BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
GİRESUN 15°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa Gundem Almanya'da Giresun'u Yaşamak İçin Salona Koştular
kahraman

Almanya'da Giresun'u Yaşamak İçin Salona Koştular

Normal 0 21 false false false TR X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; …

· 4 dk okuma · kahraman
Almanya'da Giresun'u Yaşamak İçin Salona Koştular

Almanya'da Giresun'u Yaşamak İçin Salona Koştular

Almanya!nın Baden Wüttenberg Bölgesi Stuttgart yakınlarında faaliyetlerine devam eden Karadeniz Giresunlular Bw Derneği geleneksel dayanışma gecesini  Erdmannhausen Halle auf der Schray'da muhteşem bir katılım ile gerçekleştirdi.

Bu sene "Bir Şehri Yaşamak İçin Bir Gece Giresun" sloganı ile başta Giresunlular olmak üzere Karadeniz dostlarını bir araya toplayan Karadeniz Giresunlular Bw Derneği geleneksel gecesi Giresun'un ilk Ulusal Televizyonu olan Mavi Karadeniz Televizyonundan Almanya saati ile 22-24 arasında canlı olarak yayınlandı.

Gecenin sunumunu Türkiye'den gelerek Musa Ada yaptı, Gecede Serkan Özer, Erdoğan Erol, Hayati Daştan, Hakan Köntek, Güngör Coşkun ve Güler Öztürk sahne aldı.

Mavi Karadeniz Televizyonunda canlı olarak yayınlanan gecenin açılış Seremonisi muhteşem oldu, Musa Ada'nın hazırladığı bayraklar ile Türkiyem şov salonu dolduran binler ile ekranları başında programı izleyenleri adeta büyüledi. Bütün yönetim kurulu, kadın kolları sahnede yerlerini alırken gece Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden gelerek katılan misafir protokolde sahneye davet edildi.

Gecede kısa bir konuşma yapan Karadeniz Giresunlular Bw Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Öksüz " 2009 yılında gençlerimizin doğduğu topraklarda asi mile olmadan kendi kültürlerini tanımlarına katkı amacıyla kurduğumuz bu güzide sivil toplum kuruluşu tamda istediğimiz gibi Giresun kültürüne, folkloruna, yemek ve geleneklerine uygun işler yapıyor. Bu gece için 6 aydan itibaren çalışmalara başlıyoruz. Kiraz toplama ve Fasulye turşusu kurma hazırlıkları uzun süre önce başlamış oluyor. Bizleri bu gecede uzak ve yakından gelerek yalnız bırakmayan bütün mevkidaşım dernek başkanlarına ve onların değerli misafirlerine teşekkür ediyorum. herkese iyi eğlenceler diliyorum. Gecemizin Canlı olarak sizlere ulaşmasını sağlayan Mavi Karadeniz Televizyonuna'da ayrıca teşekkür ediyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum." dedi.

Gecede bir birinden özel Giresun Yemekleri salonun dolduran katılımcıların beğenisine sunuldu. Gecede sahne alan sanatçılar salonu dolduran katılımcıları eğlendirebilmek için en güzel şarkı ve türkülerini okurken uzun horan halkaları gece boyunca kurulmaya devam etti. Giresun Karşılamasının en iyi icra sesi Güler Öztürk gece boyunca salonu yerine oturtmadı.

Gecede Hakan Köntek ve Hayati Daştan ilk defa sahne alırken Hayati Daştan'ın ilk Almanya sahnesi'de bu gecede gerçekleşti.

Almanya'da uzun yıllar unutulmayacak bu gecede ev sahibi Erdmannhausen belediye başkanı Frau Hanneman, Giresunlu Akademisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Maraş ve beraberindeki heyet, Yurtdışında Giresun Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül ve beraberinde bulunan yönetim kurulu arkadaşları, Avrupa Giresun Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çoban ve Beraberinde bulunan heyet, Schömberg Giresunlular Derneği Başkanı Mustafa Karakaş ve beraberinde bulunan yönetim kurulu, Kempten Giresunlular Derneği Yönetim kurulu Başkanı Erdal Pirdal ve beraberinde bulunan heyet, İstanbul Haberciler Derneği Başkanı Ethem Bakar ve eşi Ditib Feuerbach Yeni Cami Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çakır ve beraberinde bulunan heyet, Yaşan Genc, Fransa Cevat Kurt ve Halil Ceylan, Hollanda, Belçikadan gelen bütün misafirler en iyi şekilde ağırlandılar. Giresun yemeklerinden alabilmek için salonu dolduran misafirler bir biri ile yarıştılar.



Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce