BORSA
BIST 100 14.334,06 %2,10
Altın 6.877,88 ₺/gr %0,45
Bitcoin $79.018 %0,01
Dolar 48,26 ₺ %0,05
Euro 56,11 ₺ %0,33
Sterlin 65,45 ₺ %0,10
Gümüş 102,71 ₺/gr %0,25
Ethereum $2.477,73 %1,32
İsviçre Frangı 59,73 ₺ %0,19
Kanada Doları 34,84 ₺ %0,42
Avustralya Doları 34,59 ₺ %0,07
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,00
Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,23
GİRESUN 20°C 6.877,88 ₺/gr 48,26 ₺ 56,11 ₺
Anasayfa Giresun Sarıkamış Şehitlerini Anma

Sarıkamış Şehitlerini Anma

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

· 3 dk okuma · 26 okunma
0Yorumlar
Sarıkamış Şehitlerini Anma
GIMPA Mobilya - Icerik Arasi

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

 

TÜRKİYE, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANISINA EKSİ 15 DERECEDE YÜRÜYOR

 

Yürüyüşe 7’den 70 Türkiye’nin 81 ilinden gelen vatandaşlar katıldı. Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” saat 10. 30’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ında katılımıyla başladı. Binlerce vatandaş Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiği anmak için yürüyüşün başlangıç noktası olan Kızılçubuk mevkisinde toplandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dulalar edilmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir konuşma yaptı.

 

 

İçişleri Bakanı Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kars Valisi Eyüp Tepe, Iğdır Valisi Ahmet Pek, belediye başkanları, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Türkiye'nin farklı illerinden gelen çok sayıda vatandaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, üniversite öğrencileri ve askeri birliklerle 7 kilometre yürüdü.

 

 

Kar yağışı altında Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu'nda yapılan anma yürüyüşü 2,5 saat sürdü. Burada tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Bakan Kılıç'ı, Hafız Hakkı Paşa rolünde Enver Paşa'nın ''Eğer Ben Savaşta Ölürsem'' adlı vasiyetnamesi ile karşıladı.

 

Yürüyüş sonrasında Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde bir tören düzenlendi.

 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANISINA GİRESUN’DA DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

 

Türkiye’nin 81 ilinde Sarıkamış şehitlerini anma için düzenlenen yürüyüş, Giresun’da yapıldı.




Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş saat 10.00’da Atatürk meydanından start aldı. Etkinliğine Giresun Valisi Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Barış Demirtaş, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma ve Alay Komutanı J. Albay Selahattin Acara, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun,  Halk Sağlığı İl Müdürü Fazıl Özden, Eski Sağlık İl Müdürü Cengiz Cindemir, Giresun Üniversitesi Öğrenci Grubu, öğrenciler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Atatürk Meydanı’nda toplanan vatandaşlara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz atkı ve bere dağıtıldı. Atatürk Meydanı’n dan başlayan ve Gazi caddesi istikametinden Giresun kalesine kadar yapılan yürüyüş kalede bulunan şehitlikte sona buldu.

 

Yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Tarih öğretmeni Aydın Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra tören okunan Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından sona erdi.








Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Giresun Haberleri

Tümü

BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE

Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...

5 gün önce

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...

Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...

17 gün önce

Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...

1 ay önce

Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

1 ay önce

SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...

Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...

2 ay önce

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI

2 ay önce

KAHVERENGİ KOKARCA VE FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI MÜCADELESİ

2 ay önce

BAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...

2 ay önce

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

3 ay önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

3 ay önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

4 ay önce

MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI

BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...

4 ay önce