Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 821 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Haziran 2024 - 08:35

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Büyüt
Küçült
Muhtar Maaşları Ne İşe

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken, devletin hiçbir kurumunun bu konuyu dikkate almaması Giresunluların tepkisini çekiyor.

Köy ve yayla yollarının durumu arazi araçları hariç diğer araçlar için büyük risk oluşturuyor. Köylerde ise şöyle bir durum var. Köyün muhtarının evinin olduğu bölge yolları betonlanıp asfaltlanırken, köyün diğer sakinlerinin yolları yıllardır bakımsızlıktan araç giremez durumda. Belki istisnalar vardır ama bugüne kadar gözlemlediğimiz köylerin çoğunluğunda maalesef bu durum yaşanıyor.

Köy ve yayla yollarının bakım ve onarımı elbet devlet bütçesine bir yük getirecektir ancak merak edilen bir başka soru ise e-devlet çıktığından bu yana herhangi bir fonksiyonu kalmadığı halde devletten maaş alan muhtarların memlekete nasıl bir faydası olduğudur?

6 Şubat 2024 tarihli Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Giresun’da İlçeler ve Beldeler dahil 553 köy muhtarlığı ve 199 mahalle muhtarlığı var. Yani Giresun’da toplamda 752 muhtar görev yapıyor.

Türkiye’de 1 muhtarın aylık maaşı 17 bin TL. Ayrıca 1 muhtar için devletin ödediği SGK primi de 6 bin 900 TL. yani 1 muhtarın devlete maliyeti aylık 23 bin 900 TL.

Giresun’da 752 muhtar görev yaptığına göre devlet, muhtarlara 1 ayda 17 milyon 972 bin 800 TL maaş ödemesi yapıyor. Muhtarların devlete 1 yıllık masrafı ise 215 milyon 673 bin 600 TL.

Muhtarlara değil 1 yılda (215 milyon 673 bin 600 TL), 1 ayda ödenen maaşlarla bile (17 milyon 972 bin 800 TL) Giresun’un bütün köy ve yayla yolları düzeltilebilir.

Türkiye genelinde 50 bin 516 muhtarlık var ve muhtarlara ödenen maaşların devlet bütçesine yükü sadece 1 ay için 1 milyar 207 milyon 332 bin 400 TL olarak hesaplanıyor.

Şimdi şunu sormak istiyoruz. Muhtarlara ödenen maaşların köy ve yayla yollarına ne faydası var? Daha doğrusu memlekete ne faydası var? Muhtarlara ödenen maaşlar; köy ve yayla yollarının bakım ve onarımına harcansa bile artan çok büyük bir miktarda para devletin bütçesine geri dönecektir.

Haber: Fatma Uğurlu - www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir