Karahüseyin, Yılbaşı Kutlamaları ve Noel
Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi KARAHÜSEYİN' in Yılbaşı Kutlamaları ve Noel konulu BASIN AÇIKLMASI
Her miladi yılın bitimine bir hafta kala başlayan Noel kutlamaları ile yeni bir miladi yıla girişle başlayan yeni yıl kutlamaları dünya coğrafyasının çoğu yerinde kutlanmaktadır. Tamamen MS.3,5 asır sonrası Hristiyanlıkta yapılan deformasyon ve sonrası Noel kültürü ile başlayan bu kutlamaların İslam kültüründe ve yaşam tarzında yeri yoktur.
Sırf kapitalist ve Hristiyan zihniyet ve kültürünün insanlara eğlenceyi ve tüketimi özendirme ve emeksiz-kazancı kumarı ve şans oyunlarını teşvik etme ile başlayan bu dini, ahlaki ve kültürel dejenerasyona karşı Müslümanlar olarak uyanık olup bu tarzı asla tasvip etmemeliyiz, edemeyiz.
Yurdumuzda Noel yortuları ile Hz.İsa’ nın doğumuna rastlayan yılbaşı kutlamaları adeta içiçe girmiş ve maalesef yurdumuzda neyi niçin kutlandığı bilinmeyen sadece ve sadece eğlence, kumar ve alkol sektörünün yüzünü güldüren ve bunların kurmuş olduğu bu tuzağa hiçbir Müslüman kardeşimiz düşmemelidir.
Yılbaşı ve Noel kutlamalarının Dinimizde ve Kültürümüzde yeri yoktur.
Hz. İsa (AS) her Müslümanın iman ettiği böyle büyük bir Peygamberin doğum gününü dansözlerin raksı, alkol sınırlarını aşmış sarhoşların naraları, kesilen, katledilen sayısız çam ağaçları ve kaybolan milli değerlerimiz, eğlence alemindeki rezalet sınırlarını da aşmış manzaralar, maalesef devletin TV. lerinde devletin teşvik ettiği şans oyunları çekilişleri, bu gece de sadece kuralsızlık nedeniyle trafik kazaları başta olmak üzere bu eğlencelerin vesile olduğu ve sönen onlarca ocaklar, ailelerin dramı ile mi kutlayacağız yoksa “ Hakkın gelip Batılın zail olduğu (yok olduğu) ayeti ile de ifade bulan ve Mekke’ nin Fethi’ne rastlayan bu geceyi dinime inancıma ve yaşam tarzıma uygun olarak mı kutlamalıyız.
Elbette İslami inancımıza , örfümüze göre kutlayacağız ? Tercihini yap kardeşim ?
Yılın bitiminin ömründen giden kaybolan zaman sermayesi olarak görmeli ve muhasebesini yapmalısın. Yoksa elinde içki şişesi başında noel şapkası, yanıp sönen neon ışıkları altında dansözlerin – eğlence aleminde elinde şans oyunları kazı-kazan biletine “Yılbaşı gecesinde büyük ikramiye olarak şansına ecel-Azrail karşına çıkarsa ne yaparsın? İşte şansına çıkması muhtemel bu büyük ikramiyeye (!) hazır mısın?
Müslümanların başka din ve kültürleri taklit ederek değil ömür sermayesinin muhasebesini yapmakla ve böyle zaman dilimleri yapacağımız hayri bir işin de başlangıcı - miladi olmalıdır. Yoksa Miladi Yılbaşı Günahlara girmenin miladı olmamalıdır.
Bütün islam aleminin miladi yılda şerlerden uzak sulh ve kardeşlik şuuru içinde yaşamalarına vesile olmasını Yüce Allah’ dan niyaz ederim.
Fethi KARAHÜSEYİN
Diyanet-Sen
Giresun Şube BaşkanıBenzer Haberler
Karahüseyin; Yılbaşı Kutlamaları
Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi KARAHÜSEYİN' in Yılbaşı kutlamaları hakkında bası açıklaması
Karahüseyin ''Yılbaşı Kutlamaları ve Noel''
Fethi KARAHÜSEYİN Diyanet-Sen Giresun BASIN AÇIKLAMASI
Fetihlerin en güzeli
Insanlık tarihinin fetihlerinden en güzel örneklerinden biridir Mekke fethi.İslam tarihinin eşsiz...
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...
54 Şehirden Biri de Giresun
Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?
Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...





