BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 14°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Spor Giresun Pişirdi Ordu Yedi

Giresun Pişirdi Ordu Yedi

Giresun’un talihi bir türlü değişmiyor, 2009 yılında Gurbetçi Giresun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ethem Bakar’ın girişimleri ile Giresun’da kurulan Su Altı Paletli Yüzme Takımı yaşanan olumsuzluklar nedeni ile gittiği Ordu ilinde Türkiye Şampiyonu oldu.

· 3 dk okuma · 5 okunma
Giresun Pişirdi Ordu Yedi
   

GİRESUN PİŞİRDİ ORDU YEDİ

Giresun’un talihi bir türlü değişmiyor, 2009 yılında Gurbetçi Giresun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ethem Bakar’ın girişimleri ile Giresun’da kurulan Su Altı Paletli Yüzme Takımı  yaşanan olumsuzluklar nedeni ile gittiği Ordu ilinde Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Paletli Yüzme Branşında 2009 yılından 2012 yılına kadar Giresun bölgesi adına yarışan 5 sporcudan oluşan Genç Takım hafta sonu Ordu ilinde yapılan Gençler Türkiye Şampiyonasında Erkeklerde Türkiye Şampiyonu olarak komşu Ordu iline büyük bir onur yaşattı.

Giresun ili adına yarıştığı dönemde binbir zorluklar ve fedakarlıklarla oluşan Paletli Yüzme takımı geçen yıl Teknik Direktörleri ve Giresun Olimpik Yüzme Havuzu yönetimi ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle, Ordu iline taşınmış ve 2013 yılında Ordu adına yarışmaya başlamıştı.

2009 yılında Giresun Olimpik Yüzme Havuzunda Gurbetçi Giresun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ethem Bakar’ın organizasyon komitesi başkanlığı yaptığı Paletli Yüzme Türkiye Şampiyonası  sırasında filizlenen ve ilk sporcularını kazanan takımdan daha öncede Okan Yılmaz milli olarak Giresun’un Yüzme alanında ilk milli sporcusunu da yetiştirmişti.

Ordu ilinde hafta sonu yapılan ve Erkek-Kız 25 Kulübün yarıştığı müsabakalarda iki İstanbul birde Gaziantep takımı  ile kıyasıya yarışan Ordu Su Sporları Fenerbahçe Yüzme Okulu Türkiye Şampiyonu olarak yıllardır İstanbul ilinde olan Şampiyonluğu Anadoluya taşımış oldu.

Giresun doğumlu Furkan Aydoğan (Takım Kaptanı) Muhammet Sina Ertekin, Kaan Gündoğdu Aksoy, Ordu Doğumlu Yağızcan Boztepe, Giresun Doğumlu Gökhan Nadi Türk, Berk Yaşar, Cengiz Erten, Ertan Aksu’dan oluşan oluşan ve 3 yıl Giresun ili adına yarıştıktan sonra 2013 sezonunda Ordu ilin adına yarışmaya başlayan sporcular ile ailelerine Giresun’da bir Restaurant’ta  akşam yemeği verildi.

Yemeğe sporcu ailelerinin yanı sıra Teknik ekip tam kadro Cüneyt Şipal, Serhat Çetinkaya, Hasan Atıcı, Esra Yılmaz ve takımın kuruluşundan bu yana yanında olan Haberciler Derneği Başkanı ve Giresun Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdür Yardımcısı Ethem Bakar’da bizzat bulundu.

3 Sporcusu Genç  Milli Takım barajını geçen ve aslen Giresunlu olan sporcuların Ordu ili adına yarışarak elde ettikleri başarı Giresun Sporu adına kayıp ettiğimiz nice değerlerin bir göstergesi olarak tarih sayfasındaki yerini almış oldu.

Gurbetçi Giresun Gazetesi




Spor Haberleri

Tümü

Basketbol mu, Voleybol mu?

Dünyada çok az sayıdaki ülkede adını bile hiç duymadığımız farklı spor dalları daha popüler iken...

9 ay önce

Kırmızı Şimşekler, 22. Kez 3. Lig’de

21 kez Bulancakspor adıyla 3. Lig’de mücadele eden 1926 Bulancakspor, yeni ismiyle ilk defa 3....

9 ay önce

TFF 3. Lig’de 25 İl Merkezi Takımı

TFF 3. Lig’in başlamasına 1 ay kaldı. 5-6-7 Eylül 2025 haftasında başlayacak olan TFF 3. Lig’in...

9 ay önce

Süper Lig’de 7 Takım; 34 Maçın, 23’ünü İstanbul’da Oynayacak

TFF Süper Lig’de İstanbul hegemonyası her geçen yıl artarak devam ediyor. Büyük bir deplasman...

10 ay önce

TFF 1. Lig’de Dikkat Çeken Ayrıntı

Uzun yıllardır çok sayıdaki Doğu Karadeniz takımının Süper Lig’e çıkmak için mücadele ettiği TFF...

10 ay önce

BULANCAK ÖZEL EĞİTİM OKULUNDAN YİNE BÜYÜK BAŞARI!

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda...

1 yıl önce

2. Lig’in En Genç Takımı Giresunspor

Kırmızı ve Beyaz Grup adıyla 2 grup halinde oynanan Nesine 2. Futbol Ligi’nin yaş...

1 yıl önce

TFF 2. Lig 2024-2025 Sezonu 31 Ağustos’ta Başlıyor

2 sezon önce Süper Lig’de mücadele eden ancak sezon sonunda TFF 1....

1 yıl önce

Çotanaklar Tarih Yazdı

Yalova Kartalspor:0 Yalova Çotanaklarspor:6 2.Amatör Küme A Grubunun son haftasında son sıradaki...

2 yıl önce

Giresunspor’dan Sonra, Fenerbahçe

Süper Lig’in bu sezon kendi sahasında en başarılı takımı olan ve şu an liderlik...

2 yıl önce

Alkışlar 1926 Bulancakspor’a…

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup’ta mücadele eden temsilcimiz 1926...

2 yıl önce

Giresunspor, Dibi Gördü

44 yıl önce düştüğü ve son olarak 1976-1977 sezonunda oynadığı Süper...

2 yıl önce