BORSA
BIST 100 11.721,72 %2,89
Altın 6.624,44 ₺/gr %0,16
Bitcoin $81.355 %0,84
Dolar 49,53 ₺ %0,11
Euro 55,61 ₺ %0,06
Sterlin 66,02 ₺ %0,29
Gümüş 91,17 ₺/gr %0,23
Ethereum $2.429,94 %0,09
İsviçre Frangı 60,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 34,99 ₺ %0,31
Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,46
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,49 ₺ %0,12
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,49
Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,15
GİRESUN 15°C 6.624,44 ₺/gr 49,53 ₺ 55,61 ₺
Anasayfa Giresun Vali Şahin Sondaj Platformunda

Vali Şahin Sondaj Platformunda

Yetkililerden bilgi alan Vali Şahin, platformu gezerek incelemede bulundu.

· 4 dk okuma · 101 okunma
0Yorumlar
Vali Şahin Sondaj Platformunda
GIMPA Mobilya - Icerik Arasi
Vali Dursun Ali Şahin; Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Adalet komisyonu Başkanı Serkan Çağlayan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Çetinbaş, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Kıdemli Üsteğmen Hakan Dişli, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ile birlikte bugün Limandaki Sondaj Platformunda incelemelerde bulundu.
 
Yetkililerden bilgi alan Vali Şahin, platformu gezerek incelemede bulundu.
 
Ardından ARAS Gemi Kurtarma ve Deniz İnşaat Tic. Ltd. Şti. Giresun Limanı Şantiye Yöneticisi Okyanus Orhon bir sunum yaparak faaliyetlerini anlattı.
 
Vali Şahin, Özel girişimi sonucu limanımıza gelen platformun ilimizin tanınmasına vesile olduğunu belirterek, ayni zamanda iş istihdamı ve önemli ölçüde girdi sağladığını kaydetti.
 
Desteklerinden dolayı Vali Şahin’e teşekkür eden Limanı Şantiye Yöneticisi Okyanus Orhon şu bilgileri verdi.
 
“ARAS ile platform sahibi HighWays Ivestment firmalarının 6 ay süren teknik hazırlığından sonra “Sondaj Platformu Montaj” operasyonunun Samsun limanında yapılmasına karar verilmişti. Fakat hazırda daha geniş bir alana sahip olan ve lojistik açıdan daha uygun olan Giresun Liman sahası, üzerinde başka bir çalışma olmaması ve projenin Sayın Valimiz tarafından desteklenmesi ile lokasyonu değiştirilerek Giresun Limanı’na bu proje getirilmiştir.
 
B312 Sondaj Platformu; 10.000 GrossTon ağırlığında ve 150mt’ye 93 mt uzunluğundadır. Singapure da imal edilen Petrol Sondaj Platformu, Boğaz Köprüsü yüksekliğinden geçemeyeceği için 5 katman, toplam 15 ayağı Singapure da platformun imalatçı firması tarafından kesilmiş ve gemiler ile Giresun Limanı’na getirilmiştir.
 
Giresun limanına 2 adet 166 metrelik kendinden yüksek tonajlı vinçleri bulunan gemiler ile gelen ayak parçalarının ağırlıkları 120-150 ton arasında değişmektedir. Platformun ayaklarının üzerine konması ve montajının tamamlanması işi takribi olarak 4 ay sürecektir. Bu operasyon sırasında Giresun bölgesinde bir iş istihdamı yaratılmıştır. Ayrıca tüm satın almalar ve otel imkânları düşünüldüğünde operasyon boyunca, günlük olarak 12.000 TL’lık bir para girişi Giresun bölgesine kazandırılmaktadır.
 
Sondaj Platformu montaj operasyonunda yerli ve yabancı toplam 180 kişilik bir ekip çalışmaktadır. Projenin toplam süresi 6 aydır. Bu süre içerisinde çalışan tüm personel Giresun şehrinde ikamet edecektir.
 
Proje başlamadan önce, Giresun Limanının söz konusu ağırlıkları taşıyabilmesi için liman sahası güçlendirilmiştir. 940 ton özel karışım çimento Jet Crouting olarak adlanırılan özel bir ekipman ile liman sahasının üzerinde toplam 250 den fazla delik açılarak enjekte edilmiştir. Liman sahası şuan Türkiye’de bulunan yük taşıma kapasitesi en yüksek limanlardan biri olmuştur.
Giresun Liman Sahası ve binaları restore edilmiş, Dünya standartlarında bir tesis haline dönüştürülmüştür. Liman sahası içerisinde, tüm operasyon boyunca önce iş güvenliği ve çevre gözetilmiş, her hangi bir acil durum için hazırlıklar ve ekipmanlar tamamlanmıştır.
 
Liman sahasında haftanın 7 günü ve 24 saat süren bir çalışma vardır. 3 ayrı vardiya halinde süren bu çalışma esnasında şimdiye kadar hiçbir kaza meydana gelmemiştir.
 
Proje bitiminde bir başka sondaj platformunun da Giresun limanına getirilmesi ve montajının gerçekleştirilmesi düşünülmektedir. ARAS firmasının mühendisleri bu konuda çalışmalarına devam etmektedir. Platform sahibi firmalar ile anlaşılması durumunda uzun zamanlar boyunca Petrol Platformu montajı belki ileride imalatı konusunda Giresun şehri seçilecektir.”




Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Giresun Haberleri

Tümü

İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri Koordinasyon Toplantısı...

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bünyesinde, ilçe müdürlerimiz ve şube müdürlerimizin...

1 gün önce

İÇME SUYU İHTİYACI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLASINDA HAYVANLARIN İÇME SUYU İHTİYACI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI...

9 gün önce

Giresun'da Şap Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mustafa Ensar Yılmaz, 21.09.2026 Pazartesi günü il...

23 gün önce

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Su...

25 gün önce

Tirebolu’dan Çevre ve Sağlık Çağrısı

“Kâğıt üstündeki kârlılık, ömrümüzle ödediğimiz en büyük yanlıştır.”

1 ay önce

Giresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...

1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...

1 ay önce

BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE

Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...

1 ay önce

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...

Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...

2 ay önce

Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...

2 ay önce

Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2 ay önce

SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...

Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...

3 ay önce

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI

4 ay önce