BORSA
BIST 100 11.146,60 %0,05
Altın 6.404,08 ₺/gr %0,34
Bitcoin $79.632 %1,02
Dolar 49,79 ₺ %0,07
Euro 55,58 ₺ %0,14
Sterlin 66,41 ₺ %0,00
Gümüş 85,41 ₺/gr %1,11
Ethereum $2.307,97 %1,10
İsviçre Frangı 60,11 ₺ %0,04
Kanada Doları 35,51 ₺ %0,02
Avustralya Doları 34,99 ₺ %0,21
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,27 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,08
Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,84
Çin Yuanı 7,47 ₺ %0,09
GİRESUN 23°C 6.404,08 ₺/gr 49,79 ₺ 55,58 ₺
Anasayfa Giresun Kahverengi Kokarca ile Mücadele Protokolü İmzalandı
kahraman

Kahverengi Kokarca ile Mücadele Protokolü İmzalandı

Tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısıyla etkin mücadele için hazırlanan "Kahverengi Kokarca ile Mücadele Protokolü" Vali Mehmet Fatih Serdengeçti tarafından imzalandı. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafın

· 4 dk okuma · kahraman · 5.1K okunma
0Yorumlar
Kahverengi Kokarca ile Mücadele Protokolü İmzalandı
GIMPA Mobilya - Icerik Arasi

Tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısıyla etkin mücadele için hazırlanan "Kahverengi Kokarca ile Mücadele Protokolü" Vali Mehmet Fatih Serdengeçti tarafından imzalandı.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından mali destek verilen ve Giresun Valiliği'nin koordinasyonunda, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan “Kahverengi Kokarca ile Etkin Mücadele Projesi” protokolü imza töreni, 9 Aralık 2024 Pazartesi günü saat 14.00'de Giresun Valiliği Kütüphane Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, DOKAP Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin ile İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın imzalarıyla gerçekleştirilen protokol töreninde; TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, TMO Giresun Başmüdürü Çağlar Şeyranlıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrullah Çakırmelikoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, DOKAP Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Bilgin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Ercan Ayhan ve Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman da hazır bulundu.

9 Milyon 100 Bin TL’lik Destek!

Projenin toplam bütçesi 9 milyon 100 bin TL olarak belirlenirken, bütçenin %50’si Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın talimatıyla Bakanlık bütçesinden, geri kalan %50’si ise DOKAP tarafından karşılanacak.

Üreticilere Feromon, Tuzak ve İlaç Desteği

Proje kapsamında, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele amacıyla feromon, tuzak ve ilaç alımları yapılacak ve bu malzemeler üreticilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Proje; çiftçilerin geçim kaynaklarını güvence altına almayı, özellikle fındık üretimindeki zararları azaltmayı hedefliyor.

Eğitim ve Farkındalık Çalışmaları

Proje çerçevesinde çiftçilere eğitim verilerek, zararlıyla etkin mücadele yöntemleri öğretilecek. Feromon tuzakları, zararlının yoğun olarak görüldüğü bölgelere yerleştirilecek ve bu tuzaklara yakalanan kokarcalar imha edilecek. Ayrıca ev ve depo gibi kışlama alanlarında bulunan kokarcaların ruhsatlı ilaçlarla yok edilmesi sağlanacak.

Vali Serdengeçti "Üretimi, alın terini koruyacağız"

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, proje sayesinde hem tarımsal üretimdeki kayıpların önüne geçileceğini hem de çiftçilerin ekonomik zararlarının azaltılacağını belirtti.

Vali Serdengeçti, bu girişimin Giresun ve çevresindeki tarımsal alanlarda sürdürülebilir bir üretim için büyük önem taşıdığını vurgulayarak "Üretimi, alın terini koruyacağız. Kahverengi Kokarca ile Etkin Mücadele Projemizin protokol imza merasimini Valiliğimizde gerçekleştirdik. Tarım ve Orman Bakanlığı ve DOKAP finansmanı ile 9 milyon 100 bin TL tutarında feromon tuzak ve ilaçlar, çiftçilerimize verilecek eğitimlerle ücretsiz olarak dağıtılacak.

Stratejik ürünümüz olan fındığı tehdit eden bu zararlıyla mücadelemizde bize her zaman önemli destekler sunan Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mehmet Fatih Kacır’a şükranlarımızı arz ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Kahverengi kokarca zararlısına karşı alınan bu önlemler, Giresun’un tarımsal üretimine katkı sağlayarak çiftçilerin desteklenmesini hedefliyor.

giresun.gov.tr



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Giresun Haberleri

Tümü

Karadeniz Göç ve Kalkınma Platformu Kuruldu: Hedef Güçlü...

Karadeniz Göç ve Kalkınma Platformu, kuruluş ve tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Genel...

8 gün önce

İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri Koordinasyon Toplantısı...

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bünyesinde, ilçe müdürlerimiz ve şube müdürlerimizin...

12 gün önce

İÇME SUYU İHTİYACI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLASINDA HAYVANLARIN İÇME SUYU İHTİYACI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI...

20 gün önce

Giresun'da Şap Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mustafa Ensar Yılmaz, 21.09.2026 Pazartesi günü il...

1 ay önce

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Su...

1 ay önce

Tirebolu’dan Çevre ve Sağlık Çağrısı

“Kâğıt üstündeki kârlılık, ömrümüzle ödediğimiz en büyük yanlıştır.”

1 ay önce

Giresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...

1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...

1 ay önce

BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE

Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...

2 ay önce

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...

Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...

2 ay önce

Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...

3 ay önce

Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

3 ay önce

SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...

Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...

4 ay önce