Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11545 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2020 - 21:08

Ezan Bayramı kutlandı.

Büyüt
Küçült
Ezan Bayramı
Türkiye Aile Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Eyüphan Kaya ve bir grup gönüllü üyeler tarafından Ezan Bayramı kutlandı.

 

Kaya;Ezan Bayramımız hayırlı olsun diyerek açıklamasına şöyle devam etti.

“Malumunuz 15 Haziran 622 yılında ilk ezan peygamberimizin ruhsatı ile Bilal-ı Habeşi tarafından okunmuş ve Ezan İslam’ın şiarı olarak kabul edilmiştir.ülkemizde 1932 yılında dünyada benzeri görülmemiş bir zulüm ile Ezan Türkçeleştirilmiş olup18 yıllık Türkçe ezandan sonra 16 Haziran 1950’de aslına uygun Arapça okunmasına müsaade edilmiş ve o gün bazı camilerde defalarca tekrar tekrar Ezan minarelerde okunmuştur.

Bu münasebetle İslam Dünyasının 5.Haremi Şerifi olan Diyarbekir Ulu Camiinden Türkiye Aile Meclisi Ezan platformu olarak her ne zamanda ve nerde olursa olsun Ezanı yasaklayanlara lanet ve serbest bırakanlara da rahmet okuduğumuzu beyan ediyoruz. 15/16 Haziran gününü Ezan Bayramının yanı sıra Müezzinler günü olarak kabul edilmesini yetkililerden istiyoruz.

İstiklal marşımızda denildiği gibi:

“Şu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli,

Ebediyyen yurdumun üstünde benim inlemeli”  Diyerek, İslam’ın şiarı, Ruhumuzun ayarı, maneviyatımızın kârı olan ezanlarımızdan, salarımızdan, tekbir ve telbiyelerin manevi havasından bizi mahrum etme Allah’ım,

Mescid-i Aksa’yı, Ayasoya’yı da bu manevi özgürlüğe kavuştur, gençlerimizin yönünü camilerimize çevir Allah’ım.

28 Şubat post modern müdahalesi sonrasında alınan haksız kararlarla 14 yıl boyunca evlatlarımız 12 yaşı doldurmadan Kur’an-ı Kerim dersine gönderilmesine müsaade edilmedi, bu yasağı koyanlardan Allah razı olmasın bu yasağı kaldıranlara rahmet bereket yağdır Allah’ım.

Doğu Türkistan’da Çin yönetimi şu anda ezanın okunmasına müsaade etmiyor, bu yasağın getirilmesinde etkisi olanların heveslerini  kursaklarında bırak Allah’ım.

İslam dünyasının birlik beraberliğini, İnsanlık aleminin doğruya, hakka yönelmesini, zalimlerin tövbe istiğfar edip adalete teslim olmalarını, mazlumun huzur içinde yaşamasını kolaylaştır Allah’ım.

Amin demeniz dileğiyle kamuoyuna arz ederiz dedikten sonra Tam bir ezan okunarak etkinlik sona erdi.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir