BORSA
BIST 100 14.229,01 %0,73
Altın 6.784,90 ₺/gr %1,69
Bitcoin $77.957 %0,75
Dolar 48,28 ₺ %0,04
Euro 56,01 ₺ %0,20
Sterlin 65,36 ₺ %0,13
Gümüş 101,19 ₺/gr %2,02
Ethereum $2.449,92 %0,71
İsviçre Frangı 59,48 ₺ %0,39
Kanada Doları 34,73 ₺ %0,32
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,09
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,07
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,05
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,69
Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,01
GİRESUN 23°C 6.784,90 ₺/gr 48,28 ₺ 56,01 ₺
Anasayfa Giresun Büyükşehirde Olsaydı Ankara' yı Bile Sallardı

Büyükşehirde Olsaydı Ankara' yı Bile Sallardı

13 Mayıs 2011 Cuma günü Şebinkarahisar'da meydana gelen heyelan sebebiyle civardaki mahalle sakinlerinin gözlerine uyku girmiyor.

· 3 dk okuma · 42 okunma
0Yorumlar
Büyükşehirde Olsaydı Ankara' yı Bile Sallardı
GIMPA Mobilya - Icerik Arasi
BÜYÜKŞEHİRDE OLSAYDI ANKARA'YI BİLE SALLARDI
13 Mayıs 2011 Cuma günü Şebinkarahisar'da meydana gelen heyelan sebebiyle civardaki mahalle sakinlerinin gözlerine uyku girmiyor.
Büyük bir şans eseri herhangi bir can kaybının yaşanmadığı heyelan alanı, uykudaymışçasına duran görüntüsü sebebiyle halkı endişelendiriyor. Yaklaşık 10 futbol sahasını içine alacak büyüklükteki heyelan alanı, derinlerinde barındırdığı su hareketliliği nedeniyle tehlike sinyali veriyor. Heyelan öncesi genişliğinin ortalama 20 metre olduğu, heyelandan sonra oluşan durum itibariyle ise genişliğin 2 metreye kadar düştüğü gözlenen dere, mahalleli için tehdit oluşturuyor. Oluşan derin çatlaklarla, çatlaklar arasında beliren geniş su birikintileriyle, tepe taklak olmuş ağaçlar ve ağaçlar arasındaki darmadağın evlerle “henüz bitmedi” mesajı veren heyelan alanındaki görüntü küçük bir kıyamet alanını andırıyor.
Heyelanın meydana geldiği günden bugüne kadar ilgililerin ilgisizliğinden yakınan mahalle sakinleri, artık gecelerini heyelan nöbeti tutarak geçiriyor. Daralan derenin, yakın zamanda oluşabileceğinden endişe ettikleri çatlaklar sebebiyle kayan yeni toprak kütleleri ile kapanıp evlere ve arazilere zarar verebileceğini vurgulayan mahalleli, şehrin hemen kapısı denilebilecek bir noktada böyle bir felaket alanında hala daha somut bir hareketin ortaya konulmamış olmasından şikayetçi. Halkta endişeli bekleyiş devam ediyor. Heyelan alanında dereye yakın noktalardaki alanlarda, topraktan dereye sızan geniş su olukları endişelerin artmasına neden oluyor. En büyük endişe ise, derenin yakın bir zamanda göle dönüşüp, yakınındaki toprak alanlarının altını da esnetebileceği ihtimali.
Heyelan öncesi, oluşabilecek sıkıntıların hatırlatılmasına rağmen, suyun çıktığı kaynakların üzerine şantiye kurulmasının, bununla da kalınmayıp, şantiyenin kurulduğu günden beri 500 bin ton kum ve çakılın bu tehlikeli alan üzerine yığılmasının, heyelanın tetikleyici sebebi olduğu yönünde görüşlerini belirten mahalleli, olan bitenin göz göre göre olması ve ardından da endişelerini giderebilecekleri hiçbir açıklamanın yapılmamış olmasından dolayı çaresiz kaldıklarını belirtiyorlar.
Muhatapsızlık hususundaki sıkıntılarına vurgu yapan mahalleli, “bu olay herhangi bir büyükşehirde gerçekleşmiş olsaydı, Ankara’yı da sallardı” şeklindeki mesajıyla da ilgilere küçük bir gönderme yaptılar.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Giresun Haberleri

Tümü

Giresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...

1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...

10 saat önce

BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE

Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...

5 gün önce

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...

Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...

18 gün önce

Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...

1 ay önce

Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

1 ay önce

SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...

Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...

2 ay önce

SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI

2 ay önce

KAHVERENGİ KOKARCA VE FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI MÜCADELESİ

2 ay önce

BAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...

3 ay önce

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

3 ay önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

3 ay önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

4 ay önce