BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 14°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Gurbette Giresun Bursa Giresunlular Şehitleri ile Buluştu

Bursa Giresunlular Şehitleri ile Buluştu

Bursa Giresunlular derneği yönetim kurulu ve yaklaşık 50 kişiden oluşan kafile ile Kurtuluş Savaşı’nda Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerinden oluşan Osman Ağa emrindeki 47. Alayın Büyük Taarruz sırasında savundukları Dedesivri tepesinde şehit olan 14 Giresunlu Kahramalarını ziyaret için Afyonkarahisar’a gittiler.

· 3 dk okuma · 2 okunma
Bursa Giresunlular Şehitleri ile Buluştu

BURSA GİRESUNLULAR ŞEHİTLERİ  İLE BULUŞTU 

Bursa Giresunlular derneği yönetim kurulu ve yaklaşık 50 kişiden oluşan kafile ile Kurtuluş Savaşı’nda Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerinden oluşan Osman Ağa emrindeki 47. Alayın Büyük Taarruz sırasında savundukları Dedesivri tepesinde şehit olan 14 Giresunlu Kahramalarını ziyaret için Afyonkarahisar’a  gittiler.


 28 Ağustos 2013 gerçekleştirilen resmi programlara temsili boyuttu heyet gönderen Bursa Giresunlular derneği, hafta sonu gerçekleştirdikleri gezi ve şehitlik programı ile tarihi anılara şahit oldular.

 Cumartesi gecesi yola çıkan 50 kişilik kafile sabahın erken saatlerinde Afyon Gazlıgöl bölgesinde termal tesisler kahvaltı yapıp, Giresunlular şehitliğinin bulunduğu Doğanlar köyüne ulaştılar.


 Köy meydanında köyde yaşayan manevi hemşerileri ile buluşan Giresunlular şehit atalarını ziyaret edip, onların ruhuna Kur-an’ı Kerim okuttular.

 Afyon Giresun Şehitliği derneği başkan yardımcısı Mustafa Doğan’ın tarihe dönük yapmış olduğu açıklamalar Giresunluların duygu dolu anlar yaşamasına neden olurken, Dedesivri tepesine çıkıp atalarının canlarını heba ettiği toprakları kuşbakışı izleyen Giresunlular gözyaşlarına engel olamadılar.


 Köy meydanında yapılan hoş sohbetin ardından açıklamada bulunan Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş Kurtuluş Harbi’nde gerçekleşen ve iki alay askerin kendi memleketi dışında, düşmana karşı koyup ve şehit oldukları topraklarda defin edilmesinin başka bir örneğinin bulunmadığını belirtirken “ Vatansever memleket evlatları Topal Osman Ağa komutasındaki Giresun Uşaklarının göstermiş oldukları bu cefakarlık aslında onların Giresun’un ve Giresunlunun tarihine verdiği en güzel cevaptır” dedi.

 Açıklamasının devamında bu toprakların kazanılmasında büyük emekleri olan 47.Alayda şehit olan atalarına sahip çıkan Doğanlar köyü halkına teşekkür eden Aktaş “ Burada atalarımızı bağrına basıp onların şehitliğine sahip çıkan Doğanlar köyü halkına çok teşekkür ediyorum. Bizler her yıl olduğu gibi yine atalarımızın huzurunda olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Dernek olarak yapmış olduğumuz bu tür kültürel geziler ilerleyen günlerde devam edecektir”  dedi.

 Şehitlik ziyaretinin ardından Afyon’un tarihi Afyonkarahisar kalesi başta olmak üzere Ulucami, Uzun çarşı gibi mekanlarını ziyaret etme şansı bulan Giresunlular buralarda bol bol fotoğraf çektirip kendilerine birer hatıra bıraktılar.

 Bursa’dan gerçekleştirilen bu geziye Bursa’da yer alan Giresun İl,İlçe ve köy dernekleri üyelerine yapmış oldukları duyurular ile katkıda bulurken,  Bursa Giresunlular derneği başkanı Üzeyir Aktaş, Bursa Tirebolu ve Güceliler derneği başkanı Metin Güneş başta olmak üzere Ak Parti Osmangazi ilçesi yönetim kurulu üyesi Mustafa Ateş, Bursa Giresunlular Derneği başkan yardımcısı, İş adamı Halil Demirtaş, Av.Ömer Narin, dernek yöneticilerinden Mehmet Kuru, Mehmet Demirel, Erdal Avcı, Ekrem Şen Yakup Eyice ve üyeler katıldı.



Gurbette Giresun Haberleri

Tümü

Giresunlular NY Türkevi’nde gönül sofrasında buluştu

NEW YORK’TA RAMAZAN BULUŞMASI Giresunlular Türkevi’nde gönül sofrasında buluştu Amerika Karadeniz...

2 ay önce

Başkan Demir, Karahasan Ailesinin Mutluluğuna Ortak Oldu

Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir, Karahasan Ailesinin Mutluluğuna Ortak Oldu

3 ay önce

YALOVA’DA UMUT GECESİ

1000 KİŞİLİK DEV KADINLAR MATİNESİ KADINLAR EĞLENDİ EGEMEN İÇİN 800 BİN TL TOPLANDI...

4 ay önce

Giresun’un Değerli Sanatçısı Yüksel Kader’i Kaybettik

Giresun’un Değerli Sanatçısı Yüksel Kader’i Kaybettik Giresun’umuzun sevilen sanatçılarından...

7 ay önce

Giresun Konağı: Karadeniz’in Eşsiz Lezzetleri Bağcılar’da!

Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini keşfetmek isteyenler için harika bir haberimiz...

1 yıl önce

Yalova Giresunlular Yayla Festivali Düzenledi

Yalova Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen geleneksel...

1 yıl önce

BEYTULLAH AVCI YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

Derneğin 25 yıllık başkanı İbrahim Arslan, yapılan seçimle görevini İşadamı Beytullah Avcı’ya...

2 yıl önce

İş Adamı Avcı, Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

Yalova’nın tanınan iş adamlarından, CHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Beytullah Avcı, Yalova...

2 yıl önce

TİRDEF İftar Buluşması birçok önemli ismi ve vatandaşı...

Tirdef, 08.04.2024 Pazartesi günü Tirebolu Aşgana Davet ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği...

2 yıl önce

Bursa Yağlıdereliler Derneğinden Bereketli İftar Sofrası

Bursa’da faaliyetlerini sürdüren Giresun Yağlıdereliler Derneği yönetim...

2 yıl önce

Tirebolu Karakaya Bölgesi Derneği Olağan genel kurulunu...

Genel Kurul Ümraniye İstiklal mahallesinde bulunan Dernek merkezde 10.03.2024 Pazar Günü yapıldı....

2 yıl önce

Tirebolulular, Pendik Tirebolulular Derneğimizin...

Pendik Tirebolu Derneği üyeleri ve Tirebolular kültürünü, geleneğini ve dayanışmasını...

2 yıl önce