BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 15°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Giresun Türkiye HES'lerle Devrim Yaptı

Türkiye HES'lerle Devrim Yaptı

Gümüşhane ve Giresun illerinin sınırları içerisinde bulunan Aladereçam, Gelavar ve Gavraz derelerinin üzerinde inşa edilen Akköy-2 Hidroelektrik Santralinin birinci ünitesinde enerji üretimine geçiş töreni, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in katılımıyla gerçekleşti.

· 2 dk okuma · 1 okunma
Türkiye HES'lerle Devrim Yaptı

Gümüşhane ve Giresun illerinin sınırları içerisinde bulunan Aladereçam, Gelavar ve Gavraz derelerinin üzerinde inşa edilen Akköy-2 Hidroelektrik Santralinin birinci ünitesinde enerji üretimine geçiş töreni, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in katılımıyla gerçekleşti.

 

Türkiye elektrik enerjisi ihtiyacının yaklaşık %2,5’sini karşılayacak olan Akköy Santrali, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü kabul heyeti ve beraberindeki 15 kişilik heyetle enerji üretim onayı alarak faaliyete geçti.

 

Yaklaşık 16 kilometrelik iletim tüneli, denge bacası ve 3,5 kilometrelik cebri boru ile yapımı tamamlanan Akköy-2 hidroelektrik santrali, Enerji İşleri Genel Müdürlüğünün onayıyla bu gece saat 00:00 itibariyle elektrik üretmeye başlayacak.

 

Ziyaretinde, himmete muhtaç olarak başka ülkelerin kapısını çalan Türkiye’nin HES’lerle devrim yaptığını söyleyen Giresun Valisi Dursun Ali Şahin; Türkiye’nin Bulgaristan’dan, Irak’tan, Suriye’den ve Gürcistan’dan elektrik aldığını belirterek, hidroelektrik santrallerle Türkiye’de büyük bir devrimin yaşandığının altını çizdi.

 

HES karşıtı yapılan eylemlerin gereksiz ve politik maksatlı olduğuna da değinen Vali Şahin, “Beş kuruş dahi harcamadan HES’lerin yapılıp devlete devredilmesinin neresinde bir aksaklık var? Tabi ki eksiklikler zaman zaman oluyor. Hareket olan yerde mutlaka eksiklik olur. Çalışan insanlarda eksik ve kusur olabilir. HES’lerden bir bölümü bir eksiklik yaptı diye tümüne mal etmek doğru değil. Sularında azalma bir miktar olmuş olabilir. Ama bunun yasal sınırı vardır. Bu sınırı onlar kollamak  zorundadır. Bunun ötesinde çevresel kirlilik yapanlar olmuştur. Sonradan bunlara müdahale edilmiş, kendileri valiliğimize davet dilmiş ve bazılarına cezai müeyyideler uygulanmıştır.” şeklinde konuştu.

 HES’lere karşı hareketi devlete karşı yapılmış bir hareket olarak nitelediğini belirten Vali Şahin, onların vatandaşa kesinlikle zarar vermemeleri için gerekli gayreti sarfettiklerini belirtti.



                     




Giresun Haberleri

Tümü

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

10 gün önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

27 gün önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

1 ay önce

MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI

BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...

1 ay önce

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...

2 ay önce

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü

2 ay önce

Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı

Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...

2 ay önce

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

2 ay önce

“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”

Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.

2 ay önce

Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...

3 ay önce

İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı

2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...

3 ay önce

E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...

Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

3 ay önce