BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.631,92 ₺/gr %0,01
Bitcoin $67.525 %4,84
Dolar 45,97 ₺ %0,01
Euro 53,55 ₺ %0,01
Sterlin 62,05 ₺ %0,00
Gümüş 111,01 ₺/gr %0,01
Ethereum $1.899,22 %4,67
İsviçre Frangı 58,47 ₺ %0,00
Kanada Doları 33,25 ₺ %0,01
Avustralya Doları 33,04 ₺ %0,00
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,00
GİRESUN 15°C 6.631,92 ₺/gr 45,97 ₺ 53,55 ₺
Anasayfa Gundem Giresunspor Yönetim Kurulu Basın Açıklaması

Giresunspor Yönetim Kurulu Basın Açıklaması

Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının tescili futbol ahlakına aykırıdır

· 3 dk okuma
Giresunspor Yönetim Kurulu Basın Açıklaması

Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının tescili futbol ahlakına aykırıdır

FUTBOL FEDERASYONUNA RESMİ BAŞVURUYU YAPTIK

 

*İzmir’de oynanan Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının son bölümünde iki takım kendi aralarında top çevirerek, maçın sonucuna tesir etmiştir. Bu durum Futbol Disiplin Talimatı’nın (58/1), “Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek yasaktır.” maddesini ihlal etmektedir.

*Her iki takımın anlaşmalı maç oynadığına; karşılaşmayı TV’den ve statta izleyen milyonlar tanıklık ederken, durum gazetelerin sayfasına yansımış, haber olmuştur. Bu bağlamda Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının tescil edilmemesi gerekir.

 

Bank Asya 1. Ligden düşecek son takımın belirleneceği 12 Mayıs 2012 tarihinde sonuçları birbirini etkileyecek iki karşılaşma oynanmıştır. Bu karşılaşmalardan Sakaryaspor-Giresunspor maçında ev sahibi ekip, spor ahlakına uygun şekilde mücadelesini yapıp, son dakikaya kadar kazanma isteğiyle oynamış, maç 2-1 Giresunspor’un galibiyetiyle sonuçlanmıştır.

Bu maçın sonucuna göre kümede kalması gol averajına bağlı olan iki takım Karşıyaka ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Türkiye’nin ve futbol camiasının gözleri önünde anlaşmalı maç oynayarak, Futbol Disiplin Talimatı’nın 58/1. maddesini ihlal etmiştir.

58. maddenin 1. fıkrası “Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek yasaktır” hükmünü getirmesine karşın, maçın sonucu spor ahlakına uygun olarak oluşmamıştır. Özellikle maçın son yirmi dakikasında iki takım oyuncuları kendi aralarında top çevirerek, zamanı öldürürken, bir yandan Sakaryaspor-Giresunspor maçından gelecek haberi beklemiştir.

Konu gazetelerin sayfalarına kadar yansımış, Sabah Gazetesi 13 Mayıs 2012 tarihinde spor sayfasında yaptığı haberde “Maçın son 10 dakikasında iki takım anlaşarak atak geliştirmedi, kendi aralarında pas yaparak top çevirdi” denilmiştir.

 

Üstelik bu durum Karşıyakalı taraftarları da rahatsız etmiş, bu nedenle Karşıyakalı taraftarlar kendi takım oyuncularını protesto etmiştir. Hal böyle iken bu maçın sonucunu tescil etmek, 3 Temmuz’dan bu yana sancılı bir süreç yaşayan ve futbolda beyaz bir sayfa açmaya çalışanların anlaşmalı maçı görmezden gelmeleri kabul edilebilir bir durum değildir.

Konuyla ilgili olarak Futbol Federasyonu’nun derhal harekete geçmesini ve işlem başlatmasını beklerdik ama şu ana kadar herhangi bir girişimin olmadığını gördüğümüz için, spor ahlakına aykırı bu durumun cezalandırılması  talebiyle Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu’na bugün itibariyle bir başvuru yaptık.

Bu noktada iki takımın anlaşmalı maç  oynadıklarına ilişkin kuvvetli delillerin varlığı görülmektedir. Maç kaseti, gazete kupürleri yanında gözlemci, hakem ve temsilci raporlarının haklılığımızı ortaya çıkaracağına inancımız tamdır.

Bu düşüncelerle yaptığımız başvurunun Federasyon tarafından incelemeye alınmasını bekliyor, konuyla ilgili olarak gidebileceğiz her merciye gitmekten çekinmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

Giresunspor Yönetim Kurulu



 




Spor Haberleri

Tümü

Basketbol mu, Voleybol mu?

Dünyada çok az sayıdaki ülkede adını bile hiç duymadığımız farklı spor dalları daha popüler iken...

9 ay önce

Kırmızı Şimşekler, 22. Kez 3. Lig’de

21 kez Bulancakspor adıyla 3. Lig’de mücadele eden 1926 Bulancakspor, yeni ismiyle ilk defa 3....

9 ay önce

TFF 3. Lig’de 25 İl Merkezi Takımı

TFF 3. Lig’in başlamasına 1 ay kaldı. 5-6-7 Eylül 2025 haftasında başlayacak olan TFF 3. Lig’in...

9 ay önce

Süper Lig’de 7 Takım; 34 Maçın, 23’ünü İstanbul’da Oynayacak

TFF Süper Lig’de İstanbul hegemonyası her geçen yıl artarak devam ediyor. Büyük bir deplasman...

10 ay önce

TFF 1. Lig’de Dikkat Çeken Ayrıntı

Uzun yıllardır çok sayıdaki Doğu Karadeniz takımının Süper Lig’e çıkmak için mücadele ettiği TFF...

10 ay önce

BULANCAK ÖZEL EĞİTİM OKULUNDAN YİNE BÜYÜK BAŞARI!

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda...

1 yıl önce

2. Lig’in En Genç Takımı Giresunspor

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

1 yıl önce

TFF 2. Lig 2024-2025 Sezonu 31 Ağustos’ta Başlıyor

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

1 yıl önce

Çotanaklar Tarih Yazdı

Yalova Kartalspor:0 Yalova Çotanaklarspor:6 2.Amatör Küme A Grubunun son haftasında son sıradaki...

2 yıl önce

Giresunspor’dan Sonra, Fenerbahçe

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

2 yıl önce

Alkışlar 1926 Bulancakspor’a…

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

2 yıl önce

Giresunspor, Dibi Gördü

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

2 yıl önce