BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
GİRESUN 15°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa Gundem YÜKSELEN YILDIZ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

YÜKSELEN YILDIZ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

· 3 dk okuma
YÜKSELEN  YILDIZ   GİRESUN  ÜNİVERSİTESİ


Giresun  kalkınacaksa  lokomotifi üniversitesi olacaktır, yani bu şehrin  büyümesi ve gelişmesi Giresun Üniversitesi  odaklı olacaktır.  Dolayısıyla  hepimizin ortak değeri  Giresun Üniversitesi’ne sahip çıkmak ortak sorumluluğumuzdur. Son rektörlük seçimi sürecinde sadece bir oy alan öğretim üyesinin ısrarla rektör yapılmak istenmesi uğruna,  bilim insanlarının iradesini görmezden  gelerek demokratik  eğilimlerin hiçe sayılması şüphesiz hepimizin içini acıtmıştır. Bu süreçte yaşanılan, bilim adamlarının iradesine ipotek koyma  trajedisi  zulüm tarihindeki yerini almıştır. Sayın Rektör’ün atanmasıyla üniversitedeki fetret devri sona ermiştir.

Giresun Üniversitesi’ne bugün itibariyle bakıldığında önceliğimiz olan, öğrenimlerini Sivas’ta gören Tıp Fakültesi öğrencilerinin  Giresun’a getirilmesi önemli bir adımdır. Buna bağlı olarak Tıp Fakültesinde hizmet veren öğretim üyesi sayısı son bir yılda, 12’den  38’e yükseltilmiştir. Ayrıca Üniversite ile Giresun Devlet Hastanesi arasında yapılan protokolün iptal edilmesine rağmen, üniversite bünyesinde açılan poliklinik vasıtasıyla bu öğretim üyeleri tarafından  Giresunluya sağlık hizmeti sunulmaktadır.

Yine son bir yıllık süreç içersinde üniversite bünyesindeki  Profesör sayısı 14’ten  22’ ye, doçent sayısı 16‘dan 24‘e, yardımcı doçent sayısı 104‘ten 136’ya, toplamda ise 439 olan akademik personel sayısı 563‘e yükseltilerek sayısal verilerin yanı sıra nitelik olarak da akademik seviye yukarılara çıkartılmıştır.

Bunların yanı sıra son bir yıllık süreçte; İslami İlimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu,  Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi,  Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi,  Kalite ve Akreditasyon Koordinatörlüğü,  Avrupa Birliği Projeler Ofisi, Uluslararası Öğrenci Ofisi,  Mevlana Kurum Koordinatörlüğü ve Kariyer Merkezi hizmete başlamıştır. Ayrıca sonuçlanma aşamasında olan  Turizm Fakültesi  ile Diş Hekimliği Fakülteleri de üniversitemize yeni soluklar kazandıracaktır. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde açılacak bir Hukuk Fakültesi, ihtiyaç duyduğumuz sosyal bilimciler için önemli bir  insan kaynağı olacaktır.

Önümüzdeki yıl için iki bini yabancı olmak üzere toplam on bin öğrenci ilk defa Giresun’a gelirken, Giresun Üniversitesi otuz binlere ulaşan öğrenci sayısı ile gözde üniversiteler arasında olma yolunda ilerlemeye devam edecektir.

Dostlar  bu şehir büyüyüp  kalkınacaksa üniversitesiyle kalkınacaktır. Bu kalkınma      şüphesiz Giresun Üniversitesi ile inşa edilecektir. Hedeflediğimiz bu kalkınmayı Üniversitemizin inşa edebilmesi,  sahip olduğumuz  potansiyelleri kullanabilmek ve hep  bir adım ötesi için ortak değerimiz Giresun Üniversitesi‘ne sahip çıkmalıyız. Giresun Üniversitesi    gerek sahip olduğu insan kaynağı, gerek tesis ve kuruluşlarıyla, yeni Giresun ‘u inşa edecek potansiyele sahiptir.

  Ali Zafer TOPŞİR