Sarıkamış Şehitlerini Anma
Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” düzenlendi.
Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” düzenlendi.
TÜRKİYE, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANISINA EKSİ 15 DERECEDE YÜRÜYOR
Yürüyüşe 7’den 70 Türkiye’nin 81 ilinden gelen vatandaşlar katıldı. Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” saat 10. 30’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ında katılımıyla başladı. Binlerce vatandaş Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiği anmak için yürüyüşün başlangıç noktası olan Kızılçubuk mevkisinde toplandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dulalar edilmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir konuşma yaptı.

İçişleri Bakanı Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kars Valisi Eyüp Tepe, Iğdır Valisi Ahmet Pek, belediye başkanları, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Türkiye'nin farklı illerinden gelen çok sayıda vatandaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, üniversite öğrencileri ve askeri birliklerle 7 kilometre yürüdü.

Kar yağışı altında Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu'nda yapılan anma yürüyüşü 2,5 saat sürdü. Burada tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Bakan Kılıç'ı, Hafız Hakkı Paşa rolünde Enver Paşa'nın ''Eğer Ben Savaşta Ölürsem'' adlı vasiyetnamesi ile karşıladı.
Yürüyüş sonrasında Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde bir tören düzenlendi.
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANISINA GİRESUN’DA DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
Türkiye’nin 81 ilinde Sarıkamış şehitlerini anma için düzenlenen yürüyüş, Giresun’da yapıldı.
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş saat 10.00’da Atatürk meydanından start aldı. Etkinliğine Giresun Valisi Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Barış Demirtaş, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma ve Alay Komutanı J. Albay Selahattin Acara, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun, Halk Sağlığı İl Müdürü Fazıl Özden, Eski Sağlık İl Müdürü Cengiz Cindemir, Giresun Üniversitesi Öğrenci Grubu, öğrenciler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Atatürk Meydanı’nda toplanan vatandaşlara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz atkı ve bere dağıtıldı. Atatürk Meydanı’n dan başlayan ve Gazi caddesi istikametinden Giresun kalesine kadar yapılan yürüyüş kalede bulunan şehitlikte sona buldu.
Yapılan
tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Tarih
öğretmeni Aydın Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını
yaptıktan sonra tören okunan Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından sona
erdi.
Benzer Haberler
Giresun Sarıkamış şehitleriyle Yürüdü ve 10 Bin Karanfil...
22 Aralık 1914 ile 5 Ocak 1915 arasında müthiş savaşlara sahne olan Sarıkamış Çevirme Harekatı'na...
Hasan Turan'dan Kars Karadenizliler Derneğine Ziyaret
Giresun Federasyonu başkanı Hasan Turan, Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşüne katılmak için...
''Giresunlular Sarıkamış'ta 5.000 Karanfil Dağıtarak...
Sarıkamış Çevirme Harekatı'nın 97. Anma yıldönümü törenleri 8 Ocak 2012 tarihinde yapılan 7...
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...
E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...
Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı





