Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 381 kez okundu.
Yazının Tarihi :   03 Ekim 2024 - 16:26:15

İran’ın İsrail’e saldırısı takdire şayandı

Büyüt
Küçült
İran’ın İsrail’e saldırısı takdire şayandı

Eyüphan Kaya

358 gündü hep mutsuz yatıyorduk, ama bu gece bir başkaydı. Şii-Sünni teferruatını bahane ederek İran hakkında ileri geri konuşan ruh hastası bazı kimseler bu defa ne diyecekler bilmiyorum.

Ä°ÅŸte görüyorsunuz düşman Heniye gibi bir sünniyi de Nasrallah gibi bir ÅŸiiyi de öldürürken, Ä°ran ikisinin de intikamını aldığını deklere ederek lisan-i hal ile “gelin ÅŸu mezhebi faklılıkları aramızdan kaldıralım” dercesine bir duruÅŸ sergiledi.

Komşu ülkeler olup küfre karşı savaşabilecek iki ülke olan Türkiye ve İranı bir birbirinden uzaklaştıran her kim varsa yanlış yapıyor, düşmanın ekmeğine yağ sürüyor.

Halk olarak; aynı Allaha inanan, Aynı Peygamberin ümmeti olan, aynı kıbleye yönelerek Allaha secde eden bu iki halkı birbirinden soğutan her kim varsa vay haline!

                                                                    

Türk Asya Stratejik AraÅŸtırma Merkezi(TASAM) adında bir oluÅŸumumuz var, CumhurbaÅŸkanlığı himayesinde faaliyet gösteriyor. Son on yılda iki defa Vanda iki defa Tebrizde olmak üzere Türkiye-Ä°ran yetkililerini  dört defa bir araya getirerek aralarında dertleÅŸmesini, sitemleri yüz yüze yapmalarını, ortak meselelerde nasıl hareket edebilecekleri, tatlı bir rekabet içinde çalışırken bir birlerini nasıl koruyup kollamaları gerektiÄŸi, sektörlerin iÅŸbirliÄŸinin ne denli önemli olduÄŸunu ortaya koyarak birlikte çalışma azmini ortaya koydular.

 

CumhurbaÅŸkanımız Ä°randa “la ÅŸiiye, la sünniye, islamiyye islamiyye” sloganıyla bu çalışmayı ve birlikteliÄŸi tabir yerindeyse özetledi.

Birileri bunu yeterli görmüyor olabilir ama unutmayalım biz hala heykel cumhuriyetiyiz, hala Türkiyede devlet erkanı anıtkabire selam veriyor, bir İslam Cumhuriyeti bu sistemle ancak bu kadar iş birliği içinde olabilir.

Ne kadar İslam düşmanları ülkeler varsa hepsi İrana düşmandır, yetmiyor bir de bizi düşman etmek isteyen var, üstelik kader komşumuz, birbirimizin külüne muhtaç olduğumuz iki devlet.

Åžimdiye kadar bin bahane ile Ä°ranın eleÅŸtirenler acaba bu saldırısına ne bahaneler uyduracaklar, demir kubbe atılan füzelerin çoÄŸunu yakalayamadı, füzeler stratejik yerlere düştüler, Tel Avivde halkın tamamı sığınaklara koÅŸtu…

İlk defa bu kadar profesyonel bir saldırı oluyor, 1200 kilometre öteden atılan bu füzeler 12 dakikada İsrailin başına düştü, yani dakikada 100 kilometre hızla ilerliyorlardı. Ben askerlik görevimi Top Füze okulunda yedek subay olarak yaptım, bu atışların durumunu biliyorum, bu hızla giden bir füzeye hiçbir kubbe dayanamaz, düştüğü yerin yüzlerce metre derinine gider.

Bir tarafı Türk, bir tarafı Kürt, yaÅŸadığı devletin dili Fars olan Ä°ranın CumhurbaÅŸkanı alicenap Mesut PezeÅŸkiyanın bu cesur kararını ayakta alkışlıyorum.  

Birilerinin gözü haklı olarak Türkiyeden gelen saldırıda olabilir, onun da zamanı gelecek, ancak unutmayalım Türkiye vurduğu zaman yok etmeyene kadar durmaz, onun için buna daha zaman var diye düşünüyorum. Bu konuda Türkiyenin bir stratejik eylem planının olduğunu bile biri olarak söylüyorum.

İsrail iyi kulaklarını açsın, bakın Türkiyedeki o hain dostların artık işe yaramaz durumdalar, şayet kendileri deşifre olursa halk tarafından linç edilecekler onlardan umudunu kes benden söylemesi.

Gecenin özeti olan İranın saldırısını tebrik ediyorum başta Gazzenin çocuklarına yaşattıkları sevgi gösterileri olmak üzere dünyanın dört bir yanında yaşayan duyarlı insanların yüreğine su serpti.

 Ä°srail kendi bilir ya kabuÄŸuna çekilecek ya da kuÅŸa kurda yem olacak

 Beden söylemesi.  

Eyüphan Kaya

muslumaundunya.com.tr genel yayın yönetmeni

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AÄ°T DÄ°ÄžER YAZILAR



Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir