Dervişoğlu'ndan Fedakârlık Örneği
Giresun'un Bulancak İlçes'inde 7 yıldır Multipl Skleroz (MS) hastası olan Aslan Dervişoğlu'nun eşi Nuray Dervişoğlu örnek olabilecek bir fedakârlık örneği sergiliyor.
Dervişoğlu'ndan Fedakârlık Örneği
Giresun'un Bulancak İlçes'inde 7 yıldır Multipl Skleroz (MS) hastası olan Aslan Dervişoğlu'nun eşi Nuray Dervişoğlu örnek olabilecek bir fedakârlık örneği sergiliyor.
Kendi ailesi tarafından terk edilen yatağa mahkûm eşinin en büyük destekçisi olan Nuray Dervişoğlu, yalnızca yatalak eşinin değil iki çocuğunun da geçimini sağlamak da ona düşüyor.
Bulancak İlçesi'nde yaşayan Nuray Dervişoğlu, 7 yıl önce MS hastalığına yakalanarak yatağa mahkûm olan eşi Aslan Dervişoğlu'na gözü gibi bakıyor. Eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan Nuray Dervişoğlu, tam bir fedakârlık dersi veriyor.
"İkimizden birisi bu dünyadan göçene kadar beraber olacağız”
MS hastası eşinin kendisine isterse boşanabileceğini dahi söylemesine rağmen böyle bir şeyi aklından dahi geçirmediğini ifade eden fedakâr Eş Nuray Dervişoğlu; “Yaklaşık 7 yıl önce eşimde hastalık belirtileri görülmeye başlayınca doktora gitti. Doktordan geldiğinde bana; “Benim bu hastalığımın sonu yatağa mahkûm olmaktır ve tedavisi mümkün değildir. Henüz yaşın genç istersen boşanabilirsin. Hakkımı helal ediyorum” dedi. Ben ise ölünceye kadar beraber olacağımızı söyledim.
Şimdi ise zaman zaman bizim üzüntümüzü, çektiklerimizi ve kendisinin çaresizliğini görünce evden kovuyor, bağırıyor, beni terk edin diyor. Ben ise çektiklerimize değil eşimin bizi kovmasına üzülüyorum. Bu yüzden beni kovdu diye intihara bile kalkıştım. Çünkü ben olmasam eşim bir bardak suyu dahi içemez.Eşimi terk etmek ölüme mahkum etmektir.”
Eşinin hiçbir sosyal güvencesi olmadığını, eşinin ihtiyaç duyduğu ilaçları dahi eczaneye borç ederek aldıklarını belirten Nuray Dervişoğlu; “ Hiçbir gelirimiz yok. Biz açlığa yokluğa dayanabiliriz. Ama çocuklarımın anne ekmek yok mu demesi içimizi sızlatıyor. Eşimin ilaçları için dahi eczaneye bin TL'ye yakın borcumuz var. Çocuklarımın okul ihtiyaçlarını da öğretmenleri karşılıyor.”
“EMEKLİLİK İÇİN 10 BİN TL'YE İHTİYACIM VAR”
Eşinin fedakarlığı karşısında bir an önce ölümü beklediğini ifade eden MS Hastası Aslan Dervişoğlu ise; “Ben çaresiz yatağa mahkum oldum. Eşim beni sırtına alıp gezdiriyor. Yemeğimi o yediriyor. Altımı bezliyor. Bütün bu çektikleri yetmiyormuş gibi bir de ekonomik sıkıntı içerisindeyiz. Bir ekmek almaya dahi ihtiyacımız var. Bütün ailem beni terk etti. Ama eşim yanımda. Tek isteğim sağlığımda sosyal güvencem vardı. Malulen emekli olabilmek için biraz prim ödemem gerekiyor. Prim borçlarımı ödeyebilmek içinde yaklaşık 10 bin TL'ye ihtiyacımız var. Emekli olmayı fedakâr eşim ve çocuklarım için istiyorum.” diye gözyaşı döktü.
Cep: 0538 763 09 35
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
TAŞGÖZ: 'Kol Kola Yürümeye Devam Edeceğiz'
İYİ Parti 5 Olağanüstü Kurultayı'nda İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu, kongre...
ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZDIR
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’in üstün bir fedakarlık örneği sergileyerek, koronavirüs...
Fedakâr Eşin Hayat Mücadelesi Devam Ediyor
Giresun'un Bulancak İlçesi’nde 8 yıldır Multipl Skleroz (MS) hastası olan eşi Aslan...
Giresun Haberleri
TümüGiresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...
1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...
BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE
Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...
GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...
Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...
Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...
Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...
Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...
SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI
KAHVERENGİ KOKARCA VE FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI MÜCADELESİ
BAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...
İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...







