Giresun Görele'ye yüksek okul gelince daire fiyatları ikiye katladı
Giresun Görele ilçesinde dört yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek okulu açılınca iki yılda daire fiyatları yüzde yüz artı.
Giresun Görele'ye yüksek okul gelince daire fiyatları ikiye katladı
Giresun Görele ilçesinde dört yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek okulu açılınca iki yılda daire fiyatları yüzde yüz artı.
Kira fiyatlarının semtine göre 300 lira ile 600 lira arasında değiştiği kentte gayrimenkul fiyatları da talep yoğunluğu nedeniyle her geçen gün artıyor.
Görhele Emlak danışmanı Recep Sinir daire ve arsa fiyatlarının yüksek oluşunu, yeterli arsa olmayışına bağlıyor. Sinir Görele’de emlak fiyatlarının yüksek oluşunun; arsa fiyatları, konut üretiminin azlığı ve yeni imara açılan bölgelerdeki altyapı çalışmalarının olmayışından kaynaklandığını ifade ediyor. Görhele Emlak danışmanı Sinir:”Görele’de Emlak fiyatları 2 yıl öncesine kadar normal seyrediyordu. Giresun Üniversitesine bağlı 4 yıllık yüksek okulun açılmasıyla birlikte talep patlaması oldu. Genelde alıcılar büyük şehirlerde yaşıyan gurbetteki hemşerilerimiz. Yüksek okulun 5 yıl içinde 5000 öğrenci kapasitesine çıkacağını duyanlar birikimlerini gayrimenkule yatırıyor. Gurbetçiler emekli oluncaya kadar evi öğrenciye kiraya verir aldığımız krediyi öderiz, emekli olunca daire bize bedavaya gelmiş olur diyor. Talep birden artıp yeteri kadar da arsa olmayınca fiyatlar bir anda ikiye katladı. Hatta geçen yıl 200 tl olan kiralar bile bu sene 450- 500 tl civarına yükseldi. Ayrıca müşteri standartları da yükseldi artık dış cephe mantolaması yapılmış, merkezi sistem kalariferli, saten alçı yapılmış lüks evler tercih ediliyor. Müşteri artık banyosunda jakuzi soruyor. Düne kadar köyünden odun yapıp sobasında yakanlar bu gün merkezi sistem kalariferli ev satın almak istiyor. Tabi standartlar yükselince bu fiyatlara da yansıyor”dedi.
Görele’de emlak fiyatlarının hızla yükselmesi dar gelirli vatandaşı zor durumda bıraktı. Özellikle aldıkları emekli maaşıyla ancak memlekette yaşanır diyerek emekli olup memleketine geri dönenler zorlanıyor. Geçmiş yıllarda TOKİ Görele’de ev yapmak için girişimde bulunmuş talep olmayınca vaz geçmişti. Görele’de yaşıyan dar gelirli vatandaşlarda TOKİ’nin tekrar buralara konut yapmak için gelerek fiyatları düşürmesini bekliyor.
Haber : Turhan Sinirlioğlu
Benzer Haberler
Geleceğin bankacılarına ilk bankacılık dersi katılım...
Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık bölümü öğrencilerine ilk...
Giresun Üniversitesinde 432 kontenjan boş kaldı
G.Ü.2011-2012 akademik yılında 5 fakülte, 3 Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve 7 Meslek Yüksek...
Şebinkarahisar’ın gündemi MYO
Şebinkarahisarlılar Derneğinin İstanbul’da düzenlemiş olduğu aylık divan toplantısının tek gündem...
Giresun Haberleri
TümüBAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...
İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...





