziyaretimizde bizi Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Muhammet Uğur KALELİ, Meclis Başkan Vekili Sn. Selcuk ÖCAL, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Bahri KARAPINAR ve Genel Sekreter Sn. Hüseyin ERGÜN karşıladılar. İlk olarak alım – satım işlemlerini görmek üzere seans salonunu ziyaret edildi. Burada, KTB Y.K.Başkanı Sn. M.Uğur KALELİ elektronik alım-satım işlemleri ve uygulamalar hakkında gruba bilgi verdi. Heyetimiz, devam eden alım-satım işlemlerini bilgisayar ortamında görerek tüccarlarla istişare yaptılar. Daha sonra Müstahsil işlemlerinin yapıldığı tescil
bölümleri hakkında bilgi alındı.

Daha sonra; Ürün giriş ve numune alma yerleri ile Kalite kontrol Laboratuarı hakkında KTB Y.K.Başkanı Sn. M.Uğur KALELİ tarafından bilgilendirme yapıldı. Bu incelemelerin sonrasında; KTB Y.K.Başkanı Sn. M.Uğur KALELİ, Konferans Salonunda, Konya Borsasının tarihçesi, çalışmaları ve projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Bu toplantıda; üyelerimiz Borsanın çalışma sisteminin fındığa uyarlanması noktasında sorular sordular. KTB Y.K.Başkanı Sn. M.Uğur KALELİ, kendi uygulamalarında nasıl yol izlediklerini, elektronik alım-satım platformunda; müstahsil, tüccar, sanayici gibi her kesimin aynı şartlarda mal aldığını, alan ve satanın belli olmadığı, sadece barkod üzerinden işlem yapılan bir platform olduğunu vurguladı. Böylece, elektronik satış platformu sayesinde haksız rekabet, spekülatif hareketlerin engellendiği, tamamen şeffaf, güvenilir bir piyasa yaratılmış olduğu belirtildi. Konya Ticaret Borsası'nın verdiği öğle yemeğinde, KTB Meclis Başkan Vekili Sn. Selcuk ÖCAL elektronik platforma geçerken oldukça endişeli olduklarını, bu sistemin tüccarları aradan çıkaracağı korkusuna sahip olduklarını söyledi. Ancak, sistem uygulamaya geçtiğinde, eski sistemden daha rahat ve daha güvenilir alım-satım yaptıklarını belirterek; “Daha önceki sistemde yaptığımızın ticaret   Adres: H.Miktad Mah. İncedayı Sok. No: 4/201 GİRESUN TEL: (0454) 216 10 23 FAX: 212 31 58  www.giresuntb.org.tr▪info@giresuntb.org.tr olmadığını, bu sistemle gerçek ticaret yaptığımızı anladık. Kendimizi, şu anda gerçek tüccar olarak görmeye başladık.” dedi.

Öğle yemeği sonrasında, ilk olarak KTB Özel Gıda Kontrol Laboratuarı ziyaret edilerek buradaki çalışmalar hakkında bilgi alındı. Laboratuarda; Toprak analizleri, Toksin, Mikrobiyoloji, Kimyasal ve Fiziksel analizlerle, Enstrumental Analizler hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Konya Ticaret Borsasının Tohum sertifikasyonu ve geliştirilmesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Daha sonra; inşaatı devam eden Anadolu Selçuklu Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ASLİDAŞ)'ın 100 Bin Ton Buğday depolama kapasiteli Lisanslı Depo Tesisi gezilerek depolar ve otomasyon sistemleri hakkında bilgi edinildi. Bu ziyaretimizde, büyük misafirperverliğinden, sorunlarımıza ve sorularımıza sabırla cevap veren, her türlü yardımı eksik etmeyen başta KTB Y.K.Başkanı Sn. M.Uğur KALELİ ve KTB Meclis Başkan Vekili Sn. Selcuk ÖCAL ve KTB Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Bahri KARAPINAR ile Genel Sekreter Sn. Hüseyin ERGUN olmak üzere tüm Konya Ticaret Borsası camiasına sonsuz teşekkür ederiz.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Giresun Haberleri

Tümü

İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri Koordinasyon Toplantısı...

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bünyesinde, ilçe müdürlerimiz ve şube müdürlerimizin...

1 gün önce

İÇME SUYU İHTİYACI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLASINDA HAYVANLARIN İÇME SUYU İHTİYACI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI...

9 gün önce

Giresun'da Şap Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mustafa Ensar Yılmaz, 21.09.2026 Pazartesi günü il...

23 gün önce

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Su...

25 gün önce

Tirebolu’dan Çevre ve Sağlık Çağrısı

“Kâğıt üstündeki kârlılık, ömrümüzle ödediğimiz en büyük yanlıştır.”

1 ay önce

Giresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...

1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...

1 ay önce

BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE

Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...

1 ay önce

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...

Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...

2 ay önce

Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...

2 ay önce

Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2 ay önce

SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...

Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...

3 ay önce

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI

4 ay önce