Et ve et ürünü satan iş yerleri denetlendi
Satmış olduğu ürün gereği, insan sağlığını ilgilendiren iş yerlerinden kasap esnafına yönelik denetim yapıldı. Bulancak BelediyeSİ veteriner hekimi başkanlığında Bulancak' ta bulunan kasaplar denetlendi.
Satmış olduğu ürün gereği, insan sağlığını ilgilendiren iş yerlerinden kasap esnafına yönelik denetim yapıldı. Belediyemiz veteriner hekimi başkanlığında İlçemizde bulunan kasaplar denetlendi.
Yapılan
denetimlerde soğuk hava depolarının mevzuata uygun olup olmadığını,
iş yeri ruhsatları, satılan etlerin veteriner kontrol damgalarının
bulunup bulunmadığı, çalışma ortamının temizliği ve çalışan
personelin portör muayeneleri kontrol edildi. Yapılan incelemelerde
mevzuata aykırı durum ve kaçak ete rastlanılmadı.
Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; “ İnsan sağlığı açısından önem taşıyan bu tür işyerlerini zaman zaman denetliyoruz. Yapılan bu denetimler aynı zamanda eğitim amaçlıdır. Uzman personellerimiz iş yeri sahipleri ve çalışanlarını hijyen ve mevzuat açısından bilgilendirmektedirler. İlçemizde bulunan, özellikle gıda ve gıda ürünü satan iş yerlerinden Fırın, Kasap dükkânı ve lokanta işletmeciliği yapan iş yeri sahiplerine halk sağlığı açısından çok iş düşmektedir. Bilhassa bu tür işyerlerinin hijyene dikkat etmelerini istiyoruz. Buna dikkat etmeleri rekabetin kıyasıya yaşanıldığı günümüzde kendi menfaatlerine olacaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, bu ve benzeri yerlerden alış veriş yaparken ortam temizliği ve hizmet kalitesine önem vermeleridir.” Dedi.
Benzer Haberler
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...
Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı





