BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.631,92 ₺/gr %0,01
Bitcoin $67.525 %4,84
Dolar 45,97 ₺ %0,01
Euro 53,55 ₺ %0,01
Sterlin 62,05 ₺ %0,00
Gümüş 111,01 ₺/gr %0,01
Ethereum $1.899,22 %4,67
İsviçre Frangı 58,47 ₺ %0,00
Kanada Doları 33,25 ₺ %0,01
Avustralya Doları 33,04 ₺ %0,00
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,00
GİRESUN 15°C 6.631,92 ₺/gr 45,97 ₺ 53,55 ₺
Anasayfa Gundem Başbakan'a Kadro Taleplerini İlettiler
kahraman

Başbakan'a Kadro Taleplerini İlettiler

Giresun Kamu Emekçileri Derneği olarak Kamu Taşeron Çalışanları Platformunun düzenlemiş olduğu 3 günlük Ankara Programına katılım sağladık. Programın düzenlenmesindeki amaç taşeron işçiler için düşünülen kadro çalışmasının …

· 3 dk okuma · kahraman · 3 okunma
Başbakan'a Kadro Taleplerini İlettiler

Giresun Kamu Emekçileri Derneği olarak  Kamu Taşeron Çalışanları Platformunun düzenlemiş olduğu 3 günlük Ankara Programına katılım sağladık. Programın düzenlenmesindeki amaç taşeron işçiler için düşünülen kadro çalışmasının içeriğini öğrenmek ve de bazı taleplerimizi yetkililere iletmekti. Bu kapsamda T.B.M.M de Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım ile kısa bir görüşme gerçekleştirerek taşeron işçisi arkadaşlarımızın selamını kendisine iletip, kısaca taleplerimizden bahsettim. Taleplerimizi içeren dosyayı kendisine taktim ettim. Kendisi de taleplerimizi değerlendirmeye alacağını ve taşeron işçisi kardeşlerimiz merak etmesin yıl sonuna kadar bu sorunun çözüme kavuşturulacağının müjdesini verdi.
Kendisine iletmiş olduğumuz talepler,

- Kamuda çalışan Taşeron işçilerine verilen KADRO sözünün karşılığı olarak ‘’ Memur işini yapanların Memur kadrolarına, İşçilik işi yapanların İşçi kadrolarına ‘’ geçişi yapılmalıdır.

-İmtiyazlı şirket ( Devletin kendi kuracak olduğu şirket )modeline ve Özel Sözleşmeli Personel statüsüne kesinlikle karşıyız. Bu zamana kadar Şirketlerin taşeronu olduk bundan sonra da Devletin taşeronu olmak istemiyoruz.

-Ortalama bir taşeron işçisinin devlete maliyeti 2850,00 TL. olup birde taşeron şirketlere verilen kar payını bu ücrete eklediğimizde bu tutar en düşük memur maaşının üzerine çıkmaktadır. Yapılması gerek taşeron işçilerin mevcut maaşlarına taşeron şirketlere verilen kar payını ekleyip daimi kadroya geçirilmesidir. Bu sayede hem Devlete ekstradan bir yük gelmemiş olacak hem de kamuda iş barışı sağlanmış olacaktır.

-Taşeron işçileri kadroya alınırken Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihaleler kapsamında çalışan işçilerde bu kapsama dahil edilmelidir.
.Muvazaa davalarını kazanmalarına rağmen kurumlar bu mahkeme kararlarını uygulanmamaktadır. Bu  mağduriyetin sonlandırılarak mahkeme kararlarının uygulanmasını gerekmektedir.

-Türkiye genelinde SGK da çalışmakta olan taşeron işçilerinden 760 kişi yıl sonu itibariyle ihalelerin yenilenecek olmasından ötürü işten çıkarılacağı duyumu gelmektedir. Bir yandan yıl sonuna kadar taşeron işçilerini kadroya alacağız diyen Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanının kurumunda bu işçilerin işten çıkarılacak olması kabul edilebilir değildir. Bu konuda gerekli adımların atılarak ileride yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmelidir.

Giresun Kamu Emekçileri Derneği Başkanı
Fatih Öksüz



Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce