Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7321 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Kasım 2021 - 16:16

Rektörümüzün "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" Dolayısıyla Yayınladığı Mesaj

Büyüt
Küçült
Rektörümüzün 10 Kasım Atatürkü Anma Günü Dolayısıyla Yayınladığı

 Bir ülkenin şeref ve haysiyetini koruyarak, kendi imkanlarıyla çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi hayata intikalinin 83’ncü yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz Türk Milletinin bağrından çıkmış, milleti için, milleti ile birlikte başlattığı büyük bir mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış; fikirleriyle, yönetim sanatıyla ve üstün kişiliği ile sadece kendi milleti tarafından değil, tüm dünya devletleri tarafından da örnek alınan, sevgi ve saygı ile anılan büyük bir deha ve devlet adamıdır.


Cumhuriyetimizin banisi, eşsiz devlet adamı Atatürk, yeni bir Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmamış; modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiş; Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için bir çok yeniliğe imza atarak gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır.

Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak, O’nun “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; O’nun kendi deyimi ile “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine” çıkarmakla mümkün olacaktır.


Bizlere yüklediği sorumluluğu ve göstermiş olduğu hedefleri asla unutmayacağız.  Türk Gençliği, onun izinde yürüyerek,  Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak, vatanına sahip çıkmak  adına hiçbir meşru mücadeleden asla taviz vermeyecektir.


Ülkemiz, O'nun işaret ettiği yolda önemli adımlar atmış ve atmaya da devam edecektir. Atatürk'ü anmak kadar  anlamak da çok önemlidir. O'nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla mümkündür. Ülkemizin bugüne kadar kat ettiği mesafeye ulaşmasında, onun fikirleri herkese rehber olmuştur.


"Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını haykıran  Büyük Önderimizin emanet bıraktığı değerleri  ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

 

Ruhları şad olsun.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir