Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 466 kez okundu.
Yazının Tarihi :   29 Mart 2024 - 10:17:25

ASSAM kongrelerinden 'İslam Birliği Parlamentosu' tavsiyesi çıktı

Büyüt
Küçült
ASSAM kongrelerinden

Eyüphan Kaya

 ASSAM kongrelerinden “İslam Birliği Parlamentosu” tavsiyesi çıktı

2017-2023 yılları arasında ASSAMın ev sahipliğinde yılda bir gerçekleşen Konfederal İslam devleti mevzuat çalışmalarından “İslam Birliği Parlamentosu” ve “İslam Birliği Bakanlığı” tavsiyesi çıktı. Birincisi kongre hariç diğer 6 kongreye davet üzerine kendi imkanlarımla katıldım.

Uluslararası ASSAM İslam Birliği Modeli Kongrelerinin Birincisine 27 İslâm ülkesinden katılan STK temsilcileri ve akademisyenlerle yapılan istişare sonucunda sürekliliğinin sağlanmasına karar verilmiştir. Kongre serisi 2017 – 2023 yılları arasında her yıl bir kongre olarak icra edilmiştir.

7 yılda icra edilen "Uluslararası ASSAM İslâm Birliği Modeli Kongreleri" serisinin, ana konuları şunlar olmuştur;

İslam Birliği için Yönetim Şekil ve Organları Mevzuatının Tespiti – 2017

İslam Birliği için Ekonomik İş Birliği Usul ve Esaslarının Tespiti – 2018

İslâm Birliği için Savunma Sanayi İş Birliği Usul ve Esaslarının Tespiti – 2019

İslâm Birliği için Ortak Savunma Sistemi Usul ve Esaslarının Tespiti – 2020

İslâm Birliği için Ortak Dış Politika Usul ve Esaslarının Tespiti – 2021

İslâm Birliği için Ortak Asayiş ve Güvenlik Usul ve Esaslarının Tespiti – 2022

İslâm Birliği için Ortak Adalet Sistemi Usul ve Esaslarının Tespiti – 2023

7 kongre sonunda İslam ülkelerinin bir irade altında toplanması için gereken müesseseler ve bu müesseselerin mevzuatının bir model olarak ortaya konulması amaçlanmıştır.

Zamanımızın Ömer Muhtarı edasıyla bu tür çalışmaların öncülüğünü yapan Cumhurbaşkanımızın Güvenlik Politikalarından sorumlu Eski başdanışmanı ve Emekli Paşa Adnan Tanrıverdi beyefendiyi hayırla yad ediyorum.

Eyüp Akbal beyin başkanlığını yürüttüğü İslam Dünyası STKlar Birliği de bu çalışmaya paha biçilmez bir katkı vermiştir. Kısa adı İDSB olan bu oluşum 447 üyesiyle 6 kıta, 60 ülkede faaliyet gösteriyor, bu tür oluşumların vasıtasıyla İslam dünyasını toparlamak boynumuzun borcudur.

Şayet  bu tür çalışmalar hayaldir, ya da gereksizdir diyen insanlar etrafımızda varsa ajandamızın önemli zevat kısmından çıkararlım, bu tür kşmseler ya kapasiteleri elverişi değil, ya da İslam Dünyasının ittihadını istemeyen kimselerdir.

Avrupa Birliğinin Bayrağı altına girmek için can atanlar Tevhit Bayrağına ters bakıyorlarsa onlar bu toprağa ait kimseler değildir diye düşünüyorum.

Asrımızın müceddidi olan Üstat Bediüzzzaman, “şu inkalabatı istikbalde en gür seda İslamın sedası olacaktır” demişse İslam Birliğinin oluşması yakındır.

Eski Diyanet Reisimiz Prof.Dr.Mehmet Görmez hocamızın dediği gibi 57 İslam ülkelerinin başındaki Cem Sultanları uzaklaştırırsak halk bu birlikteliğe  dünden razıdır.

Bu güzel coğrafyada, bu enerji deposu üstünde, bu verimli iklimde, bu hayat dolu insanlarla bir araya gelebilirsek dünya nispeten nefes alacak.

Birleşmiş Milletlerin(BM)in seküler idari tarzı dünyanın canına okudu, zaman İlahi Öğretinin atmosferinde İslam Birliğini oluşturmak, hatta dünyayı bir araya getirme zamanıdır diye düşünüyorum.

Duyarlı bir vatandaş olarak sizden iki şey istiyorum, Aile yapımızı korumak ve kollamak, İslam Birliği için dua etmek. Şimdiden İslam Birliği Parlamentomuz hayırlı olsun.

Allah sizden, anne babanızdan, sizi yetiştiren öğretmenlerinizden razı olsun, amin demeniz dileğiyle.

Eyüphan Kaya

Müslüman Dünya Medya grubu imtiyaz sahibi.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir