Silah Kaçakçılarına Geçit Yok
İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce Alucra Doludere köyünde ve Bulancak Küçüklü köyü sahil yolunda yapılan aramalarda kaçak silah, mühimmat ile kaçak içki ve sigara ele geçirildi.
Konuya ilişkin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklama şöyle:
“Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Alucra ilçesi Doludere köyünde Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı yapan Ö.M isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; (1) adet 7,9 mm. çapında mauser marka yivli tüfek, (1) adet 7,65 mm çapında Brovvning marka tabanca, (1) adet 9 mm. çapında VValter marka tabanca, bu tabancalara ait (3) adet şarjör ile (26) adet tabanca fişeği ile Bulancak ilçesi Küçüklü köyü sahil yolunda icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında Gürcistan vatandaşı D.D isimli şahsa ait bavul içerisinde yapılan aramada; (332) paket çeşitli markalarda kaçak sigara ve (37) litre kaçak içki ele geçirilmiştir.
Yakalanan şüpheliler ifadesinin alınmasını müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır.”
Badem Hırsızları Yakalandı
İlimiz Merkez Sarvan Köyü yakınlarında emniyeti suistimal etmek suretiyle meydana gelen badem hırsızlığı olayıyla ilgili İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklama şöyle:
“Merkez İlçe Sarvan Köyü yakınlarında 07.01.2014 günü icra edilen devriye faaliyeti esnasında rastlanılan şüpheli bir kamyonda yapılan inceleme ve araştırmada; kamyon ile Gebze İlçesinden Van İline boya götürüldüğü, dönüşünde Gaziantep'e götürülmek üzere (246.000)TL. değerinde (20.500) kg. badem içinin yüklendiği ancak Gaziantep'e götürülmediği, Giresun'a getirildiği ve burada araç sürücüsü ve olay şüphelisi olan A.F.A. tarafından (10.000) kg.'lık kısmının emniyeti suistimal etmek suretiyle çalındığı tespit edilmiştir.
Olayın öğrenilmesinden kısa bir süre sonra araç sürücüsü A.F.A., Giresun Organize Sanayi Sitesinde yakalanmıştır.
Yapılan soruşturmanın genişletilmesi sonucunda olaya karıştığı tespit edilen (6) şüpheli şahıs daha yakalanmış olup, şüphelilerin yer göstermesi sonucunda Bulancak İlçesinde bulunan bir depoda toplam (120.000)TL. değerinde çalınan (10.000) kg. badem içi ele geçirilmiş ve C.Savcısının talimatı ile firma yetkililerine teslim edilmiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Silah Kaçakçılarına Büyük Darbe
İlimiz merkezinde şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada ruhsatsız...
Silah Ticareti ve Ruhsatsız Silah Bulunduranlara Operasyon
Silah Ticareti ve Ruhsatsız Silah Bulunduranlara Operasyon
Üst Geçit Çürümeye mi Terk Edildi?
Üst Geçit Çürümeye mi Terk Edildi? Giresun Merkez’de Gemiler Çekeği Mahallesi ile Gedikkaya...
Giresun Haberleri
TümüGiresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...
1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...
BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE
Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...
GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...
Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...
Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...
Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...
Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...
SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI
KAHVERENGİ KOKARCA VE FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI MÜCADELESİ
BAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...
İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...







