Canikli; Organize Sanayi Sitesinde İncelemelerde Bulundu
AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli Giresun Organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu
AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli
Giresun Organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu
Canikli , 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan genel seçimler kapsamında, beraberinde Ak parti Giresun İl başkanı Sabri Öztürk, Ak parti Merkez ilçe başkanı Çetin Çakıroğlu, Giresun İl Genel Meclisi Başaknı Osman Öden ve partililerle organize sana yi bölgesindeki yatırımcı kurum ve kuruluşları ziyaret ederek ilgilerle görüştü.
Canikli, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi, “hem sevindirici hem de üzücü hadiseler söz konusu. Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcı kuruluşları ziyaret ettik. Bundan dolayı hemşerilerimizi kutluyorum. Dışarıdan önemli sermaye girişine yol açan ve eğer başarılı olunursa daha büyük sermayenin Giresun a gelmesine katkı sağlayacak yatırımdan memnun olduk.
Bütün bunlar Giresun un en iyi derecede yüksek teşvik kapsamında olmasının sonuçları. Ancak maalesef OSB için uygun olmayan bu alanın sorunları halen devam ediyor. Altı su olan bir bölge sürekli kayan bir bölge bizden önceki dönemde OSB olarak ilan edilirken zemin etütleri yapılmadığı için kurulduğu günden beri sürekli kayma problemiyle karşı karşıya. Birkaç bina tahrip olmuş, bundan dolayı fabrikaların faaliyetleri durmuş ya da faaliyete geçmemiş. 2004-2005 yıllarında biz geldikten sonra buradaki kaymaları önlemek amacıyla çok kapsamlı bir proje çalışması yapıldı. 6 milyon lira sanayi ve ticaret bakanlığından kaynak gönderdik ihalesi yapıldı iş tamamlandı ama halen buna rağmen kayma devam etti.
Bir yatırımdan önce esas yapılması gereken zaman alan altyapı zemin çalışmaları planlama proje fizibilite çalışmaları, onları sağlam yaparsanız. Zaman geçiyor zaman kaybı olacak gibi bir kaygı içinde olmadan o çalışmaları teknik olarak yeteri kadar yaparsanız iş kolaylaşıyor. Eğer bu bölge seçilirken bu kritere uyulmuş olsaydı bugün bu sıkıntılar yaşanmazdı. Yazık, kayma olmasaydı bugün en az burada 2 bin 3 bin kişiye istihdam alanı çıkardı. Ben onun için muhalefete kızıyorum. 2 yıldan beri nerede OR-Gİ nerede OR-Gİ? hep aynı mantık hep aynı yanlış önce fizibilitesini hazırlayacaksınız. Bütün boyutlarıyla ortaya koyacaksınız finansmanını hazırlayacaksınız ondan sonra başlayacaksınız. Burayı iyi organize eder iyi planlarsanız daha sonra imalat aşamasında yapım aşamasında sorun ortaya çıkmaz zaman kaybı olmadan hizmete sunarsınız ama bu şekilde yaparsanız işte böyle olur. Yer seçiminde gösterilmeyen hassasiyet nedeniyle her taraf kaymış” dedi.
İkinci organize sanayi bölgesini kısa zamanda Bulancak ilçesinde şuanda bakanlık tarafından karar alındı kamu yararı kararı da alındı. OSB olarak belirlendi. 3 problemli bölge vardı 2 sini hallettik bir alandaki problemi de hallettikten sonra istimlak çalışmaları başlayacak. inşallah bu sene içinde başlamayı planlıyoruz. En geç 2012 yılı içinde yatırımcılarımıza arsa tahsisine başlarız diye düşünüyorum.
Benzer Haberler
Canikli ''Farklı Siyasi Partilerin Katılım İstekleri Son...
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli: ''Farklı siyasi partilerin katılım istekleri son...
Ak Parti İstişare Toplantısı Espiye' de Yapıldı
AK PARTİ GENİŞLETİLMİŞ İLÇE İSTİŞARE TOPLANTISI ESPİYE'DE YAPILDI
TOBB Ödül Töreni Yapıldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) himayesinde, Giresun ve Bulancak Ticaret...
Giresun Haberleri
TümüBAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...
İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...





