BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 14°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Gundem Karahüseyin, Yılbaşı Kutlamaları ve Noel

Karahüseyin, Yılbaşı Kutlamaları ve Noel

Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi KARAHÜSEYİN' in Yılbaşı Kutlamaları ve Noel konulu BASIN AÇIKLMASI

· 3 dk okuma · 4 okunma
Karahüseyin, Yılbaşı Kutlamaları ve Noel

Her miladi yılın bitimine bir hafta kala başlayan Noel kutlamaları ile  yeni bir miladi yıla girişle başlayan  yeni yıl kutlamaları  dünya coğrafyasının  çoğu yerinde  kutlanmaktadır. Tamamen MS.3,5  asır sonrası Hristiyanlıkta yapılan  deformasyon ve sonrası Noel kültürü ile başlayan bu kutlamaların İslam kültüründe ve yaşam tarzında yeri yoktur.

Sırf kapitalist ve  Hristiyan zihniyet ve  kültürünün insanlara eğlenceyi  ve tüketimi özendirme ve emeksiz-kazancı kumarı ve şans oyunlarını teşvik etme ile başlayan bu dini, ahlaki ve kültürel dejenerasyona karşı Müslümanlar olarak uyanık olup bu tarzı asla tasvip etmemeliyiz, edemeyiz.

Yurdumuzda Noel yortuları  ile Hz.İsa’ nın doğumuna rastlayan yılbaşı kutlamaları adeta içiçe girmiş ve maalesef yurdumuzda  neyi niçin kutlandığı bilinmeyen sadece ve sadece eğlence, kumar ve  alkol  sektörünün yüzünü güldüren  ve bunların kurmuş olduğu bu  tuzağa  hiçbir Müslüman kardeşimiz düşmemelidir.

Yılbaşı ve Noel kutlamalarının Dinimizde ve Kültürümüzde yeri yoktur.

Hz. İsa (AS)  her Müslümanın iman ettiği  böyle  büyük bir Peygamberin doğum gününü dansözlerin raksı, alkol sınırlarını aşmış sarhoşların naraları, kesilen, katledilen sayısız çam ağaçları ve kaybolan milli değerlerimiz, eğlence alemindeki rezalet sınırlarını da aşmış  manzaralar, maalesef  devletin TV. lerinde  devletin teşvik ettiği şans oyunları çekilişleri, bu gece de sadece kuralsızlık nedeniyle trafik kazaları başta olmak üzere bu eğlencelerin vesile olduğu ve sönen onlarca ocaklar, ailelerin dramı ile mi kutlayacağız yoksa  “ Hakkın gelip Batılın zail olduğu (yok olduğu) ayeti ile de ifade bulan ve Mekke’ nin Fethi’ne rastlayan bu geceyi dinime inancıma ve yaşam tarzıma uygun olarak mı kutlamalıyız.

Elbette İslami inancımıza , örfümüze   göre kutlayacağız ?  Tercihini yap kardeşim ?

Yılın bitiminin ömründen giden kaybolan zaman sermayesi olarak görmeli ve muhasebesini  yapmalısın. Yoksa  elinde içki şişesi başında noel şapkası, yanıp sönen neon ışıkları altında dansözlerin – eğlence aleminde elinde şans oyunları kazı-kazan biletine   “Yılbaşı gecesinde büyük ikramiye olarak  şansına ecel-Azrail karşına çıkarsa ne yaparsın? İşte şansına çıkması muhtemel bu büyük ikramiyeye (!) hazır mısın?

Müslümanların başka din ve kültürleri taklit ederek değil ömür sermayesinin muhasebesini yapmakla ve  böyle zaman dilimleri  yapacağımız hayri bir işin de başlangıcı - miladi olmalıdır. Yoksa  Miladi Yılbaşı Günahlara girmenin miladı olmamalıdır.

Bütün islam aleminin  miladi yılda şerlerden  uzak sulh ve  kardeşlik şuuru içinde  yaşamalarına vesile olmasını   Yüce  Allah’ dan niyaz ederim.

        Fethi  KARAHÜSEYİN

   Diyanet-Sen

Giresun Şube Başkanı



Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce