BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
GİRESUN 15°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa Gundem Başkan Aydın'dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı

Başkan Aydın'dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

· 3 dk okuma
Başkan Aydın'dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı

Belediye Başkanı  Av. Kadir AYDIN, ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Başkan mesajında; “03 Aralık Dünya  Engelliler Günü, insani duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken günlerden biridir. Birtakım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve onurlu bir şekilde yaşamak amacıyla ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız toplumumuz için, birer güç kaynağıdır. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insan bulunmaktadır.

 Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Bu anlamlı günün bizlere hatırlattığı en önemli şey, engelli vatandaşlarımızın bir gün değil her gün hatırlanması gerekliliğidir. Çünkü İnsan alnında ne yazdığını yaşamadan öğrenecek bir bilgiye ya da kudrete sahip değil.  Bu açıdan bakıldığı takdirde her bireyin bir gün bir engelle karşılaşabileceğinin ve engelli olarak anılabileceğinin idrakinde ve bilincinde olması gerekir.  Eğer bütün insanlık bu bilince erişirse “engelli-özürlü” kelimeleri de gönüllerden silinecektir.  Dolayısıyla en büyük engel insanın gönül dünyasındaki engeldir, bakış açısındaki engeldir.  Bakış açımız doğru ise ve gönüllerdeki engeller ortadan kalkmış ise elbette ki bütün çevre engelli vatandaşlarımıza göre düzenlenecektir.  Onların her derdini kendi derdimiz bildiğimiz gün dünyadaki tüm engeller ortadan kalkacaktır.

 Belediye olarak bizlerde, İlçemizde bulunan derneğimizin ne tür ihtiyaçları  gerekiyorsa imkânlar ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Dernek binamızın yanına engelli vatandaşlarımıza mesleki beceri kazandırmak, ekonomiye ve aile bütçelerine katkı olması için atölye binası yapımını gerçekleştirdik. Amacımız sürekli üretimin yapıldığı bir atölyeyi engelli kardeşlerimize kazandırmak.

 İnsana hizmeti her şeyin üzerinde gören yönetim anlayışımızın gereği olarak, engellilerimizin sorunlarına çözüm üretilmesi konusunda, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşlarımızın da gösterdiği duyarlılığı vurgulayarak onlara da teşekkürü bir borç biliyorum. Engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri olduklarını ve herkesin aslında bir engelli adayı olduğunu bir kere daha hatırlatarak, hayatımızın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğini ifade ediyor; bu duygu ve düşüncelerle Dünya Engelliler Günündeki duyarlılığın, yılın tüm günlerine yayılmasını diliyor, engelli vatandaşlarımızın sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum. “ dedi.