Üniversite ve SBS' de Din Soruları Sorulsun
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: ''Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve üniversiteye giriş sınavlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden soru sorulmasını istedi''.
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: ''Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve üniversiteye giriş sınavlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden soru sorulmasını istedi''.
ÖĞ-DER Şube Başkanı Yağcı, “Sınavlarda toplumun kültürünü oluşturan her branştan soru sorulduğu halde neden bu Türk toplumun kültür ve değerlerinin en önemli unsuru olan Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sorular sorulmuyor?” diye sordu.
Başka din mensuplarının vazgeçerek akın akın seçtiği İslam Dinin, toplumun kültürünün en önemli ögesi olduğu, insanları kötülüklere karşı frenlediği ve iyilik yapmaya sevk ettiği gerçeği ne zamana kadar görmezlikten gelinecek? diye soran YAĞCI, bir çok Batı ülkesinde ve gelişmiş demokrasilerde din, ahlak, etik ve değerler adı altında dersler okutulduğunu ve bir çok sınavda bu konulardan sorular sorulduğunu belirtti.
Bu önerimiz, Bir çok Milli Eğitim Şurası'nın ardından hazırlanan raporlarda da yer aldı diyen ÖĞ-DER başkanı YAĞCI, ilköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine öğrencilerin ilgi ve meraklarının düşüklüğünden yakınarak, "Bu dersle ilgili SBS'de müstakil soruların olmaması nedeniyle ilgisizlik
İlköğretim ve Liselerde okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin haftalık saat sayılarının en az üç ders olmasını isteyen ÖĞ-DER başkanı YAĞCI, “ilköğretim bir, iki ve üçüncü sınıfta neden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi yok? Milli, Manevi ve Ahlaki değerlerin çocuklarımıza öğretilmesinden neden korkuluyor? Terör, anarşi, ekonomik kriz ve toplumdaki yozlaşmanın asıl nedeninin “Ahlak ve Maneviyat eksikliği” olduğu gerçeği neden hala göz ardı ediliyor?” dedi.
ÖĞ-DER başkanı Recep YAĞCI, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi bağlamında, cami, kilise ve sinagoglara geziler düzenlenmeli ve öğrencilerimiz dini mekanlar ve din görevlileri ile buluşturulmalıdır” diyerek sözlerini bitirdi.
Benzer Haberler
Öğretmenler Günü Mesajları
24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar.
Yağcı ''Şüpheler daha da artmıştır''
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun şube başkanı Recep YAĞCI Yüksek Öğretime Giriş...
Yağcı; Sadece öğretmene ek ödeme artışı yok!
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi...
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...
Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı





