Hayvan Sağlığı Saha Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Kış mevsiminin bastırmasıyla birlikte ortaya çıkan olumsuz hava koşullarına rağmen aşılama ve hayvancılık destekleme işlemlerinintamamlanabilmesi için Giresun ili genelinde saha çalışmalarına hız kesmeden devam edilmektedir.
Hayvancılık desteklemeleri tebliği gereğince 2016 yılında doğan buzağıların sahiplerinin destekleme alabilmesi için istenilen şartlardan biriside programlı aşılarının (şap, brusella ve LSD) yapılmış olması zorunluluğudur. Her ne kadar buzağıların aşılatılmasından yetiştiricilerimiz sorumlu olsa da, çoğunluğunun küçük ölçekli aile işletmelerinden oluşması nedeniyle aşılamaları yeterince takip etmedikleri görülmektedir.
Bu kapsamda; İl ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüklerimizce il genelinde şap aşılama kampanyası başarıyla tamamlanmıştır. Ardından, buzağı desteklemesine yönelik olarak 1 Ocak-1 Eylül tarihleri arasında (ilk sekiz ayda) doğan tüm buzağıların (küpeleme icmalleri rehber alınarak) stratejik olarak brusella ve LSD aşılarının yapılmasına yöneliksaha çalışmalarına başlanmış ve yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir.
Veteriner sağlık ekiplerimizce yürütülen özverili çalışmalar neticesinde, bu sene ilk defa uygulamaya konulan buzağı desteklemesinden tüm yetiştiricilerimizin azami ölçüde faydalanmaları planlanmaktadır.
Aşılama çalışmalarının yanısıra;küpelemekontrolleri,Arıcılığın Desteklenmesi Programı malzeme tespit çalışmaları,kesimhane,ev ve süs hayvanı satış yerleri ile veteriner kliniklerinin denetimleri ve hayvan sağlık taramalarına da halen devam edilmektedir.
Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Benzer Haberler
Hayvan Sağlığı Çalışmalar Devam Ediyor
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sonbahar dönemi hayvan sağlığı saha çalışmalarının yoğun...
Kurbanlık Hayvan Nakilleri
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kurbanlık hayvan nakillerinde uyulması gereken kurallar...
Kurbanlık Hayvan Nakillerinde Uyulması Gereken Kurallar
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...
Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı





