BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
GİRESUN 15°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa Gundem Tirebolu Çöp Derdinden Kurtuldu

Tirebolu Çöp Derdinden Kurtuldu

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Giresun Katı Atık Tesislerinin Tirebolu'nun köylerini de etkileyecek bölgede yapılmasından vazgeçildiği söyledi.

· 3 dk okuma
Tirebolu Çöp Derdinden Kurtuldu

TİREBOLU ÇÖP DERDİNDEN KURTULDU

*** Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Giresun Katı Atık Tesislerinin Tirebolu'nun köylerini de etkileyecek bölgede yapılmasından vazgeçildiği söyledi.

Giresun'un katı atık toplama tesisinin Görele'nin Aydınlar ve Köprübaşı Beldesi ile Tirebolu'nun Karakaya bölgesini etkileyecek alanda yapılmasından kesin olarak vazgeçildi.

TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) ile Çömlekçi Çevre Platformu adına Avukat Necip Kibar'ın büyük gayretleri sonucu; bölgenin korunması gereken bir orman alanı olduğu, yapılacak tesisisin su toplama havzasına isabet etmesi nedeniyle, bölge halkının kirlenmeden etkileneceği ve doğal yaşamın yok edileceği gerçeğinin dikkat çekildi.

Bu noktada Milletvekili hemşerimiz Mehmet Domaç'ın da çabaları  sonucu, konu yeniden gözden geçirildi ve bölgenin korunması  gereken bir alan olduğu düşünülerek, alınan karardan dönüldü.

 

TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, Ankara'da Orman Genel Müdürü Hemşerimiz Mustafa Kurtulmuşlu ile yaptığı  görüşmede, konuyu gündeme getirerek, son durum hakkında bilgi istedi. Kurtulmuşlu şunları söyledi; "Bölgenin Orman ve çevre açısından önemini tespit ettik. Çevrenin korunması, doğal yaşamın etkilenmemesi bizim için çok önemli. Bu noktada görüş ve düşüncelerimizi açıkladık ve Giresun katı atık tesislerinin söz konusu bölgede yapımından vazgeçildi. Hiç kuşku yok ki çöp tesislerine de ihtiyaç var. Ben Antalya'da bölge müdürlüğü yaparken aynı sorunla karşılaşmıştık. Ancak iyi bir etütle iki yer tespit ettik. Bugün her iki yerde de tesisler hizmet veriyor"

 

TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç ise şöyle konuştu; "Çevrenin korunması, hepimizin görevi. Bu bağlamda doğal yaşam dengesini bozacak bu türden girişimlerin yanlışlığına işaret etmeye çalıştık. Bu konuda bizimle birlikte mücadele veren ve yanlıştan dönülmesini sağlayan başta yöre halkı olmak üzere sorunları dinleyip çözüme katkı veren Milletvekili Mehmet Domaç ve Çömlekçi Çevre Platformu üyelerine, platform adına hukuki işlemleri takip eden Avukat Necip Kibar'a teşekkürü borç biliriz. Unutmayalım, gelecekte çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin görevidir."

 

TİRDEF (TİREBOLU DERNEKLER FEDERASYONU)