Giresun Yaylalarında Dört Mevsim Tatil Keyfi
Giresun yaylalarında yazdan kalma son demler yaşanırken, hafta sonu yaylalara çıkan tatilciler doyumsuz anlar yaşadılar.
Yaylalar, Stres ve Yorgunluğun İlacı
Giresun yaylalarında yazdan kalma son demler yaşanırken, hafta sonu yaylalara çıkan tatilciler doyumsuz anlar yaşadılar.
Dört mevsim güzelliğin yaşandığı Giresun yaylalarında bayram tatilini geçirmek isteyen tatilciler, gelişen turizm potansiyelinden nasibini alarak, mis gibi havanın tadını çıkardılar.

Çam ormanlarının altında, sonbaharın gelmesi ile beraber sarıya bürünen doğa harikasının yeşil, sarı ve kırmızı renk üçgeninde tabloyu andıran görüntüsünde Giresun yaylalarına çıkanlar, deyim yerindeyse ömürlerine ömür kattılar.
Yaylada Turizm Adına Atılan Adımlar Dikkat Çekiyor
Turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında ön plana çıkarılmak için son yıllarda çeşitli yatırımların yapıldığı Giresun yaylaları, şehrin stresli yaşantısından uzaklaşmak, serin havada doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere alternatifler sunuyor.

İnsanın huzur ve rahatlığı hissettiği ortamların başında yer alan yaylaların tadını almak için ziyaret edip, şırıl şırıl akan derenin içinde beslenen alabalıklar ve yaylaların doğal kekikleri ile beslenen kuzuların mangalda yapılan etinden yemek gerekiyor.

Yaylalarda konaklamanın yavaş yavaş sorun olmaktan çıktığı, son zamanlarda yapılan denetimlerin et ve balık restoranlarına olan ilginin giderek arttığını gösteriyor. İşletmelerin, gelen talepler doğrultusunda temizlik kurallarına riayet edip hizmet vermeleri de ilginin giderek artmasına neden oluyor.
Kaçak Yapıya Dur Denilince Tablo Değişmeye Başladı
Önceki yıllarda yapılan kaçak ve düzensiz yapıların yerini yavaş yavaş yayla manzarasına uygun tahta evler alırken, turistlerin bu evlere ilgisi giderek artıyor.

Yaylalardaki çeşmeler, krater gölleri, düzlükler, çayırlar, tepeler, ilginç kayalar ve gittikçe doğaya uygun yapılan konutlar yaylalara büyüleyici bir güzellik katarken, harabeye dönmüş eski evler de insanı geçmişe götürüyor.
Vali Şahin’in Projesi Büyük Katkı Sağladı
Tüm bunların yanında Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in göreve gelmesinden sonra Kümbet girişine yaptırılan ‘yöresel ürün pazar yeri’ projesinin de yayla turizminin gelişimine büyük katkı sağladığı gözlenirken, yaylalarda yetiştirilen organik ürünler Karadeniz’in cefakar kadınları tarafından satışa sunuluyor.

Hafta sonlarının bu güz günlerinde sizleri yaylalarımızı ziyaret edip, gezip görülmeye değer yerleri adım adım dolaşmaya davet ediyoruz.
Haber: Erdal Avcı
Fotoğraflar: İrfan Yılmaz


Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tatil Planında İlk Atılması Gereken Adım
Tatil planında ilk atılması gereken adım kişinin gitmek istediği yere karar vermesi ile başlar....
Geleneksel Otçu Göçü Şenliği Keşap’ta Coşkuyla Kutlandı
Geleneksel Otçu Göçü Şenliği Keşap’ta Coşkuyla Kutlandı Giresun’un Keşap ilçesi ve çevre...
Beklenen Fındık Yok; Harmanlar Mahzun Kaldı
Binbir hevesle fındık sezonunu bekleyen fındıkçılar umduklarını bulamadılar. İki haftadır...
Giresun Haberleri
TümüGiresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...
1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...
BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE
Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...
GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...
Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...
Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...
Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...
Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...
SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI
KAHVERENGİ KOKARCA VE FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI MÜCADELESİ
BAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...
İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...







