Yakup Halife Anıldı
Giresun yöresinin Türkleşmesine ve İslamlaşmasına öncülük eden Yakup Halife için anma töreni düzenlendi.
Duroğlu belediyesi tarafından bu yıl 6. sı düzenlenen anma etkinliklerinde Aksu İlahi Grubu izleyicileri mest etti.
Törende ilk konuşmayı yapan Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan, Yakup Halife Hazretleri hakkında bilgi vererek Şebinkarahisar’a uzanan tarihi yol ve köprülerin bakım onarım ve güvenliğini sağlayan Yakup Halifenin çok büyük birşahsiyet olduğunu söyledi. Başkan Kılıçarslan, çevre düzenlemesine ve değirmenin onarımının yapılmasından dolayı Vali Şahin’e teşekkür ederek “Sayın Valimiz gece gündüz çalışarak Giresun’a hoş bir sada bırakıyor” dedi.
Müftü Yardımcısı Aydın İşbakan’da geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğine emniyetle bakamayacağını söyledi. İşbakan, geçmişin manevi mimarlarının çocuklarımıza sevdirilmesi ve gelecek nesillere tanıtılması gerektiğini söyledi.
Vali Dursun Ali Şahin’de muhterem zatın anma programına severek geldiğini belirterek bu tür etkinliklere katılanların manevi yönden deşarj olduğunu söyledi. Giresun yöresinde düzenlenen 42 festival ve etkinlikten 15’inin bu tür anma programları olduğu bilgisini veren Vali Şahin, “Bölgemizde bilebildiğimiz kadarıyla 17 alperen buraların Türkleşmesi ve İslamlaşması için çalışmışlardır. Bölgede yaşayan Ermeni’sini, Rum’unu, Türkünü barış ve kardeşlik içinde sorunsuz olarak mutlu bir şekilde yaşatmışlardır ve yönetmişlerdir. 500 sene geçse de bu şahsiyetleri gelecek nesillere aktarmamız gerekir.”dedi.
Türbe ve çevre projesinin çizildiği bilgisin veren Vali Şahin konuşmasını şöyle tamamladı, “Gelecek yıl burası her yönüyle daha güzel olacak. Bu şahsiyetler buraların manevi bekçileridir. Onların torunları olarak sizlerin sırtı hiçbir zaman yere gelmez. Bu manevi mimarlar sayesinde milletimiz ilelebet yaşayacak ve hiçbir güç sırtını yere getiremeyecektir.
Programa; Vali Dursun Ali Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan ile bazı daire müdürleri, siyasi parti yetkilileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Benzer Haberler
Yakup Halife Anılıyor
Merkeze bağlı Duroğlu beldesinde Yakup Halife'yi Anma ve Tanıtma Programı düzenlenecek.
Hacı Abdullah Halife Gebze'de anıldı
Gebze kurulu bulunan, Giresun, Yağlıdere İlçesi Tekke ve Tuğlacık Köyü Dernekleri, Osmanlı dönemi...
Hacı Abdullah Halife Hazretleri ve Şeyh Mustafa Anıldı
Osmanlı dönemi manevi mimarlarından Hacı Abdullah Halife Hazretleri, Yağlıdere ilçesine bağlı...
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...
E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...
Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı





