Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5081 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   16 Ocak 2023 - 16:10

Harşit Vadisi Platformu Yol İçin Ziyaretlerini Sürdürüyor

Büyüt
Küçült
Harşit Vadisi Platformu Yol İçin Ziyaretlerini

Harşit Vadisi Platformu 2016 yılında ihalesi yapılan, 2018 yılında Karayolları tarafından onaylanıp ihale dosyası hazırlanan Tirebolu-Torul yolu ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. Platform üyeleri bu amaçla CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan’ı ziyaret ederek yol konusunda CHP grubundan destek istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan’ın İstanbul’daki çalışma ofisinde gerçekleştirilen görüşmede Harşit Vadisi Platformu Başkanı Çınar Çetinkaya Tirebolu-Torul yolunun tarihçesi ve neden önemli olduğu ile ilgili Aydoğan’ı bilgilendirdi.

Harşit Platformu üyesi ve Gümüşhane Çevre Derneği Başkanı Kamil Koç da Şiran’ın ulaşım yolu olan Suşehri, Gölova, Şiran yolunun özellikle Kelkit Vadisi kısmında ulaşım ve yol konusunda çok büyük sıkıntıların yaşandığını, bu yolun da yapımı için bir çalışmanın yapılması gerektiğini ifade etti.

Kendisinin de Ziganalı olduğunu, konu ile yakından ilgileneceğini, ekonomisi güçlü olmayan vilayetlerin toprak bile kaybedebileceğini belirten Turan Aydoğan “Bölgede sanayi tesisleri kurmanın mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Birbirimizi kandırmaya gerek yok. CHP olarak Karadeniz’in tüm sorunlarının tespiti ve bu sorunların giderilmesini sağlamak amacıyla bir Karadeniz Masası kuruldu ve bölgenin kalkınması ile ilgili çalışmalar bu masa tarafından yürütülüyor. Bu konuyu bu masaya taşıyıp konu ile ilgili çalışmalar yapmalarını isteriz. Bizim Gümüşhane’de vekilimiz yok. Giresun’da bir vekilimiz var. Bölgedeki CHP milletvekilleri ile iletişime geçerek özellikle Tirebolu-Torul yolunun ihalesinin yapılması için çalışmalar yürütebiliriz” dedi.

Görüşme sırasında Giresun Milletvekili Necati Tığlı ile görüşen Aydoğan, “Giresun vekilimiz Necati bey bu konuda daha önce soru önergeleri vermiş ve konuyu gündemde tutuyor. Biz de önümüzdeki günlerde TBMM’de bölge vekillerimiz ve sizlerin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyerek sizlerin sesini duyurup bu yolun ihalesinin yapılması için bir çaba harcarız. Ancak önümüzdeki dönemin seçim olması ve yapılan mevcut bütçenin durumu itibarı ile bu yıl içinde bu yolun ihaleye alınmasının pek mümkün olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Görüşmeye Harşit Vadisi Platformu Başkanı Çınar Çetinkaya, Platform Üyeleri TİRDEF Başkanı İbrahim Aydın ve Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Semiz, Doğankent ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Turan Kabadayı, Giresun TV Genel Yayın Yönetmeni A. Öner Meral, Gümüşhane Çevre Derneği (GÜDAP) Başkanı Kamil Koç, Yönetim Kurulu üyeleri Baki Can, Ayşe Nadiye Doğan, Fikriye Usta, Nuriye Altıntaş, Erol Doğan ve Sevim Köse katıldı.

Haber: Abdullah Öner Meral

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir