Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 2545 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   25 Eylül 2024 - 08:33

Türk Dünyası Yazarları Birliği İlk Kitap Fuarı Sona Erdi

Büyüt
Küçült
Türk Dünyası Yazarları Birliği İlk Kitap Fuarı Sona
TÜRK DÜNYASI YAZARLARI BİRLİĞİ İLK KİTAP FUARI SONA ERDİ../Müzeyyen KESKİN

TÜRK DÜNYASI YAZARLARI BİRLİĞİ İLK KİTAP FUARI SONA ERDİ../Müzeyyen KESKİN

20.21.22. Eylül 2024 tarihinde 3 gün boyunca saat: 12.00 - 18.00 saatleri arasında yapılmıştır. Programın sunumunu Özbek Nazira Bayrodova yaptı. 3. gün İzzet Bağcı yaptı ve sanatçı Eylem Can Alkaç türkülerle coşturdu. Şairler kendi siirlerini seslendirdi. Yazar Şair Feyzullah Budak. Aşık Selahattin Dündar'ın ismime ve Sn. Mehmet Ali Arslan ismine bir parti başkanının ismine bir kaç daha isimlere koşma söyledi. Çok güzeldi sesine sazını sağlık.

İlk açılış konuşmasını yapan Türk Dünyası Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Dr. Yasemin MEYDAN " Geçmişten geleceğe en değerli bilgi kültür aktarımını en iyi şekilde yazarlarımızla, şiirlerimizle, örf adetlerimizi gelecek Türk Dünyası gençlerine aktarmaktır çabamız" demektedir. Sözü Eski Kültür Bakanı Sn. Namık Kemal Zeybek aldı. Güzel konuşmalarından sonra ünlü bir şair okuduğu ve hikayesini anlattığı çok özel şiiri dinledik sırasıyla onur konuklari konuşmalarını yaptı. Acılış kurdelesi ve pastası kesildi.

Etkinlik Ankara/Altındağ Belediyesine bağlı Hamamönü Tacettin Dergahın da yapılan kitap imza gününe siyasiler parti Başkanları, Belediye Başkanları Milletvekileri ,STK. Başkanları ve Ankara halkı katıldı.

Kıymetli Parti Başkan Adayı Yavuz Ağıralioğlu ve Belediye Başkanlarımız müstesnasız bütün yazarların kitaplarından edindiler.

Stantlarımızı tek tek ziyaret ettiler. Yönetim kurulu Üyesi ve yazar olarak bende katıldım. Bir çok. Türk Dünyası Yazarlarını tanıdık hoş sohbetler ettik. Bir birimize kitaplar imzaladık. Onlar bizim kız kardeşlerimiz, ağabeylerimizdir. Aynı dili konuşuyor aynı bakıp aynı gülüyoruz aynı türküleri söylüyoruz.

Yeni Yüzyıl Parti Başkanı Yazar Yayımcı Sn. Mehmet Ali ARSLAN

Altındağ Belediye Başkanı Sn. Veysel TİRYAKİ,

Katkıda bulunan Yayınevleri Atayurt yayınevi yine etkinliğe destek veren Kerkük Kültür Derneği, Kızılelma Kadın Çocuk Gençlik Derneği, Turan Türk Birliği Derneği, Türk Dünyası Yazarlar Birliği Derneği nin katkıları

Tabiki Başkan Dr. Yasemin MEYDAN ve Başkan Yardımcısı Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin KÜZECİ ile birlikte tabi ki saha görevlilerini de unutmamak lazım emekleri geçen herkese çok teşekkür ederiz.

İnşallah daha nicelerini kutlamak nasip olsun. Günün anlam ve önemine binaen bestelenen bir şiirimi gönderiyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.

Selamlar saygı ve sevgilerle.

TÜRK'ÜZ BİZ../ Müzeyyen KESKİN

*

Kırılmasın kalpler

Çatılmasın kaşlar

Duyarlıdır ozan

Gülümsesin yüzler..

*

Dost dostun aynası

Söz dilin mayası

Şiir gönül hası

Gülümsesin yüzler

*

Şiir türkü söyler

Çınar gölge inler

Toplansın alemler

Gülümsesin yüzler

*

El ele dal boy ol

Bak Kızılelma yol

Topuz çalar şen ol

Gülümsesin yüzler

*

Toy kurulsun canlar

Turan el Türk çağlar

Sıra da bozkurtlar

Gülümsesin yüzler...

*

Türk türkün kardeşi

Olmaz hiç kalleşi

Bulunmaz ki eşi

Gülümsesin yüzler

*

Dünya Türk olacak

İslam yaşayacak

Kafir yok olacak

Gülümsesin yüzler..

Müzeyyen KESKİN

Türk Dünyası Yazarlar Birliği Derneği Yön. Kurul Üyesi



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir