Sağlık Personeline 'sonunuz Kübra Hemşire Gibi Olmasın' Uyarısı
Giresun'un Görele ilçesinde Devlet Hastanesi personeline 'Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi' (KKKA) hastalığı ve korunma yolları hakkında seminer verildi.
Sağlık Personeline 'sonunuz Kübra Hemşire Gibi Olmasın' Uyarısı
Giresun'un Görele ilçesinde Devlet Hastanesi personeline 'Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi' (KKKA) hastalığı ve korunma yolları hakkında seminer verildi. Seminerde konuşan hastanenin Biyokimya Uzmanı Dr. Yalçın Önder, sağlık personelini hastalığa karşı uyarırken, Samsun'da KKKA hastalığından ölen hemşire Kübra Yılmaz'ın durumunu örnek gösterdi.
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında Görele Sağlık Grup Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerde sağlık çalışanlarına KKKA hastalığı eğitimi verildi.
Görele Sağlık Grup Başkanlığı toplantı salonundaki seminerde konuşan Devlet Hastanesi Biyokimya Uzman Dr. Yalçın Önder, Samsun'da KKKA hastasına iğne yaptıktan sonra enjektörün eline batması sonucu hastalığa yakalanan ve kurtarılamayan hemşire Kübra Yılmaz'ın durumunu örnek verdi.
Dr. Önder, "Hemşire Kübra Yılmaz, bir 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi' hastasına iğne yaptıktan sora enjektörün kazayla eline batması sonucu hastalığın kendisine bulaşmasından öldü. Onun için KKKA şikâyetiyle gelen hastaya çok dikkatli yaklaşın. " dedi.
Hastalığın ateş, ani başlayan baş ağrısı, kas ağrısı, kırıklık, halsizlik ve belirgin iştahsızlıkla başladığını ve bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi şikâyetlerin de görülebileceğini kaydeden Önder, "Kırsal alanlara, orman kenarı ve tarım arazileriyle bu gibi yerlerdeki piknik alanlarına gidenler açık renkli giysileri giyinmeyi tercih etmeli, pantolon paçalarını çorap içine almalı, dönüşte mutlaka vücutlarını ve elbiselerini kene yönünden kontrol etmeli ve kene varsa uygun bir şekilde uzaklaştırmalıdır. Keneler vücuttan uzaklaştırılırken, kopartılmamalı, uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu kısımdan tutularak, çıkartılmalıdır. Keneler, kesinlikle Elle öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. " diye konuştu.
Seminere Görele İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Hasan Özkurt da katıldı
Haber : Turhan Sinirlioğlu
Benzer Haberler
KARAAHMETOĞLU-KKKA Hastalığı Tedavisinde Durum ve...
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ'ın sözlü olarak, ve...
GİŞHAD Türkiye-Ukrayna İş Forumuna katıldı
Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti Değişik İşbirliği Potansiyelleri Sunuyor
Keneye Karşı 33 Bin 314 Büyükbaş Hayvan İlaçlandı
İ limizde yürütülen kene mücadelesi çalışmaları konusunda İl...
Saglik Haberleri
TümüGiresunlu Hekimler ve Sağlık Çalışanları Derneği (GİSAD)...
Giresun Sağlık Platformu olarak sivil toplum hayatına başlayan oluşum geçtiğimiz...
Diyaliz Teknikerlerinden, Yönetmeliğin Sahada Uygulanması...
Diyaliz Teknikerliği bölümü adına yönetmelik çıkarılması ve verilmiş...
SMA Hastalarının Umudu, TBMM’de…
Giresun Kerasus Haber Yazı İşleri Müdürü Fatma Bulduk Uğurlu’nun 17 Ocak 2022 tarihinde...
PKU'lu bireylerin nadir yolculuğu
Akraba evliliğinin de etkisiyle fenilketonüri (PKU) hastalığının en sık görüldüğü ülkelerden olan...
Ispanak tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar
Ispanak, sağlıklı ve dengeli beslenmeye önem veren her insanın mutfağından ve sofrasından eksik...
Tasarruf şart
Baraj dolu Nisan yağmurları ile dolan Gökçe barajında doluluk oranı %100 ulaşırken son bahar...
Küresel İyot Eksiklikleri Bozukluklarını Önleme Günü, 21...
21 Ekim Küresel İyot Eksiklikleri Bozukluklarını Önleme Günü dolayısıyla Üniversitemiz Tıp...
PKU Aile Derneği Basın Bülteni
“Gizli” hastalar çocuk sahibi olmak, seyahat etmek ve yeni arkadaşlar edinmek gibi konularda %34...
Kordon kanı için bütçenizde yer açın
Sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanı, başta kanser ve anemi gibi kan hastalıkları olmak...
Okul Kantinleri Denetleniyor
‘Sağlıklı nesiller için sağlıklı ve güvenilir gıdalar gereklidir’ Giresun...
Sabri Öztürk Sağlığa Hizmet İnsanlığa Hizmettir
Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, sağlığa yapılan yatırım ve hizmetin...
Giresun’da Gıda Denetimleri Devam Ediyor
İlimizde gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak 5996 sayılı “Veteriner...





