BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.631,92 ₺/gr %0,01
Bitcoin $67.525 %4,84
Dolar 45,97 ₺ %0,01
Euro 53,55 ₺ %0,01
Sterlin 62,05 ₺ %0,00
Gümüş 111,01 ₺/gr %0,01
Ethereum $1.899,22 %4,67
İsviçre Frangı 58,47 ₺ %0,00
Kanada Doları 33,25 ₺ %0,01
Avustralya Doları 33,04 ₺ %0,00
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,00
GİRESUN 15°C 6.631,92 ₺/gr 45,97 ₺ 53,55 ₺
Anasayfa Giresun Çanakçı Bir Tesise Daha Kavuşuyor.

Çanakçı Bir Tesise Daha Kavuşuyor.

Çanakçı İlçesinin başarılı Kaymakamı Murat Eren iki yıl gibi kısa bir süreye sığdırdığı başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

· 3 dk okuma · 1 okunma
Çanakçı Bir Tesise Daha Kavuşuyor.

Çanakçı Bir Tesise Daha Kavuşuyor.. 
 

            Çanakçı İlçesinin başarılı Kaymakamı Murat Eren iki yıl gibi kısa bir süreye sığdırdığı başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. 

             Göreve başladığı günden itibaren bölgede yapmış olduğu başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken, insana dayalı olarak yapmış olduğu yatırımlarla ilçenin kalkınmasına önemli rol oynayan Çanakçının başarılı Kaymakamı Murat Eren Çanakçı’da yeni bir yatırımın ilk temellerini attı. 

              Karabörk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Çanakçı Tekstil gibi çok önemli iki kurumu ilçeye kazandıran Eren, Eğe Köyü S.S. Tarımsal Kooperatifi ile yeni iş alanları yaratmayı hedefliyor.Bölgenin en büyük sorununun işsizlik olduğunun tespiti ile yapılan bu yatırımların bölge insanını başka yerlere göç etmesini bir nebze olsun önlemiş görünüyor. 

              Ege Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adı altında ilk etapta 35 ortakla, 2 Mart 2011 tarihinde kuruluşu tamamlanan kooperatifte, halen Karabörk Beldesinde ki günlük 1500 litrelik süt üretiminin 1000 litresinin işlenerek süt ürünlerine dönüştürülmesi hedefleniyor. Kuruluş aşamasında 35 olan üye sayısının Mart ayı sonu itibarı ile 64 kişiye ulaştığını ifade eden Kooperatif Başkanı Ertan Bilgi, Kooperatifin kuruluş maliyetinin ise yaklaşık 11  bin TL olduğunu belirtti. 

            Ege Köyü Muhtarı Hacı Ali Erdoğan, köyde atıl durumda bulunan Ege Köyü İlkokulunun M.E.B dan süresiz olarak köy tüzel kişiliği adına Kooperatif binası olarak tahsis edildiğini ifade etti. Ege Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde peynir, kaşar peyniri, yoğurt başta olmak üzere birçok ürünün imal edilerek pazarlanması gerçekleştirilecek. 

             Çanakçı Kaymakamı Murat Eren’in vermiş olduğu bilgilere göre, üretim aşamasında yararlanmak için Makine Ekipmanı Projesi hazırlanarak başvuru yapıldığı ve yaklaşık 550 bin TL hibe desteğinin üç yılı ödemesiz olarak kullanılacak. Kooperatifin üretime geçmesi ile beraber tesiste en az 10 kişi ile istishamın başlayacağı belirtildi. 
 

Haber ve Resim     Şaban Kutlu 



Giresun Haberleri

Tümü

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

10 gün önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

27 gün önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

1 ay önce

MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI

BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...

1 ay önce

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...

2 ay önce

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü

2 ay önce

Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı

Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...

2 ay önce

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

2 ay önce

“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”

Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.

2 ay önce

Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...

3 ay önce

İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı

2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...

3 ay önce

E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...

Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

3 ay önce