Giresun Yaylalarında Dört Mevsim Tatil Keyfi
Giresun yaylalarında yazdan kalma son demler yaşanırken, hafta sonu yaylalara çıkan tatilciler doyumsuz anlar yaşadılar.
Yaylalar, Stres ve Yorgunluğun İlacı
Giresun yaylalarında yazdan kalma son demler yaşanırken, hafta sonu yaylalara çıkan tatilciler doyumsuz anlar yaşadılar.
Dört mevsim güzelliğin yaşandığı Giresun yaylalarında bayram tatilini geçirmek isteyen tatilciler, gelişen turizm potansiyelinden nasibini alarak, mis gibi havanın tadını çıkardılar.

Çam ormanlarının altında, sonbaharın gelmesi ile beraber sarıya bürünen doğa harikasının yeşil, sarı ve kırmızı renk üçgeninde tabloyu andıran görüntüsünde Giresun yaylalarına çıkanlar, deyim yerindeyse ömürlerine ömür kattılar.
Yaylada Turizm Adına Atılan Adımlar Dikkat Çekiyor
Turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında ön plana çıkarılmak için son yıllarda çeşitli yatırımların yapıldığı Giresun yaylaları, şehrin stresli yaşantısından uzaklaşmak, serin havada doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere alternatifler sunuyor.

İnsanın huzur ve rahatlığı hissettiği ortamların başında yer alan yaylaların tadını almak için ziyaret edip, şırıl şırıl akan derenin içinde beslenen alabalıklar ve yaylaların doğal kekikleri ile beslenen kuzuların mangalda yapılan etinden yemek gerekiyor.

Yaylalarda konaklamanın yavaş yavaş sorun olmaktan çıktığı, son zamanlarda yapılan denetimlerin et ve balık restoranlarına olan ilginin giderek arttığını gösteriyor. İşletmelerin, gelen talepler doğrultusunda temizlik kurallarına riayet edip hizmet vermeleri de ilginin giderek artmasına neden oluyor.
Kaçak Yapıya Dur Denilince Tablo Değişmeye Başladı
Önceki yıllarda yapılan kaçak ve düzensiz yapıların yerini yavaş yavaş yayla manzarasına uygun tahta evler alırken, turistlerin bu evlere ilgisi giderek artıyor.

Yaylalardaki çeşmeler, krater gölleri, düzlükler, çayırlar, tepeler, ilginç kayalar ve gittikçe doğaya uygun yapılan konutlar yaylalara büyüleyici bir güzellik katarken, harabeye dönmüş eski evler de insanı geçmişe götürüyor.
Vali Şahin’in Projesi Büyük Katkı Sağladı
Tüm bunların yanında Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in göreve gelmesinden sonra Kümbet girişine yaptırılan ‘yöresel ürün pazar yeri’ projesinin de yayla turizminin gelişimine büyük katkı sağladığı gözlenirken, yaylalarda yetiştirilen organik ürünler Karadeniz’in cefakar kadınları tarafından satışa sunuluyor.

Hafta sonlarının bu güz günlerinde sizleri yaylalarımızı ziyaret edip, gezip görülmeye değer yerleri adım adım dolaşmaya davet ediyoruz.
Haber: Erdal Avcı
Fotoğraflar: İrfan Yılmaz


Benzer Haberler
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...
Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı





